Bölüm 31

1.1K 42 0
                                    

Dört saat önce :

Exaltlar Hades'in odasına gelmiş oda boyunca uzanan masaya oturarak dizilmişlerdi. Hades ise huzursuzca yerinde kıpırdanıyor aklındaki düşünceleri dışarı vurmamaya gayret ediyordu.

Canrüba etraftaki sessizliği bozarak

"Efendim" dedi.

Hades düşünceleri arasında bölünmekten hiç hoşlanmazdı. Sırtı exaltlara dönükken elini devam et anlamında arkaya doğru salladı.

Canrüba

"Benim aklımda bir fikir var ancak size söylemekten çekiniyorum."

Canrüba'nın yanında oturan Cansu yüzündeki ifadeyi bozmuyor ancak eski arkadaşı içinde endişelenmiyor değildi. Canrübanın Beremirden hoşlanmadığının farkındaydı ve şuan Canrübanın ne fikir sunacağını biliyordu.

Cansu masa altından gizlice Canrübanın bacağına vurdu.

Sözlerine devam ederek

"Zindanda ki son Pardogoratı salabiliriz "Sinsi sırıtışlar eşliğinde konuşmasına devam eden Canrüba Hadesinde dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Exaltlar kendileride doğaustü bir varlıktı ancak kendilerinden güçlü bir canlıyla karşı karşıya gelmek onların bile korkacağı bir durumdu. Bu nedenle Pardogoratın ismini duymak onlarıda pek sevindirmemiş aksine Beremire üzülmüşlerdi bile...

Cansu araya girerek

"Bu kötü bir fikir Canrüba "diye söylendi

Hades

"Sana kim söz hakkı tanıdı?" dedi.

"Ama efendim..."

Hades elini kes anlamında işaret etti. Canrüba haz alırcasına konuşacakken Hadesin de davranışlarından cesaretlenerek nefes almadan konuştu

"Biliyoruz ki alorna sihir kitabında da yazanlara göre içimizdeki gizlenen gücü korkular dışarı çıkarabilir ve Pardogorat da korkulmayacak bir hayvan değil "

Hava exaltı Tomy yerinde kıpırdanarak ağzını açıp itiraz edecekti ancak Hadesin bakışları susturmaya yetiyordu.

Exaltların en bilgilileri olan su exaltı Maxyninde hoşuna gitmemişti bu fikir. Gergince saçlarını eliyle taradı .

Maxy Hadesin yakın dostuydu ve izin almadan fikirlerini sunabilme izini kesinlikle vardı . Arkadaşının neden konuşmadığını merak eden Hades sorgular bir biçimde arkadaşına döndü. Baş sandalyesine oturduğunda dirseklerini sandalyenın tutamaçlarına yerleştirip sağ ayağını sol bacağının üstüne yerleştirdi ve

"Maxy sen ne düşünüyorsun"

Camdan içeriye dolan güneş ışığı Maxynin yüzüne yansıyınca sıkıntıyla nefes verip kısık ela gözlerle Hadese "emin değilim kanka" der gibi bakarak sinyalleri verdi . Sinyalleri alan bir diğer kişide Canrübaydı . Fikrini savunacak bir şey söyliyecekti ancak Tomy pes sesiyle araya girerek

"Başka bir yolunu bulamazmıyız . Biliyorsunuzki Pardogoratın ağzından çıkan her salgı honorsları ki insanları bile çok rahat ruhunu yok edebilir"

Cansu

"ve biz ölümlüyüz " diyerek ekledi.

Maxy onaylarcasına başını salladı

BEREMİRHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin