Epilog

194 13 6
                                    

                                              O pár měsíců později


Hermiona seděla v Děravém kotli a usmívala se. Všichni její přátele slavili poslední úspěch bystrozorské speciální jednotky skládající se z Harryho, Rona, Draca a Blaise.

Před měsícem se objevil nový gang nebezpečných čarodějů obchodujících ilegálně s magickými bytostmi a předměty. Mysleli si, že jejich dokonalý plán nikdo nepřekazí.

Když se bystrozorům konečně podařilo odhalit další místo setkání s kupci. Počkali si Harry, Ron, Draco a Blaise společně s dalšími dvaceti bystrozory na ty zločince a obklíčili je. Nastal boj a kupci i gang se dali na útěk. Vypadalo to, že navzdory všem opatřením uniknou. Zničehonic se ale ze tmy vynořily maskované postavy se zbraněmi, zastavily je a přinutily je vzdát se.

Ukázalo se, že britské bystrozorské oddělení už delší dobu tajně spolupracovalo s Ligou stínů a k vyšetřování využívalo i její zdroje.

Tamara byla skutečně ten nejlepší vůdce, jakého Liga mohla mít. Skrze Lenu dokázala navázat kontakty s čaroději a postupně sbližovala obě rasy. Nešlo o lehký úkol. Staletí svárů zanechalo šrámy na obou stranách, ale jak se ukázalo, daly se pomalu ale jistě zacelit.

„Na nové přátele," pronesl Harry, zvedl sklenku ohnivé whisky a přiťukl si s Tamarou, která v této zvláštní příležitosti přijala pozvání na oslavu.

„Na mír," řekla Tamara a usmála se.

Hermiona se přitulila k Dracovi a Blaiseovi. Seděla mezi nimi jako vždycky. „Zvládli jsme to," zašeptala.

„Ano, caro," hlesl Blaise a políbil ji, „zvládli."

Draco se v tu chvíli otočil a ukradl od Hermiony taky polibek. Nic neřekl, jen se jí díval dlouho do očí a ona v nich viděla pořád stejnou lásku. Miloval ji hluboce i po tolika strávených letech a ona jeho a Blaise snad ještě více.

Kousek od nich se ozval smích. Camille se červenala na něco, co jí Seamus zašeptal do ucha. Nikdo z nich pořádně nechápal, jak se to stalo a čím si jí Seamus získal, ale působilo to jako dost vážný vztah. Podle toho, co Hermiona o blonďaté pradávné věděla, si štěstí zasloužila. Seamus zase potřeboval někoho, kdo ho dokázal krotit v jeho pyrotechnických experimentech a v případě potřeby mu i uhasit vlasy, jež trpěly vždy nejvíce.

Kousek od té zvláštní dvojice seděla Lena s Charliem. Objímali se a sledovali dění okolo. Před událostmi s Ligou jejich dětem neřekli, že jejich matka byla Přízrak, takže přirozeně netušili, jaká bude jejich reakce. Ukázalo se ale, že jejich děti si moc dobře uvědomovali, že nikdo další okolo neměl schopnosti jejich matky a z toho logicky usoudili, co byla zač. Ve škole za to sklidila ještě větší popularitu. Jak bylo ale v Bradavicích obvyklé, všechno se začalo zase vracet do normálu.

Ten den na bradavickém bojišti změnil vše. Ukončil prastaré nepřátelství a vytvořil nové spojenectví mezi dvěma magickými rasami. Tehdy nastal konec jedné ságy jejich života. Neboť v ten moment už nebyli jen hrdiny, ale znovuzrodili se jako legendy. A to byl zcela nový začátek.


Konec

Soumrak hrdinůUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum