15

626 26 0
                                    

Πέρασαν τρείς μήνες απο την γέννηση του παιδιού. Ο Έρως μου είναι 3 μηνών σήμερα. Πρίν λίγο καιρό είπα στον Απόλλωνα και το όνομα που διάλεξα για το παιδί μας. Ενθουσιάστηκε, αν και ήθελε να έχει το όνομα του πατέρα του αλλα επειδή ήδη ο αδερφός του είχε ονομάσει τον γιό του Φιλόθεο ο Απόλλωνας δεν μου είπε ξανά για το όνομα. Οπότε ο γιός μου θα ονομάζεται Έρως. Χθές κανονίσαμε να κάνουμε για σήμερα τραπέζι για τους φίλους μας, να φάμε, να πιούμε, να ανταλλάξουμε καμιά κουβέντα και να δούμε και την εγγυμονούσα γυναίκα του Αργύρη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω όρεξη ούτε για τραπέζι που θέλουν οι άλλοι, ούτε τίποτα. Ο λόγος; Την περασμένη εβδομάδα πήγαμε με τον Απόλλωνα και τον  Έρω για ψώνια στο μάρκετ της περιοχής. Μπήκαμε μέσα και πήγαμε αμέσως στην σειρά με τα μωρουδιστηκά. Πάνες κρέμες κλπ. Εκείνη την στιγμή, περνάει δίπλα μας μια γυναίκα όμορφη, ψηλή, ξανθή, λεπτή. Τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Εκεί άρχισα να τα παίρνω άσχημα. Είχα το μωρό στην αγκαλιά μου και δεν μπορούσα να του πετάξω τις πάνες στο κεφάλι. Πήγα κοντά του με το καρότσι και το παιδί. Χαμογέλασα στην κυρία και έμεινα να κοιτάζω τον Απόλλωνα λίγο νευρική. Περίμενα να με συστήσει αλλά αυτή του μιλούσε του χαμογελούσε και κυριολεκτικά τον φλέρταρε. Ο Απόλλωνας εφότου με είδε αναψωκοκκινησμένη απο νεύρα, προσπαθούσε να την απομακρύνει χωρίς όμως να της πεί ότι το μωρό είναι δικό του. Δεν μας σύστησε. Ουτε μένα ούτε το παιδί του.  Απο εκείνη την μέρα δεν τον αφήνω να κοιμάται μαζί μου. Ο Απόλλωνας κοιμάται στον καναπέ του σπιτιού και εγώ στο κρεβάτι. Του κρατάω μούτρα για όσα έγιναν. Με άφησε να του το κρατάω μανιάτικο. Δεν πρόκειτε να κάνω τίποτα ξανά γι'αυτόν. Ούτε φαγητό, ούτε πλυντήριο, ούτε τίποτα. Όσο δεν με συστήνει στον υπόλοιπο του κύκλο και ειδικά το παιδί του, δεν θα είμαι ποτέ ξανά η ίδια μαζί του. Το ξέρει ότι πειράχτηκα για αυτά που έκανε αλλά δεν κάνει κάτι για να τα βρούμε. Και αυτό μου την σπάει πιο πολύ. 

Α- Αγάπη μου, καλημέρα!

Η- Καλημέρα, το μωρό ξύπνησε; 

Του είπα αγχωμένη μετά που έψαξα το κρεβατάκι του και δεν ήταν μέσα.

Α- Είναι στο πάρκο του μέσα στο σαλόνι. Εσύ πώς είσαι? Σου πέρασαν τα νεύρα και τα μούτρα;


Η- Θα μου περάσουν. Σε κάποια φάση της ζωής μου θα τα ξεχάσω όλα.


Α-Ρε μωρό μου, σου εξήγησα. Είναι η Μελίνα, είναι πρώην του Αργύρη και ήθελε να μάθει γι'αυτόν. Ήταν μαζί 10 χρόνια. Αν πήγαινε να τον ρωτήσει εκείνον θα τον έβλεπε η γυναίκα του και θα είχανε προβλήματα. Και δεν κάνει μιας και είναι έγγυος.

Η-Ναι ότι πείς. Το να βλέπει μια οικογένεια μαζί στο μάρκετ της περιόχης τους και να φλερτάρει μαζί σου, είναι πιο λογικό. Σωστά; Και να σε φλερτάρει επίσης μπροστά στα μάτια της κοπέλας σου και του παιδιού σου. Εχτός αν δεν της είπες ότι έχεις σχέση και παιδί. 

Α- Γιατί να πώ σε μιαν ξένη για την ζωή μου;

Η- Απόλλωνα σήκω και φύγε απο μπροστά μου.

Α-Ήρα δεν θα φύγω απο το σπίτι μας επειδή εσύ ζηλεύεις χωρίς λόγο. Τι είναι αυτές οι βαλίτσες; Που θα πάμε; 


Η- Απόλλωνα δεν έχω χρόνο για να σου δώσω εξηγήσεις. Αύριο δίνω μάθημα και αμέσως μετά θα φύγω.

Α- Τι εννοείς; Που θα πας; Δεν εννοείς να φύγεις απο το σπίτι με το μωρό επειδή ζήλεψες σωστά;

ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΜΑΜΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα