1

1.2K 44 0
                                    

2 Σεπτεμβρίου. 8:00 π.μ.

Τα μάτια μου στον ήχο του ξυπνητηριού δεν άνοιγαν. Ωχ Θέε μου δεν έπρεπε να μείνω μέχρι τόσο αργά στο facebook δεν μπορώ να ξυπνήσω. Με το αριστερό μου χέρι κοπάνησα μία στο τηλέφωνο μου για να σταματήσει να ηχεί τόσο σπαστικά. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του δεύτερου χρόνου του πανεπιστημίου μου. Άρχισα να βάζω σε μια σειρά όλες τις σκέψεις και τις δουλειές που είχα να κάνω. Πρέπει να σηκωθώ απο το κρεβάτι και να αρχίσω σιγά σιγά να ετοιμάζομαι. Πρέπει να πάω να πάρω την Ζήνα απο την γιαγιά της και μετά να πάμε μαζί για μάθημα. Ετοιμάστηκα και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο μου προς το σπίτι της γιαγιάς της Ζήνας.

Η γιαγιά της Ζήνας ήταν λίγο άρρωστη και επειδή η μητέρα της είναι αεροσυνοδός, ο πατέρας της πιλότος και την συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν κάν στην χώρα δεν μπορούσαν να φροντίσουν την Κυρία Ζήνα έτσι πήγε η κολλητή μου για να την βοηθήσει λίγο. Ευτυχώς όμως σήμερα οι γονείς της επιστρέφουν και δεν θα χρειαστεί να μένει άλλο εκεί.

Εγώ και η Ζήνα είμαστε κολλητές απο την μέρα που γεννηθήκαμε. Οι γονείς μας έμεναν σε διπλανά σπίτια και έκαναν παρέα, έτσι γνώρισα την Ζήνα. Ποτέ δεν χωριστήκαμε, ακόμη και τον καιρό που μετακόμησαν οι δικοί μου σε άλλη γειτονιά εγώ και η Ζήνα είμασταν καθημερινά μαζί.Οι γονείς μου είχαν μιαν επιτυχημένη βιομηχανία μπορώ να πώ και έτσι ποτέ μου δεν στερήθηκα κάτι. Πάντα είχα ότι ήθελα και με το παραπάνω.

Πήγα στο σπίτι της γιαγιάς της Ζήνας και την περίμενα μέχρι να ετοιμαστεί πίνοντας τον ζεστό καφέ που μου είχε φτιάξει.

Ζ- Είμαι έτοιμη! Γιαγιάκα μου η μαμά θα έρθει απο ώρα σε ώρα. Αν χρειαστείς κάτι και είσαι μόνη μπορείς να με πάρεις τηλέφωνο και θα έρθω.

Φίλησε την γιαγιά της και ξεκινήσαμε για το πανεπιστήμιο.

Η πρώτη ώρα του μαθήματος πέρασε πολύ γρήγορα εφόσον σήμερα απλά γνωριστήκαμε με τους καινούριους μας καθηγητές. Κάθε χρόνο αλλάζουν οι καθηγητές και οι σύμβουλοι σπουδών, για να μπορέσουν όλων των ειδών ηλικίας καθηγητές να δουλέψουν και να έχουν εισόδημα. Μιας και το πανεπιστήμιο μου ήταν ιδιωτικό. Η καθηγήτρια της φυσικής σήμερα έλειπε λόγω εγκυμοσύνης και μάλλον θα μας φέρουν κάποιον αναπληρωτή. Ακόμη δεν ήρθε και πήρε τις άδειες τις. Μέχρι τότε θα έχουμε κενό και έτσι θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο εμπορικό για ψώνια και για καφέ.

Φύγαμε με την Ζήνα για να πάμε στο καφεστιατόριο του πανεπιστημίου για να φάμε κάτι. Γνωρίσαμε πρωτάκια που ήρθαν απο Λύκεια αλλά και άτομα σε πιο μεγάλη ηλικία που αποφάσισαν τώρα να έρθουν να σπουδάσουν. Τελιώσαμε με το φαγητό μας και έτσι ξεκινήσαμε για το σπίτι μας με την Ζήνα. Στο σπίτι δεν κάναμε κάτι καινούριο. Εφόσον η Ζήνα κοιμήθηκε στο δικό της δωμάτιο, εγώ πήγα στο δικό μου και τακτοποίησα τα φυλλάδια που μας έδωσαν σήμερα στα καινούρια μου ντοσιέ και μετά ξάπλωσα μέχρι που με πήρε ο ύπνος.

Ξύπνησα, η ώρα ήταν 5 το απόγευμα μετά απο κάτι περίεργους ήχους στην κουζίνα μας.

Σηκώθηκα απο το κρεβάτι για να δώ προς τι όλη αυτή η βαβούρα. Βρήκα την Ζήνα να μαγειρεύει πάλι το μοναδικό φαγητό που ήξερε να κάνει. Μακαρόνια με τυρί. Δύσκολο.

Καθήσαμε και βλέπαμε μιαν σαχλοταινία πίνοντας κρασί και τρώγοντας τα νερόβραστα μακαρόνια μας.

Μετά έκανα μπάνιο και ξάπλωσα στο κρεβάτι μου, εφότου μίλησα με την μητέρα μου και με το αγόρι μου στο τηλεφωνο και εφότου κοίταξα τις ειδοποιήσεις μου στο Ίνσταγκραμ.

ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΜΑΜΑΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα