Hoofdstuk 2

109 4 0
                                    

Avalynn P.O.V.

Ik kijk op mijn klok, het is nu negen uur 's avonds, dat betekent dat Mia ieder moment kan komen. Ik ben bezig met al mijn spullen in te pakken, ik weet dat ik dat eigenlijk gisteren zou doen, maar dat is er uiteindelijk niet echt meer van gekomen. Al mijn kleding heb ik uitgestalt op mijn bed, maar ik weet echt niet wat ik allemaal mee moet nemen, daarom ben ik ook blij dat Mia zo komt, want die weet vast beter wat ik mee moet nemen dan ik zelf. Ik hoor de bel gaan en loop mijn kamer uit.

"Ik ga wel" hoor ik Collin zeggen.

"Nee, ik ga, dat is waarschijnlijk Mia!" roep ik en sprint de trap af. Ik ben net eerder bij de deur als Collin en maak hem open. Alleen is het niet Mia die voor de deur staat, maar een jongen. Hij is langer als ik, hij heeft bruine ogen en bruine haren en eerlijk gezegd is hij best wel knap.

"Hey Matthijs" zegt Collin en duwt zich langs me. Ik rol met mijn ogen en stap aan de kant zodat Matthijs binnen kan komen. Hij kijkt me met een lieve glimlach aan.

"Hey, ik ben Matthijs" zegt hij en steekt zijn hand uit. "Hoi, ik ben Avalynn, maar zeg maar Ava" zeg ik en schud zijn hand.

Ondertussen is de deur van de woonkamer open gegaan en lopen we naar binnen. Blijkbaar kende iedereen Matthijs al behalve ik, want hij stelt zich verder niet voor. Ach ja eigenlijk ook niet zo raar, ik sluit me altijd op op mijn kamer als Collin's vrienden er zijn, of ik ga het huis uit ofzo.

De deurbel gaat opnieuw en weer doe ik open. Dit keer is het wel Mia. Ik help haar met haar spullen binnen zetten en samen lopen we de woonkamer in. Alleen mama en Alexander kennen Mia, want ik heb haar nog nooit meegenomen naar dit huis.

"Hallo Mia, hoe is het lieverd?" vraagt mijn moeder.

"Goed hoor, blij dat het vakantie is" zegt ze glimlachend.

Mia stapt op Arthur af, "Hoi ik ben Mia" zegt ze en schud zijn hand. "Hallo, ik ben Arthur en dit zijn mijn zoons, Collin en Benjamin" zegt hij en wijst naar de jongens.

Ze schud de handen van Collin en Benjamin en geeft Alexander en high five.

"Hoe is het Alex?" vraagt ze aan mijn broertje.

"Wel prima, ook blij dat we vakantie hebben" zegt hij lachend.

Dan komt Mia bij Matthijs, "Hey ik ben Mia" zegt ze als ze zijn hand schud. "Matthijs, vriend van Collin" zegt hij vriendelijk.

"Zo te zien heeft iedereen kennis gemaakt, dan is het nu tijd voor thee denk ik" zegt mijn moeder die terugkomt uit de keuken.

"Sorry mam, maar Mia en ik moeten naar boven, want ik heb nog steeds niet alles ingepakt en ik heb echt hulp nodig" Zeg ik.

"Nog steeds niets ingepakt, je bent al uren bezig" zegt Collin plagend. Ik rol met mijn ogen en trek Mia mee naar boven.

Als Mia mijn bed ziet begint ze te lachen, "Je weet echt niet wat je mee moet nemen hè?" vraagt ze lachend. Ik schud mijn hoofd en laat me op mijn bed vallen. Mia begint met inpakken en laat af en toe wat dingen zien om te vragen of ik ze echt mee wil hebben. Na een half uurtje heb ook ik alles bij elkaar en zouden we bij wijze van spreken zo kunnen vertrekken.

Mia laat zich naast mij op het bed zakken. "Weet je ik heb eigenlijk best wel veel zin in morgen" zegt ze en kijkt me aan.

"Weet je ik ook wel een beetje, we gaan ten slotte wel op vakantie" zeg ik met een glimlach.

"Weet je" zegt ze weer, "die Matthijs is helemaal niet zo lelijk."

