Hoofdstuk 19

54 3 1
                                    

Ik sta voor de spiegel en ben mijn haar aan het doen, ik laat het los hangen, maar doe wel haarband in, zodat het niet in de weg zit. Ik heb besloten om vandaag toch naar Atlético te gaan, ik weet nog niet of ik naar de club zelf wil, maar Mia en ik gaan wel samen naar het stadion. Na gisteren voelt het toch wel fijn om daar heen te gaan. Het is echt een soort, laten we Avalynn als haar angsten laten overwinnen, vakantie. Ik pak mijn tas en schiet in mijn All stars.

Mia staat onderaan de trap al te wachten, "Klaar voor?" vraagt ze.

Ik kijk haar glimlachend aan en knik. "Doei wij gaan!" roep ik de woonkamer in, waar mama zit.

"Veel plezier lieverds" zegt ze en dan gaan we. Samen lopen we naar een bushalte, we kunnen met de bus naar het stadion. Ik heb mijn arm door die van Mia en we kletsen lekker.

"Heb je al een kamer gevonden in Amsterdam?" vraagt ze.

"Nee, nog niet. Ik denk dat ik gewoon het eerste jaar nog thuis blijf wonen" zeg ik. Ze knikt begrijpend, "Is dat wel te doen dan met het ov?" vraagt Mia.

"Ja hoor, het is ongeveer een uurtje reizen, dus dat is wel prima. En wie weet kom ik op de opleiding wel een andere meid tegen die ook liever niet in een echt feest studentenhuis wil en dan kunnen we samen een rustig studentenhuis beginnen" zeg ik lachend.

"Als je dat gaat doen kom ik sowieso ieder weekend bij jou en dan kunnen we lekker gaan stappen en Amsterdam ontdekken" zegt ze weg dromend.

"Heb je net het hele stuk over geen feest student willen zijn gemist?" vraag ik lachend.

"Oké, misschien niet ieder weekend, maar wel af en toe" lacht ze. "Ik heb trouwens echt zin om te gaan stappen."

Ik kijk haar verbaasd aan, "Weet je eigenlijk ik ook wel."

"Laten we vanavond uit gaan, de jongens willen vast ook wel mee, dan maken we er gewoon een super leuke avond van" zegt ze lachend.

"Dat klinkt als een prima idee, maar dan moeten wel echt een top outfit gaan doen" zeg ik met een glimlach.

"Ja, ik heb wel iets in gedachten" zegt ze geheimzinnig.

"Oeh ik vind dit leuk, we zijn al veel te lang niet uit geweest" lach ik en Mia knikt instemmend.

Om 12 uur komen we bij het stadion aan, ik kijk er glimlachend naar. Ik heb er nooit echt ingespeeld, maar toch voelt het super vertrouwd om hier te staan. Mia en ik lopen naar binnen, het is niet heel druk, maar toch moeten we in een rij staan om kaartjes te kopen. Als we de kaartjes hebben lopen we gelijk door naar binnen.

We gaan eerst helemaal naar boven, aan de ene kant heb je een fantastisch uitzicht over de stad en aan de andere kant kom je boven bij de tribune. We lopen een rondje door het stadion en uiteindelijk komen we uit bij het veld. Er is een gedeelte afgezet waar je op mag.

"Wil je er op staan?" vraagt Mia en ik knik. We lopen samen het veld op, het voelt raar, het was mijn droom hier ooit te staan en nu sta ik hier, alleen niet op de manier waarop ik wilde. Ik ga op de middenstip staan en kijk om me heen, vanaf hier is het echt heel groot. Ik draai een rondje en neem het allemaal in me op.

"Kom," zegt Mia, "laten we iets gaan drinken." We lopen naar een soort klein restaurantje in het stadion en bestellen allebei een cola. We hebben al een uur rond gelopen en gaan dadelijk alleen nog naar de prijzen ruimte.

"En hoe vind je het?" vraag ik met een glimlach, ik weet dat voetbal niet echt Mia's ding is.

"Eerlijk is het best wel leuk, het is echt zo enorm groot en ik ben best benieuwd naar de prijzen" zegt ze lachend. "Maar hoe vind jij het?"

Falling in love in SpainWhere stories live. Discover now