Bölüm 27

1.2K 44 0
                                    


"Cansu sen nasıl?" derken arkadaki sesler konuşmamı kesti. Honorslular gülerek

"ileride bir opressiye hizmet edeceğimizi bilmiyordum" diyerek dalga geçiyor diğerleride onay verircesine homurtular çıkarıyorlardı. Şuan onları umursayacak durumda değildim. Gözüm Cansu da takılı kalmıştı. Sinirle arkasına dönerek turunç çocuğa baktı

"Sussan iyi edersin Mert"dedi.

Mert sözlerine devam edecekken Cansunun uyarı dolu sesiyle yutkundu ve geri çekildi. Etraf dağılırken Cansu kolumdan tuttu "konuşmamız gerek Ayla " kolumu elinden sertçe çektim . O farklıydı dünyada göründüğü gibi değildi. Dünyada sumo güreşçisini andıran kilosu tarih olmuş victoria's secret meleklerine taş çıkarır bir fiziği vardı .Özensizce kesilmiş saçları gitmiş dalgalı upuzun kumral saçları vardı. Ama sesi aynıydı fakat daha sertti. O farklıydı.

Cansu geri kolumu tuttuğunda itiraz etmedim. Beni exaltatumest malikanesine götürüp hızlıca bir merdivenden cıkararak koridorda peşinden sürüklemeye başladı. Bu koridor exaltların konakladığı koridordu her kapının üzerinde özel elementleri işlenmiş altı sembol vardı. İki tane kapı hariç.Toprak elementli kapının önünde durduğumuzda önce içeriye beni itekledi ardından etrafa hızlıca göz gezdirerek kapıyı sertçe kapadı.

"Açıklamama izin ver Ayla"

Anlamsızca başımı iki yana salladım.

"Neyi açıklayacaksın Cansu. Bu...Bu başlıkta neyin nesi ?" Yutkunarak yatak kenarındaki koltuğa kendimi bıraktım. Eğdiğim bakışlarımı dikleştirerek ona baktım

"Sen nasıl buradasın ? Aklım almıyor"

Başımı kollarımın arasına aldığımda Cansu yanıma gelerek önümde diz çöktü.

"Ayla ben efendimiz hades tarafından seçilmiş kıdemliyim. Onun öz askeri..."

Kollarımdan tutarak ellerimi elleri arasına aldı . Gözlerinin içine dolmuş bir şekilde sinirle bakıyordum . Devam etti.

"Toprak honorsuyum . Hemde en iyilerinden ... Bir gün bir duyuru aldım. Özel görev tarafından seçildim. Dünyaya inmem gerekiyordu. Ancak bu görev için bazı bedeller ödemek durumunda kaldım. " Bana bakmaksızın boş odada ilerledi.

"Güçlerimi ancak olası tehlikeli bir durumda kullanılabilmek adına elimden alındı . İçimden gücün alınması bende farklı etkiler yarattı . Sürekli kilo alışım , yüzümde çıkan insansı sivilceler, tırnaklarımda mantarlar... " iğrenircesine iç geçirdi. "Saçma sapan alakadar olmadığım bir okulda okumuş ,aptal fani insanların eğlenceleriyle sarhoş olmuş , her gece bir fani olmadığımı hatırlatmak için damarlarımı kesiyor sonrasında iyileşmesini bekliyordum.Oysaki dünyada güçlerim azaldığından uzun bir süre sonra anca iyileşiyordu.Her gece Ayla..."

Onu anlamamı istercesine bana baktı . Ama hayır bu söyledikleri sadece arkamdan iş çevirdiğinin gerçekte sadece bana yaranmak için arkadaş olduğunu söylüyordu . Oda diğerleri gibi Hadesin köpeğiydi. Sinirle ona döndüm kendimi zor zaptediyordum. "Sen tam bir pisliksin Cansu!" sarfettiğim bu cümlelere karşılık muzip bir ifadeyle sırıttı.

"Haklısın ben tam bir pisliğim" Ardından sinirle bana doğru yürüyerek "Senin fani götünü kollamak için ben seçildim anlıyomusun !" işaret parmağını bana doğru sallayarak

"Seni kollamak için ben bunca bedel yaşadım "

"Anlamıyorum Cansu.... Seni anlayamıyorum ."

Artık göz yaşlarımı bastıramıyordum . Yanaklarımdan göz yaşları halıda tutunmak istercesine damla oluşturuyordu.. Ayağa kalktım "Anlamıyorum Cansu ... Bana olan arkadaşlığın gerçekmiydi (?) anlamıyorum. Belkız da ileride karşıma çıkarsa hiç şaşırmam ... " Sinirle koltuğa tekme savurdum .

BEREMİRHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin