Capitolul 23

2.4K 122 2
                                    

La naiba cu dezordinea asta in viata mea!De 2 saptamani stau numai in casa si in curte.Ma simt ca o pasare prinsa in colivie.Doar antrenamentele pe care le inca frecventez cu James imi mai i-au gandul de la problemele mele.Trebuie sa ies din colivia asta.Simt ca in orice moment am sa cedez si nu vreau ca James sa asiste la vreo criza de-a mea.

Cobor scarile din lemn ale casei lui James si ies dupa ce ii las un bilet pe frigider pe care scrie ca plec pana la mall.Insa nu mall-ul este tinta mea.

Ma urc in masina mea,si accelerez.Conduc cu viteza,fiind sigura ca nu sunt urmarita.Incetinesc doar cand intru pe drumul cu pietricele de la intrarea din padure.Merg pe acel drum cam 2 km pana vad luminile bine cunoscute.Parcurg ultimii metri si incetinesc cand intru in luminisul in care muzica tare,motoare ambalate si accelerate la maxim si mirosul de ulei si cauciuc ars predomina in aer .Imi parchez masina langa un hibryd si cobor gratioasa.Ma uit in jur si ma incrunt usor.Pitipoance cu rochii intrate la apa,cu tocuri uriase,pe jumatate plastifiate stau langa masinile modificate de iubitii lor.Nici ei nu aratau mai bine si ma refer si la baieti si la masini.Si eu mi-am modificat masina.Cateva sisteme care ma ajutau sa am mai multa putere,roti speciale si cateva modificari la motor.

Privesc in jur si il ochesc pe Marele Rob.Rob este un barbat de 38 de ani,cu jumatate de chelie,nas carn,gusa si dita mai burtoiul.Nu de geaba i se spune Marele Rob.

-Rob,de cand nu te-am mai vazut!strig deschizandu-mi larg bratele si imbratisandu-l pe Rob.

-Pustoaico,credeam ca nu am sa te vad,zise Rob tragandu-ma in imbratisarea sa de urs.Ce frumoasa te-ai facut,adauga acesta mangaindu-ma pe spate parinteste.Pentru ce ai venit?

-Pentru curse,spun sigura pe mine.

-Isabelle,concurentii nu mai sunt la fel ca acum 4 ani.Ai putea sa mergi la drifturi.

-Nici masina mea nu mai e aceeasi si stai linistit,o sa ajungem si acolo.

Zambeste si imi face semn catre masinile aliniate la start.Imi conduc si eu masina acolo si o las langa un Ferrari negru.Stramb din nas,privind masinile.Numai modele vechi gandesc.Aud cum acestia incep sa-si ambaleze motoarele,ma urc inapoi la volan si fac acelasi lucru.Privesc pancarda din fata mea si observ ca o sa fie 10 ocoluri a pistei de un km.Cand te gandesti ca in poiana asta au incaput piste,rampe,diferite obiecte care inlocuiesc jaloanele,spatiu pentru drifturi si tot tacâmul, nu iti vine sa crezi ca toata viata ai trecut pe langa acest loc.

O lumina rosie imi atrage atentia deasupra capului.Pe rand 3 becuri se aprind.Am balez motorul.Trei galbene.Accelerez si mai tare.Doua verzi.Ridic usor piciorul de pe frana.Un bec verde si steagul este fluturat de femeia din fata mea.Ridic complet piciorul de pe pedala si simt cum masina o ia la goana.Ascult cum masina toarce sub comenzile mele,executandu-le intocmai.O masina neagra imi ia fata.Nu trebuia sa te pui cu mine!Apas pedala pana la capat,capatand o viteza uriasa.Depasesc ferrari-ul negru triumfatoare.Incetinesc,pun picorul pe frana si smucesc volanul,permitandu-i masinii sa alunece lin intr-un drift pe una dintre cubele circuitului.Continui asa pana la a 9-a cursa pana ferrari-ul negru se intoarce.A naibii masina!!I-au mana dreapta de pe volan si indepartez siguranta de la acel buton.Astept momentul prielnic si il apas.Sunt lipita de scaunul din piele din cauza inertiei si simt cum sunt purtata de masina,luand fata masinii negre.Tin volanul cu putere pentru nu a pierde controlul.Cand simt ca nu mai pot rezista,trec linia de FINISH,terminand pe primul loc.Incetinesc si mai dau o tura incet de traseu pentru "sanatatea" motorului.

