Six 💀

361 23 0
                                    

Mind a hárman bent ültek a sátorba . Jesse zárkózottabb lett , amióta látta azt a rémképet . Nem tudja miért zavarta hiszen nem is akart semmit Hermionétól . Egy ideig biztos nem akart a nyakára barátnőt . Most fontosabb az hogy mi van a családjával . Hiszen látta Angiet ahogy elhurcolták . Akkor megtalàlták a Szikla Rejteket is . Akkor Draco és anya .... Jesse hirtelen felült magára vonva a figyelmet . Harryre nézett és nemet intett a fejével . A griffendéles a cikeszt forgatta a kezébe majd egy szöveg jelent meg . Ott nyílok ahol zárul . Felpattant és odarohant a lányhoz .
- Hermione . Az első meccsemen nem kézzel kaptam el a cikeszt hanem majdnem lenyeltem .- mondta izgatottan . Hermione a könyvet kutatta . Talált is valamit az elején .

- Ezt belerajzolták .- mutatott a mintára . Harry felismerte .
- Ilyen lógott Luna apjának nyakában .- mondta Harry . Jesse némán figyelte az összhangot és felállt . Harry és Hermione ránézett .
- Menjünk Xenophillius Lovegoodhoz .- mondta tárgyilagosan és előre tartotta a kezét .
- Igen szerintem is .- mondta hirtelen Hermione . Jesse ránézett és elpirult . Harry csak figyelte ezt a kis közjátékot . Majd megfogta ő is a szőke kezét és elhoppanáltak . Egy pusztán találták magukat közepén egy nagy házzal .
- Luna .- mondta kedvesen mosolyogva Jesse . Bírta a szeleburdi lányt . Sokszor megvédte a bunkó diákoktól . Jobban bírta mint Hermionét . Majd felmentek a lépcsőn .
- Ne nyúlj az irány ringlóhoz .- olvasta Jesse értetlenül és bekopogott . Kinézett egy hosszú hajú zaklatott férfi .
- Ki az ? Kik vagytok ? Ki küldött ?- mondta idegesen .
- Jó napot utam . Harry Potter vagyok .- mondta a griffendéles kikukkantva a barátai háta mögül . A férfi beengedte őket . Szokatlanul szétszórt és zaklatott volt . Gyanútlanul mentek be a Lovegood házba . Jesse körbe nézett és el kellett ismernie hogy kicsit otthonosabb mint a Szikla Rejtek .
- Luna hol van ?- kérdezte Jesse a férfire nézve aki lánya neve hallatán ijedten nézett rá . Mindig kinézett az ablakon mintha várna valakire .
- Luna ... Luna éppen az iskolába van .- mondta remegő hangon . Hermione elővette a könyvet .
- Tud valamit erről a rajzról ?- kérdezte majd megmutatta a rajzot . A férfi bólintott .
- Ez a rajz a halál ereklyéit ismerteti . - vette elő a medált . - A függőleges vonal jelképezi a pálcát , a kör a követ , a háromszög a köppenyt .- magyarázta nekik . Látva Harry értetlen arcát .- Ismeritek a három testvér meséjét .- mondta a férfi .
- Igen .- válaszolta egyszerre Jesse és Hermione .
- Nem .- mondta kicsit zavartan Harry . Hermione odalapozott a könyvbe ahol a mese van majd elkezdte a történetet.

Volt egyszer három fivér, akik útra keltek, s egy este szürkületkor egy elhagyott, kanyargós ösvényre értek.

A testvérek útját végül egy folyó keresztezte, amin nem volt gázló, s túl sebes folyású volt ahhoz, hogy biztonságban átúszhassanak a túlsó partjára. A három testvér azonban járatos volt a mágiában, így hát csak intettek varázspálcájukkal, s máris híd ívelt át a veszélyes víz fölött. Már a híd közepén jártak, mikor egy csuklyás alak állta útjukat. S a Halál megszólította őket. Bosszantotta, hogy hoppon maradt, mert megszokta már, hogy az arra tévedő utazók mind a folyóba vesznek. Hanem a Halál agyafúrt volt: megdicsérte a három testvér ügyes varázslatát, és azt mondta, jutalmat érdemelnek, amiért sikerült túljárniuk az eszén.

A legidősebb testvér, aki harcias férfi volt, egy minden létezőnél erősebb varázspálcát kért: olyat, amelyik minden párbajban győzelemre segíti a tulajdonosát, olyat, amelyik méltó a varázslóhoz, aki legyőzte a halált. A Halál odalépett egy folyóparti bodzafához, pálcát készített egy lelógó ágából, és átadta azt a legidősebb testvérnek.

A középső testvér rátarti ember lévén meg akarta alázni a Halált, s azt kérte, legyen hatalma visszahívni holtukból az embereket. A Halál felemelt egy követ a folyópartról, átadta a középső testvérnek, és azt mondta, a kő visszahozza a holtakat.

Ezután a Halál a legifjabb testvértől is megkérdezte milyen jutalmat kíván. Ő volt a legszerényebb a három közül, s legbölcsebb is, mert nem bízott a Halálban. Ahhoz kért hát segítséget, hogy mikor továbbáll onnan, a Halál ne követhesse őt. És a Halál, mit volt mit tennie, átadta neki a saját láthatatlanná tévő köpenyét.

