Zmizelá

157 12 0
                                    

Harry, Draco, Ron a Blaise se po přemístění do Bradavic rozdělili, aby našli Lenu rychleji. Zatímco Harry a Ron procházeli školu. Draco a Blaise prohlíželi okolní pozemky patřící k hradu. Jenže Lena nikde nebyla.

Dracovi s Blaisem se asi po hodině neúspěšného hledání alespoň podařilo najít Charlieho s Onyxem ve stínu Zapovězeného lesa. Charlie je přátelsky pozdravil a Onyx po pohlazení spokojeně zamručel. Pak Charliemu vyprávěli o tom, co se událo, když jim Lena pomáhala s Flintovou vraždou. To už se k nim mezitím připojili i Harry a Ron.

„No Lena se do Bradavic zatím nevrátila," komentoval Charlie jejich snahu a znovu Onyxe pohladil.

„A víš to jistě," zeptal se nedůvěřivě Ron. Lena dokázala za války nepozorovaně proklouznout do Bradavic a získat Nebelvírův meč i diadém Roweny z Havraspáru. Probojovala se ven sama a dostala se do útočiště bez vážných zranění. Dle jeho názoru proplížit se do hradu plného profesorů a studentů bez podezření, když tam sama pracovala, pro ni nebyl žádný problém.

„Vím, že kdyby chtěla, tak bych si jí nevšiml," souhlasil Charlie, „ale našemu osm a půl metrovému příteli s perfektními smysly neunikne nic. A už vůbec ne jeho oblíbenkyně, kterou vyhlíží každý den."

„Nevíš, kam mohla jít," tázal se ho Blaise.

„Mohla by být u nás doma," uvažoval Charlie.

O hodinu později se všichni čtyři bystrozoři společně s Charliem sešli v obývacím pokoji s Hermionou, Ginny a Pansy, které trvaly na tom, že se k pátrání po Leně připojí. V dvoučlenných týmech procházeli celý velký rodinný dům, ale Lenu nenašli.

 V dvoučlenných týmech procházeli celý velký rodinný dům, ale Lenu nenašli

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(dům Charlieho a Leny Weasleyových)


„Je tu ještě sklep," napadlo Charlieho a celá skupinka tam zamířila. Ale i ten byl prázdný.

„Kde sakra může být," řekl podrážděně Draco a unaveně se zády opřel o nejbližší zeď. Ozvalo se zaskřípání a Draco prudce spadl na zem. Stěna se s hlukem odsunula stranou a oni s vytřeštěnýma očima zírali do tajné místnosti tam, kde byla předtím kamenná zeď.

„Ty si o tomhle věděl, Charlie," řekla se Hermiona a bedlivě prohlížela tajný úkryt.

„Ne," hlesl stejně překvapený Charlie.

„Na co Lena potřebuje tajnou tělocvičnu," dumala nahlas Ginny.

„To není jen tělocvična," promluvila Pansy a ukázala na další vybavení okolo.

„To jsou docela moderní technologické vymoženosti," vysvětloval Harry, „tohle si jen tak domů nikdo nepořizuje. Věděl si o tom," položil Charliemu otázku.

„Ne. Nic z toho jsem nikdy neviděl," dumal Charlie a pak se zničehonic jeho pohled zarazil. Ostatní se podívali, co ho tak zaujalo. Vzadu u zdi spatřili velkou kovovou bednu.

„Tohle už jsem viděl," špitl Charlie a přešel místnost a otevřel ji, „to ne." Bedna zela prázdnotou.

„Co se děje," chtěla věděl Hermiona, která vedle něho stála první, „co tam bylo."

„Když jsem Lenu požádal o ruku, tak mi slíbila, že kvůli dětem přestane být Přízrak. Sem dala všechny věci, co s Přízrak souvisely. Její černý kožený oblek a všechno ostatní," vyprávěl jim Charlie, „teď nevím, jestli mi celou dobu nelhala."

„Tomu nevěřím," ujišťovala ho Hermiona, „všichni Lenu známe. Miluje tě. Neriskovala by život s tebou pro něco nedůležitého."

„Co se tedy, ale děje, že se znovu stala Přízrakem? I kdyby ten oblek byl celou tu dobu zavřený tady, tak proč ho oblékla zrovna teď po dvanácti letech," přemýšlel Harry.

Lena šlapala stezkou, než konečně dorazila na vrchol kopce. Dole za ním spatřila velké údolí a uprostřed něho cíl její cesty.

 Dole za ním spatřila velké údolí a uprostřed něho cíl její cesty

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(klášter v Nepálu)


Shlížela dolů na rozsáhlý nepálský klášter a dumala, jak to místo vypadalo mírumilovně a neškodně. Dokonale propracovaný klam, jehož součástí nebyla už patnáct let. Jestliže ale měl její plán uspět, musela se tam vrátit.            

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Tady je další kapitola.

Příště půjde někomu o život, ale víc neprozradím.

Doufám, že se Vám zatím povídka líbí. 

Vaše Elisabeth226 :-)

Soumrak hrdinůWhere stories live. Discover now