Hoofdstuk 16

65 1 0
                                    

Ik word wakker geschud, ik denk dat het een grap is, dus ik reageer niet, maar dan word ik nog een keer door elkaar geschud. Ik doe slaperig mijn ogen open en zie mama staan.

"Mam, wat doe je, het is veel te vroeg?" vraag ik zeurderig.

"Lieverd het is half 9 en je moet op staan, want over een uurtje moeten we weg" zegt ze en doet de gordijnen open. Naast me hoor ik Mia kreunen.

"Wat gaan we dan doen?" vraag ik als ik mijn armen voor mijn ogen sla.

"Dat is een verrassing, maar kom uit bed meiden, anders komen we straks te laat" zegt ze en loopt de kamer uit, maar voor ze de deur achter zich sluit zegt ze nog dat we een lange broek aan moeten doen.

Ik kreun en gooi mijn benen uit bed. Mia volgt mijn voorbeeld en zonder nog iets tegen elkaar te zeggen beginnen we met om te kleden. Ik trek mijn licht blauwe spijkerbroek aan met een wit hemdje. Waarom moeten we nou een lange broek aan, het word gewoon super warm weer vandaag.

Ik loop de keuken in en zie dat mama wat flesjes drinken aan het inpakken is.

"Wat gaan we doen? Want je pakt in alsof we dagen weg gaan" zeg ik met een glimlach.

Mama begint te lachen, "Het is een verrassing en we gaan alleen vandaag weg, maar het wel handig om veel drinken bij te hebben" zegt ze. Ik knik en pak een appel.

Ik loop de woonkamer in en zie Collin en Matthijs op de bank zitten. Ik ga op de bank leuning naast matthijs zitten, hij slaat gelijk een arm om mijn heupen en glimlacht naar me.

"Goedemorgen cutie" zegt hij.

Ik glimlach naar hem, "Hey Thijssie" zeg ik en geef hem een kus op zijn wang.

"Weet jij wat we gaan doen?" vraagt Collin.

Ik schud mijn hoofd, "Nee geen idee. Ik weet alleen dat we een lange broek aan moeten en dat we zo weg gaan" zeg ik. De jongens knikken.

Om half 10 rijden we de parkeergarage uit, het is gezellig in de auto, de muziek staat hard en iedereen zingt luid mee.

We rijden echt door een prachtig natuurgebied, ik kijk echt mijn ogen uit. Aangezien we zo door de natuur rijden denk ik dat we gaan kanoën ofzo, maar waar zouden we dan een lange broek voor nodig hebben. Nou ja het gaat vast leuk worden.

Na een uurtje rijden komen we bij een soort klein dorpje genaamd El Chorro aan.

"Wat doen we hier?" vraagt Benjamin.

"Ja, wat gaan we doen?" vraagt Mia nieuwsgierig. Mama en Arthur lachen, maar zeggen niks.

Na een kleine 10 minuten rijden komen we bij een soort ranch aan. We rijden het terrein op en ik krijg een sterk vermoeden van wat we gaan doen en ik vind het erg leuk. Arthur parkeert de auto en zodra we uitstappen komt er een oudere man naar ons toegelopen. Hij stelt zich voor als Chiel en zegt dat we hem moeten volgen. Hij neemt ons mee naar een overdekt stallen complex met 10 stallen, met in allemaal een paard.

"Gaan we paardrijden?" vraagt Mia enthousiast. Mama en Arthur knikken, dat is al wat ik dacht. Ik en Mia zijn heel enthousiast, de jongens wat minder, maar dat komt nog wel.

Chiel legt uit dat we een ongeveer 6 uur durende rit gaan maken met tussendoor een stop voor de lunch. We gaan door de bergen rijden en misschien ook nog door een meer.

Chiel wijst ons allemaal een paard aan. Hij neemt mij mee naar een paard achter in de stal, het is een grote bruine hengst met zwarte manen en staart. Het is echt een mooi paard.

"His name is Eron" zegt Chiel, "It means 'brings light'." Brengt licht, dat vind ik een erg mooie betekenis, het past goed. We zadelen allemaal onze paarden op.

Falling in love in SpainWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu