Hoofdstuk 12

71 3 0
                                    

Vandaag is de dag, ja ook mijn verjaardag, maar nog beter de dag dat ik en Matthijs op date gaan. Hij wil nog steeds niet zeggen wat we gaan doen, maar verder hebben wel alles geregeld. Zo als ik al had voorspelt vroeg mama gisteren onder het eten wat ik vandaag wilde doen en toen ik zei dat ik gewoon wilde dat we allemaal wat vrij tijd hadden was ze daar niet super blij mee, maar ze begreep het wel. We gaan dus vandaag eerst met zijn alle ontbijten en daarna gaan we gewoon naar het centrum van Malaga en vandaar mogen we zelf beslissen wat we gaan doen. Dat was dus deel 1 van het plan gelukt en ook deel 2 kosten niet zoveel moeite. Ik hoefde Mia alleen maar te zeggen dat Matthijs en ik vandaag op date zouden gaan en gelijk wilde ze me al met alles helpen, echt super lief.

Ik kijk op mijn telefoon, het is half 10, tijd om uit bed te komen. Mia is al weg, dus ik ga maar eens kijken waar ze is.

Als ik de woonkamer inloop zie ik een gedekte ontbijttafel met cadeautjes, maar er is verder niemand. Ik draai me om om ze te gaan zoeken en daar staan ze. Ik schrik me rot en ze beginnen allemaal hard te zingen. Ik krijg echt een enorm brede glimlach op mijn gezicht.

Als ze klaar zijn met zingen word ik van alle kanten geknuffeld en gefeliciteerd, daarna gaan we eten. Het is echt super gezellig, mijn moeder vertelt allemaal verhalen over mijn jeugd en het voelt gewoon heel gezellig.

"Nu is het tijd voor cadeautjes!" zegt Alexander als we klaar zijn met eten. Met een enorme glimlach op zijn gezicht geeft hij me zijn cadeau.

"Het is van mij en Benjamin" zegt hij. Het is een klein doosje en als ik het uitpak zie ik dat het van Pandora is en ik kijk ze me grote ogen aan. In het doosje zit een bedeltje van een olifantje.

"Wauw, deze is echt super mooi! Dankjewel!" zeg ik blij, ik sta op en geef de jongens allebei een knuffel.

"Nu ik!" zegt Collin, "Deze is van mij en Matthijs" zegt hij en geeft me klein plat pakje. Ik maak het open en zie een ketting van een lotusbloem, hij is van zilver en onder het kettinkje staat een tekst met de betekenis er van. Het staat voor een nieuw begin. Ik ben gewoon sprakeloos, ik vind het zo mooi. Ik sta op en geeft beide jongens een kus op hun wang.

"Dank jullie wel, hij is echt heel mooi" zeg ik. Mia helpt me met het kettinkje om doen en ik smile van oor tot oor.

"Nu ik!" zegt Mia en geeft me een zacht pakje. Ik maak het open en zie blauwe stof, als ik de stof uit vouw zie ik dat het het mooi blauwe jurkje is.

"Awh super leuk dankjewel" zeg ik en geeft Mia een knuffel.

"ja, hij stond je zo goed, dus ik dacht die moet je gewoon hebben" zegt ze en glimlacht.

Als laatste zijn mama en Arthur aan de beurt, van mama krijg ik eerst een envelop, in de envelop zitten opgevouwen brieven.

"Ik heb deze brieven iedere dag voor je verjaardag geschreven, het zijn er nu dus 18. Je mag ze nu lezen, maar je mag ze ook later even voor jezelf lezen" zegt ze lief. Ik kijk haar aan met tranen in mijn ogen en geef haar een knuffel.

"Dankjewel, ik lees ze later wel, dan kan ik echt mijn tijd nemen" zeg ik.

"Dat is goed lieverd, maar dat was niet het enige wat je van ons krijgt" zegt mama geheimzinnig. Arthur haalt nog een envelop tevoorschijn en geeft hem aan mij. Ik maak hem open, er zit een kaart in met een foto van Londen op de voorkant. Als ik de kaart open maak worden mijn ogen groot van geluk. Ik lees 3 keer opnieuw wat er staat en kijk mama en Arthur dan om de beurt aan, "echt?" vraag ik. Ze knikken allebei lachend.

Ik sta op en geef ze allebei een dikke knuffel en een kus op hun wang.

"Wat is het?" vraagt Alex nieuwsgierig.

Falling in love in SpainWhere stories live. Discover now