Děsivé odhalení

143 10 0
                                    

Proč toho informátora hledáme v noci," zeptal se Charlie asi po půl hodině cesty. Camille je původně nechtěla vzít sebou, ale nakonec se s ní domluvili. Pansy, Ginny, Blaise a Ron zůstali na Malfoy-Zabiniho panství. Hermiona, Draco, Charlie a Harry šli s Camille. Následovali pradávnou tichými uličkami Londýna a ona po celou tu dobu nepromluvila ani slovo. Působila uvolněně, ale protože ji pozorně sledovali, věděli, že každý její krok byl ostražitý.

„Protože toho informátora zastihneme jen v noci," odpověděla zničehonic a zastavila se před nějakou budovou, jež měla očividně otevřeno.

Harry s Dracem se na sebe překvapeně podívali. Tohle místo díky svému povolání znali velmi dobře. „Co sakra hledáme v upířím baru," zašeptal podezřívavě Harry a stejně jako Draco sevřel hůlku v kapse.

Camille ten pohyb zaregistrovala. „Zatímco čarodějové jiným magickým bytostem moc nedůvěřují, Liga je pravidelně využívá k zisku informací. No a náš momentálně nejspolehlivější zdroj je upír," vysvětlila a popošla ke dveřím, „držte se u mě, pokud z toho chcete vyjít se zdravou kůží," varovala je.

Uvnitř svítilo jen slabé světlo. Procházeli lokálem a bedlivě pozorovali všechny přítomné. Jenže stejně tak byli sledováni oni.

„To je špatný," hlesl Draco, „všichni nás tu pravděpodobně znají a nejsme vítaní."

„Proč tedy nezaútočí," tázala se Hermiona a pevněji stiskla hůlku v kapse.

„Protože nikdo z nich není tak hloupý, aby si něco začal s někým, kdo má jako bodyguarda pradávného," řekl najednou cizí hlas a oni zjistili, že mezitím Camille někoho oslovila. Byl to muž, kterému nemohlo podle vzhledu být více jak třicet, když se stal upírem. Měl hnědé vlasy a poutavé jantarově zbarvené oči. „Vědí, že většina pradávných je nějakým způsobem spojena s Ligou stínů jako tady Najáda," pokračoval a podíval se přímo na blondýnku před ním, „jak se máš, Camille?"

„Nepřišla jsem si pokecat o starých časech, Stilesi," odsekla mu chladně, „přišla jsem pro jisté informace."

Upír Stiles se ušklíbl. „A proč bych ti je měl jako dát," položil jí naprosto klidně otázku. To však zjevně neměl dělat. Camille ho bleskurychle chytla pod krkem a přirazila na stěnu. Osazenstvo baru se ani nehnulo, když jim věnovala varovný pohled, než se znovu otočila ke Stilesovi.

„Protože pokud mi neřekneš, co chci vědět, tak zjistím, co se stane s upírem, když mu v žilách zmrzne krev," konstatovala a na důkaz, že to opravdu myslela vážně, se upírovi kolem jejího stisku objevily drobné omrzliny a její oči modře zažhnuly.

„Protože pokud mi neřekneš, co chci vědět, tak zjistím, co se stane s upírem, když mu v žilách zmrzne krev," konstatovala a na důkaz, že to opravdu myslela vážně, se upírovi kolem jejího stisku objevily drobné omrzliny a její oči modře zažhnuly

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(modře žhnoucí oči Camille)


„Teď mi řekni, kde je Lena a proč jí Anatoly Fedorov vyhrožuje," položila mu otázku.

Hermiona, Draco, Harry a Charlie sice neznali to jméno, ale neušlo jim, jak zaskočeně se Stiles zatvářil, když ho Camille vyslovila.

„Ty to taky nevíš," promluvil upír a Camille povolila stisk, „Anatoly Fedorov je mrtvý. Zemřel před půl rokem," vysvětlil a Camille ho překvapeně pustila a ve tváři se jí značila bolest.

„Je mrtvý," hlesla tiše a Stiles soucitně přikývl, „kdo tedy řídí Ligu a dává rozkazy Infernovi?"

„Ty víš, kdo jediný je na to dostatečně šílený, aby pustil Inferna ze řetězu. Vůdcem Ligy je teď Bloker." Tahle Stilesova odpověď způsobila, že Camille zbledla a vyděšeně na něj pohlédla. Hermiona a ostatní okamžitě zpozorněli.

„Co se děje," chtěl vědět Draco, ale Camille ho ignorovala.

„Ne. To není pravda. To nemůže být on," mumlala si více méně pro sebe.

Stiles k ní opatrně přišel, zastavil její monolog a přinutil ji, aby se na něj znovu podívala. „Možná jsme nikdy neměli úplně vřelé vztahy, Camille," řekl to navzdory jeho předchozímu jednání velmi jemně, „ale lhal jsem ti někdy? Lhal jsem někdy Leně?"

„Nikdy," souhlasila Camille a děs z jejích očí nezmizel.

Po nějaké době se znovu všichni vrátili do Malfoy-Zabiniho panství. Pansy, Ron, Ginny a Blaise na ně čekali a okamžitě se ptali na to, co zjistili. A tak se obrátili na Camille, která od rozloučení se Stilesem neřekla ani slovo. Stála u okna a zírala ven.

„Kdo je Bloker," zeptala se nakonec Ginny a Camille viditelně ztuhla.

„Kolik toho víte o Lenině minulosti," položila jim nakonec pradávná otázku.

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Tady je další kapitola.

Příště se konečně dozvíte, kdo je našim hlavním záporákem.

Vaše Elisabeth226 :-)

Soumrak hrdinůWhere stories live. Discover now