Ik begin te lachen, ze heeft gelijk. "Nee, inderdaad, hij is best een lekker ding, Nu moet hij ook nog aardig zijn" zeg ik.

Ze wil nog iets zeggen, maar dan wordt er vanaf beneden geroepen. "Ava, Mia, komen jullie even" roept Arthur.

Mia en ik staan op en lopen naar beneden naar de woonkamer. Iedereen heeft zich daar verzamelt, we gaan op de grond voor de bank zitten, want we passen er niet meer op.

"Oké, we hebben even iedereen bij elkaar geroepen om wat dingetjes te bespreken over morgen." begint Arthur.

"We hebben een kleine verrassing voordat we gaan" zegt mama. We kijken haar allemaal nieuwsgierig aan. "Ga maar naar buiten dan zullen jullie het zien."

We weten niet hoe snel we op moeten staan en naar buiten moeten lopen. ALs we buiten staan zien we een lichtblauw volkswagen busje. Zo een oude hippie bus, ik krijg een glimlach op mijn gezicht, dit is eigenlijk best wel gaaf.

"Gaan we daarmee op vakantie?" vraagt Alex net zo blij.

Mama en Arthur knikken, "Ja, we dachten als we dan een roadtrip gaan maken moeten we het wel goed doen. En dit busje heeft 9 zitplaatsen en genoeg opbergruimte voor alle spullen, dus dat komt ook helemaal goed."

Mia en ik kijken elkaar enthousiast aan, "WIJ CLAIMEN DE LAATSTE RIJ!" roepen we heel hard. Iedereen moet lachen, behalve Collin hij kijkt ons geïrriteerd aan.

"Ja zoiets hadden wij al in gedachten, want Benjamin moet voorin bij ons door de wagenziekte en dan kunnen de jongens met zijn drieën in het midden." zegt Arthur.

"Ik vind het prima" zegt Matthijs voordat Collin zich ergens mee kan bemoeien.

"Laten we dan nu naar binnen gaan, we hebben nog wat andere dingen te bespreken" zegt Mama en we volgen allemaal naar binnen.

We gaan weer zitten en mama begint te praten. "We wilden nog even wat dingen over morgen afstemmen. We willen om 5 uur vertrekken om morgen op tijd bij de overnachting aan te komen. Dit betekent dat we morgen allemaal om kwart over 4 de wekker zetten" hier en daar hoor ik wat gezucht en eerlijk gezegd ben ik ook niet al te blij met die tijden.

"Ook willen we voor morgen wat taken verdelen. We moeten namelijk met zijn allen samenwerken om alles op tijd in de auto te hebben. Morgenvroeg moeten mensen broodjes maken, de koeltassen moeten ingepakt worden, de auto moet ingeladen worden en de film schermpjes moeten geïnstalleerd worden. Dan moet er morgen in de auto iemand de koeltassen bij houden en iedereen voorzien van eten en drinken, ook moet iemand de tijd in de gaten houden, want we willen om de twee uur ongeveer even stoppen, dus wie gaat wat doen?" vraagt Arthur.

Iedereen is even aan het nadenken en ik kom als eerste met een oplossing. "Als Mia en ik morgen de broodjes smeren, dan kunnen mama en Benjamin de koeltassen inpakken. Dan pakken Arthur, Matthijs en Collin de auto in en installeert Alexander de schermpjes. Dan zetten we 1 koeltas bij mij en Mia en de andere voorin en dan houden Collin en Matthijs de tijd in de gaten" Zeg ik. Iedereen kijkt impressed, en knikt.

"Ik vind dat klinken als een prima plan, dus is het voor iedereen duidelijk?" vraagt mama. We knikken allemaal.

"Dan stel ik nu voor dat we allemaal naar bed gaan, want het is half 11 en we hebben morgen een lang dag voor de boeg." Iedereen vindt het een goed plan en we vertrekken allemaal naar boven.

Mia en ik leggen nog even alles wat aan de oplader moet aan de oplader en kruipen dan in bed. Voordat ik het licht uit doe zet ik nog snel mijn wekker en dan is het tijd om echt te gaan slapen. Ik heb zin in morgen, maar ik zie er ook heel erg tegenop, maar ja we zien wel hoe het allemaal gaat lopen.

Falling in love in SpainWhere stories live. Discover now