Výprava

128 10 0
                                    

„Proč se tam nemůžeme dopravit pomocí přenášedla," zeptal se Blaise a s panickou nedůvěrou zíral na kovový mudlovský dopravní prostředek před nimi.

Když se ráno všichni probudili, tak jim Camille oznámila, že se musí dostat do Nepálu. Během pár hodin byla celá skupinka zabalená a připravená vyrazit. Překvapilo je, že když se znovu sešli na Malfoy-Zabiniho panství, na ně nečekalo přenášedlo. Místo toho se dopravili tam, kde kromě Hermiony nikdo z nich nikdy nebyl. Na londýnské letiště Heathrow.

Camille je dovedla k jedné z menších drah, kde na ně čekal soukromý tryskáč. I když bylo letadlo malé, všichni kromě Hermiony a Harryho zbledli a prohlásili, že se ta kovová věc přece nikdy bez kouzel nemůže odlepit od země.

 I když bylo letadlo malé, všichni kromě Hermiony a Harryho zbledli a prohlásili, že se ta kovová věc přece nikdy bez kouzel nemůže odlepit od země

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(tryskáč)


„Nepřeneseme se do Nepálu, protože tam má Liga špehy, co dokáží vycítit magii. Musíme být nenápadní do poslední chvíle nebo nás zlikvidují v moment, co tam budeme," odpověděla Camille Blaiseovi na otázku.

Z bílého tryskáče mezitím vystoupil tmavovlasý pilot a namířil si to přímo k nim. „Bonjour Pierre," pozdravila ho plynule francouzsky Camille, „est-ce que tout est prêt, de quoi avons-nous besoin," zeptala se ho.

„Oui, l'avion est prêt. On peut y aller," souhlasil pilot.

„Très bien," řekla Camille, „prenez nos bagages à l'avion." Pilot přikývl a odnesl všechna jejich zavazadla dovnitř.

Letadlo odstartovalo asi o dvacet minut později, potom co se Hermioně a Harrymu konečně podařilo dostat zbylé čtyři čaroděje a dvě čarodějky dovnitř. Tryskáč odjel na dráhu a po zvýšení rychlosti se plynule zvedl na oblohu.

Harry, který v životě neletěl letadlem, musel souhlasit s Hermionou, že odlet zvládli celkem dobře. I když Draco během náhlého zrychlení stroje začal ječet, že chce ven, Blaise přehnaně drtil rukojeti sedačky, Ron vypadal, že bude každou chvíli zvracet a Pansy s Ginny se objímaly a křičely, že tam umřou. Charlie vypadal kupodivu klidně.

„Takže jsi z Francie," tázal se Harry blonďaté pradávné, co se uvelebila v sedadle naproti němu a Hermioně.

„Z Provence," odpověděla Camille.

„Ale tvoje schopnosti jsou ledové," divil se Ron, „čekal bych, že budeš odněkud ze severu."

Camille se hlasitě zasmála. „Ne, to nejsem. Jsem skrz na skrz Francouzka, ale mám předky mezi Vikingy. A jsem i hydrokinetik, moje schopnosti nejsou jen ledové."

„Co budeme dělat, až dorazíme do Nepálu," pronesl Draco a situace opět zvážněla.

Camille se opět zatvářila mnohem nepřístupněji. Jako by v hlavě přepnula spínač z přátelské na chladnou. „Až dorazíme, zavedu vás k Lize. Když budeme mít štěstí, osvobodíme Lenu a zmizíme odtamtud."

„Nebude to Liga brát jako útok? Nemůžeme s nimi rozumně promluvit? Nechceme rozpoutat válku," uvažovala Ginny.

„Jako útok to bráno bude, ale ve válce jsou naše rasy už po staletí, takže žádná velká změna," vysvětlila Camille a tím zhatila všechny jejich úvahy nad tím, jak mohli Lenu zachránit, aniž by způsobili zbytečný boj.

Po pár hodinách přistálo letadlo na mezinárodním letišti Tribhuvan poblíž nepálského hlavního města Káthmándú. Jakmile vyložil pilot všechna zavazadla, tak mu Camille zase něco řekla francouzsky. Pilot přikývl, nasedl do letadla a odletěl s ním.

„Proč si to letadlo poslala pryč," zeptala se Pansy.

„Už se sem vracet nebudeme," konstatovala Camille, „vemte si věci, jdu nám sehnat odvoz." Opustila hangár, kde vystoupili a zmizela za rohem.

„Co když je to past," hlesl podezřívavě Charlie, „co když nás sem dostala, aby nás Lize předala jako na podnose."

Skupinka o tom už nějakou dobu uvažovala. Faktem bylo, že se Camille zjevila zničehonic a od té doby se cítili jako by na jejích rozhodnutích závisel jejich život.

Hermiona o tom přemýšlela neustále. Na jednu stranu měli lidé, co byli její rodinou, pravdu. Na straně druhé, ale nemohla zapomenout na noc, kdy se jí Camille otevřela. Tehdy z ní upřímnost přímo čišela. Takové emoce by nezahrál žádný zkušený lhář. „Já jí věřím," ukončila jejich debatu a upoutala na sebe jejich pozornost.

Vteřinu na to se Camille vrátila a odvedla je k připravenému vozidlu. Cesta trvala asi dvě hodiny. Pak vystoupili a dál šli pěšky. Šlapali starou stezkou asi další dvě hodiny, než stanuli na vrcholu kopce. Tehdy spatřili seskupení budov uprostřed údolí před nimi.

„Jsme tady," potvrdila jejich domněnku Camille, „teď už není cesty zpátky."

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Další kapitolka je na světě.

Příjemnou zábavu.

Vaše Elisabeth226 :-)


Autorská poznámka:

Překlad rozhovoru mezi Camille a pilotem:

Bonjour Pierre - Dobrý den, Pierre.

Est-ce que tout est prêt, de quoi avons-nous besoin? - Je vše, co potřebujeme, připravené?

Oui, l'avion est prêt. On peut y aller. - Ano, letadlo je připraveno. Můžeme vyrazit.

Très bien. - Velmi dobře.

Prenez nos bagages à l'avion. - Vezměte naše zavazadla do letadla.


Provence je historická země, která se nachází v jihovýchodní Francii. Jméno pochází z latinského slova provincie - Provence se totiž stala první mimoitalskou provincií Římanů.

 Jméno pochází z latinského slova provincie - Provence se totiž stala první mimoitalskou provincií Římanů

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Vikingové byli mořeplavci, kteří se v 8.-11. století vydávali na „viking", což byly loupeživé výpravy do jižní a západní Evropy. Pro tehdejší evropské státy představovali hrozivé nebezpečí. Z hlediska etnického původu představovali severní větev Germánů. V Evropě byli nazýváni Normany, Dány, Ascomany nebo Varjagy. Asi v 8. století se objevují ve Francii. Dnešní Normandie je nazvána podle nich.

Hydrokineze je schopnost ovládat živel vody.

Soumrak hrdinůWhere stories live. Discover now