Úvod

330 13 2
                                    

Marcus Flint šel po Příčné ulici. Byl na cestě ke svému blízkému příteli, když zazvonil jeho nový mobil. Nějakou chvíli mu trvalo, než si na mudlovský vynález zvykl, ale nakonec i tento čistokrevný čaroděj jeho důmyslnost ocenil.

„Kde jsi," ozvalo se z mobilu, když hovor přijal, „čekáme tu už jen na tebe."

„Budu tam asi za deset minut, Theo," odpověděl a hovor ukončil. Podíval na fotografii na obrazovce svého mobilu a pousmál se. Byl na ní on sám a s ním vesele šklebící se Theodore Nott, Vincent Crabbe a Gregory Goyle. Jedni z jeho nejbližších přátel.

Obrátil pohled k hvězdnému nebi, které bylo v tuhle jarní dobu obzvlášť krásné a zavzpomínal. Po válce to neměl jednoduché. Byl na straně smrtijedů a proto šel do Azkabanu. Čekal, že zde zemře.

Pak se jako zázrakem jeho případ po jedenácti letech znovu otevřel. Byl nesmírně překvapený, když se při jeho slyšení u čarodějnického soudu objevil Theodore Nott a žádal, aby byl Marcus Flint propuštěn z vězení. Díky jeho osobnímu zapojení ve válce a statutu válečného hrdiny, nikdo pádným argumentům Theodora Notta neodporoval. Marcus Flint po dlouhé době viděl naději.

To se stalo před rokem. Theo ho od té doby neopustil a pomohl mu znovu se začlenit do společnosti. Přispělo i Theovo přátelství se Zlatým triem a dalšími hrdiny.

„Krásná noc, že ano?" Nečekaná otázka Marcuse vytrhla ze vzpomínek. Otočil se. Kousek od něho stál neznámý muž asi tak v jeho věku. Cizinec měl světle hnědé vlasy a tmavé oči. Na sobě nosil modré kalhoty, bílé tričko a červenou koženou bundu.

 Na sobě nosil modré kalhoty, bílé tričko a červenou koženou bundu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(cizinec)

(cizincovo oblečení)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(cizincovo oblečení)


„To je," řekl Marcus, „od doby, co jsem venku, si užívám každou takovou noc."

Cizinci zaujatě zajiskřilo v očích. „Byl jste v Azkabanu?"

Marcus přikývl. „Vy nejste zdejší a ani nejste z Velké Británie," promluvil znovu.

Cizinec se zatvářil překvapeně. „Jak jste to poznal? Můj přízvuk je téměř neznatelný."

„Jednoduše. Pokud byste byl odsud. Věděl byste, kdo jsem a rozhodně byste se mnou nemluvil," hlesl Marcus. 

Cizinec se zasmál. „Možná."

Jeho reakce Marcuse přiměla, aby se uvolnil. „Co tu vůbec děláte? V tuhle dobu sem moc čarodějů ze zahraničí nejezdí."

„Nejsem tu na dovolené, ale kvůli práci," vysvětlil mu cizinec a ušklíbl se.

„A co děláte," tázal se ho Marcus. Už dlouho si nepopovídal takhle přátelsky s nikým kromě svých kamarádů.

Náhle Marcus pocítil prudkou bolest hlavy i celého těla. Začal kašlat a cítil, jak se mu začalo špatně dýchat. Když se podíval na cizince, aby mu dotyčný pomohl, zděsil se.

Cizincovi oči nabraly jasnou barvu ohně a jeho pohled ztvrdl. „Jsem tu, abych tě zabil."

(barva cizincových očí)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(barva cizincových očí)


Marcus se svalil na zem a neznámý muž si k němu při dřepl. „Určitě toužíš vědět proč," řekl cizinec sarkastickým hlasem, „proč cítíš, jak tě celé tělo spaluje uvnitř a proč jsem si vybral zrovna tebe. Zklamu tě. Nejde o tvou smrtijedskou minulost. Jsi jenom zpráva určená pro jedinou osobu. A o té vím moc dobře, že pozná můj vražedný podpis. Vybral jsem si tě, protože nikdo další tu souvislost nepostřehne. Pro čaroděje to bude jen pomsta za tvé zločiny."

Poslední, co Marcus Flint slyšel, než vydechnul naposledy, bylo: „Přízrak konečně zaplatí za svou zradu."           

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Tady je první část nové povídky. 

Příjemnou zábavu.

Vaše Elisabeth226 :-)

Soumrak hrdinůWhere stories live. Discover now