A Halál ezután félreállt, s a három testvér folytatta útját. Ámuló szavakkal emlékeztek meg kalandjukról, s versengve csodálták meg a Halál adományait.

Idő múltával azután a testvérek elváltak, s ki-ki a maga útján ment tovább.

A legidősebb fivér egyheti vándorlás után elért egy messzi faluba, s ott felkereste régi haragosát, egy másik varázslót. Párbajra hívta ki őt, s a bodzapálca birtokában könnyű diadalt aratott fölötte. Halott ellenfelét hátrahagyva a legidősebb fivér betért egy fogadóba, s ott nagy hangon eldicsekedett a legyőzhetetlen pálcával, amit magától a Haláltól csikart ki.

Aznap éjjel egy másik varázsló odalopózott a borgőzös álomba merült hencegő ágyához. A tolvaj elvette a pálcát, s hogy ne végezzen félmunkát, elmetszette a legidősebb torkát.

Így jutott az első testvér a Halál kezére.

Ez idő alatt a középső fivér megtért otthonába, ahol egyedül lakott. Ott elővette a holtakat ébresztő követ, és háromszor megforgatta a kezében. Nagy ámulatára és szíve örömére nyomban megjelent előtte a leány, aki mátkája volt, amíg el nem ragadta a korai halál.

Ám a leány bús volt, és hideg; mintha fátyol mögül tekintett volna szerető párjára. Bár visszatért, szenvedett ezen a világon, nem találta már a helyét az élők között. A középső fivérnek végül eszét vette a reménytelen vágy, s kioltatta saját életét, hogy a sírban egyesüljön mátkájával.

Így jutott a középső testvér a Halál kezére.

A Halál sok-sok éven át kutatott a legifjabb fivér után, de nem bukkant nyomára. A harmadik testvér aggastyánkort ért meg. Egy napon aztán levetette a láthatatlanná tévő köpenyt, és a fiának adta. Régi barátként üdvözölte akkor a Halált, örömmel tartott vele, s a Halál tisztelettel vezette ki őt az árnyékvilágból.

A mese után a férfi szokatlanul szétszórt lett .
- Huhh időközbe kihült a víz . Lemegyek és eresztek bele vizet .- mondta zaklatottan .
- Gyerünk húzzunk el . Nem kell a teája se hidegen se melegen .- mondta gorombán Jesse . Gyanús lett neki a férfi . Főleg hogy állandóan az ablakba volt . Mikor lementek akkor ismét a férfi kinézett az ablakon . Megfordult hirtelen az érkezésükre .
- Elfelejtette a vizet .- mondta Jesse gyanúsan méregetve a férfit .
- Ja ja . Persze .- majd neki állt teát csinálni .
- Köszönjük Mr. Lovegood de mi mennénk is .- mondta Harry majd ment az ajtóhoz de a férfi útját állta .
- NEM MEHETTEK EL .- ordította . Jesse ideges lett .
- Miért nem ?- kiáltotta a férfinak . Megfordult és Harryhez indult lassan .
- Nem mehettek el . Elrabolták Lunát . Igazából te kellesz nekik .- mondta suttogva . Harry kényelmetlenül érezte magát . Majd átkok kezdtek becsapódni a hátba .
- ITT VAN . Meg van - kiáltozott hisztérikusan . Harryék a padlóra vetődtek . Az átkok szétszedték a házat . Az asztal alá kúsztak majd megfogták egymás kezét és eltűntek .

- A sunyi mindenségit . Senkiben nem lehet megbízni ?- morgolódott Jesse .
- Lunát védte .- mondta Harry . Jesse bólintott .
- Intézem a védelmet .- mondta majd elindult . Megdermedt mikor egy csapat fejvadász vérfarkas nézett vele szembe . Hátrált pár lépést .
- Szia széplány .- mondta vigyorogva a fejvadász . Hermione és Jesse elkezdtek futni a vérfarkasok elől . Jesse robbanó àtkokat szórt a hàta mögött loholó fejvadászokra . Az egyiket sikerült eltalálnia . Hermione gyorsan szedte a lábait . Próbált a szőkéhez hasonlóan eltalálni valamelyiket . Harryt majdnem sikerült elkapnia az egyiknek . Jesset elkapta az egyik vérfarkas kötözőátka . Hermione egyenesen Harry felé futott . Körbenézett és tudta hogy el fogják kapni őket . Egy csalán ártást küldött Harry arcára aki elterült . Odafutott a fiúhoz .
- Következő Horcrux a Gringott's- ba van .- mondta az ijedt tekintetü lánynak . Jesset ledobta a nagy darab vérfarkas .
- Oldozd el .- parancsolta a vezető . Jesset elengedték és lekevert egyet a vezetőnek . Aki megdörzsölte az ütés helyét majd visszaadta a pofont .
- Miért vagy ilyen randa ?- nézett Harry felismerhetetlen arcára . Majd eltűrte a haját és a heg halványan látszódott a feldagadt bőr alatt . - Változott a terv . Ezeket máshova visszük .- mondta nézve a griffendéles arcát . Jesse felsóhajtott és kiköpte a vért a szájából .

Fight With Me Where stories live. Discover now