Cobor din masina la terminarea celei dea 11-cea ture.Sunt intampinata de un ropot de aplauze si claxoane ale masinii.Marele Rob vine langa mine,ma imbratiseaza si imi inmaneaza trei plicuri a cate 50 de bancnote de 50 de dolari.Nu e mult,nu ca acele zile,insa e bine.Rob se uita cu regret la mine insa acea infatisare ii este luata de un zambet cat e el de mare.Acesta scoate inca 5 plicuri,fiecare avand acelasi numar de bacnote si aceasi valoare.Niciodata nu am mai castigat atata la o singura cursa!In trecut,banii astia nu-i scoteam nici dupa o luna de concursuri.

Din fata mea se aude un poc care ma sperie,insa din multime ies barbatii cu sticle de sampanie.Lichidul din sticla ma improasca si incep sa tip si sa rad.I-au un pahar si-l beau pe nerasuflate.Muzica incepe sa bubuie prin portierele deschise ale masinilor.Ceta se instala usor,iar farurile patrundeau prin stratul de ceata.Perfect pentru o petrecere.Incep sa dansez cu paharul de sampanie,simtindu-ma bine.Momentul imi este intrerupt de sunete si lumini roși si albastre puternice.Politia.La naiba!

Ma sperii si incep sa fug insa un caine ma tranteste la pamant.Il dau jos de pe mine si ascund banii intr-o tufa.Nu puteam sa fiu prinsa cu ei.Nici dupa 10 metri sunt doborata si incatusata de un politist.

Am sa dau de probleme.

*****

Privesc luminile trecătoare prin geamul mașinii de poliție.Girofarul era pornit si se auzea îngrozitor chiar si din mașina.Incheieturile îmi sunt strâns legate de o pereche de cătușe,inconfortabile.Imi las capul sa mi-se rezume de geamul rece,răcorindu-ma.In ce m-am băgat?

Cand ajung in fata secției,un ofițer ma scoate din mașina si ma conduce catre o camera de interogare.Acolo sunt surprinsă sa-l vad pe Rob.El e singurul care nu a scăpat.Acesta îmi făcu semn sa ma așez.Ma supun si peste câteva minute apare un polițist.Oficerul Lagger.Mai avusesem probleme si el s-a ocupat de ele.

-Domnișoara Jonshon....

-Lagger,il salut uitându-ma in alta parte indiferenta.

Acesta ne puse câteva întrebări ca de cand?de ce(întrebarea magica)?cine?cum?cat?

La nicio întrebare nu am răspuns concret,in special nu i-am spus de bani.La ceva timp,ma aflu in autobuzul spre casa.Eu nu am patit nimic,insa Rob isi va primi sentința lunea viitoare.O sa fiu acolo pentru el.

Cand ajung acasă ma îndrept catre camera mea,insa James se pune între mine si drumul catre liniște.

-Unde ai fost,ma intreaba acesta.

-La mall,spun cu o calamitate care m-a uimit in glas.

- De ce ești asa îmbrăcată?

-De ce ești așa de arțăgos?

-Si unde iti este mașina?

Drace!Nu il pot minți cu așa ceva.Ma așez pe canapea cu coatele sprijinite de genunchi si capul in palme.Oftez prelung si incep sa-i povestesc lui James tot.Dupa ce termin,mai adaug faptul ca trebuie sa ma întorc ca sa verific dacă mașina mai e acolo.Acesta se ridica,eu pe urmele lui.Ne urcam in Ferrari-ul roșu,pornind.Il îndrumeze pe James pana ajung la intrarea in pădure.Ii spun sa aștepte aici.Prima data nu a fost de acord,insa dupa câteva argumente,acesta îmi întinde un pistol...pentru orice circumstanța. Il accept si il agat de cureaua pantalonilor.

Merg pe jos pana ajung in luminiș.Intai ma duc in tufisul in care am ascuns plicurile.Le scot pe rând,numărându-le.Unu,doi,trei,patru,cinci,șase.Sase plicuri din opt.Am scăpat ieftin.
Imi caut din priviri mașina.Cand o găsesc ascunsa printre copaci,urc in mașina,aplecandu-ma peste schimbător dupa plicul negru.Simt cum sunt împinsă puternic.Ma întorc cu fata la atacator .Il vad cum scoate un briceag pe care il îndreaptă spre mine.De data asta sunt pregătită si mai rapida decât el.Scot pistolul din betlia pantalonilor si il împușc pe bărbat de doua ori in burta. Ii iau cele doua plicuri care imi aparțin si pornesc cu viteza din locul asta afurisit.

Scuze,scuze,scuze pentru intârziere,insa sunt in impas de idei.Poate ma puteți ajuta.

Votați,dacă va place,Comentați dacă aveți ceva de adugat(vreau sa vad mai multe de-astea decât voturi ca sa va știu si eu părerile)si cereți dedicatii.Nu mușc.

Va recomand melodia.

Ne mai auzim.

Kisses:*

Beside youWhere stories live. Discover now