capitolul 14

1.5K 66 8
                                    

  


De data asta, soarele intra enervant pe fereastra, trezindu-ma mai devreme de cat ar fi trebuit. 6:45. Cursurile incep la 8, asa ca, amintindu-mi de programul de azi si de promisiunea pe care mi-am facut-o ieri, navalesc grabita in baie, pentru un dus. Am zabovit mai mult de cat era necesar sub apa calda. 

Ieri am fost furioasa, suparata si foarte trista. Dar azi, sunt doar dezamagita. Insa nu imi pot plange de mila la nesfarsit. Nu concep asta. Ash isi face de cap cu asa zisa lui iubita, iar eu sa stau in casa asteptand sa imi dea un semn? Asta e de-a dreptul patetic, chiar si pentru mine.

Imi usuc cu grija parul, apoi il ondulez in bucle mari. Topul meu negru imi face cu ochiul din dulap. Mereu l-am considerat prea decoltat si provocator pentru a fi purtat, dar azi, azi am de gand sa fiu o noua Chloe. Imi trag rapid si jeansi pe mine, renuntand la tocuri totusi. Inaltimea mea de 1,70 nu imi prea permite sa abuzez de incaltaminte inalta, asa ca, raman la tenesi. Optez doar pentru tus negru pe linia ochilor si doar un balsam de buze. Dupa ce imi culeg geanta din coltul camerei, apuc cheile masinii, si parasesc cu zambetul pe buze, casa.

Demarez in tromba deoarece zaboveala mea cu asortatul hainelor a durat mai mult de cat ma asteptam, fiind deja opt fara un sfert.

***

Opresc masina cu o frana poate prea puternica de cat as fi intentionat. Majoritatea elevilor si-au intors ochii curiosi spre masina mea. Trag aer in piept, necutezand sa ies din masina. Curajul nebun de azi dimineata incepe sa dispara incet. Daca am exagerat? Daca doar voi fi judecata? In obsesia mea de a-l face pe Ash gelos, poate doar inrautatesc situatia.

Privirea mea incepe sa il caute pe Ash, care deja e in acelasi loc. Priveste si el spre masina. Dar privirea ii ingheata la propriu atunci cand decid sa cobor increzatoare. Vantul lin imi misca usor parul in aer. Ranjesc cu toti dintii spre el si prietenii sai, apoi le fac fetelor cu mana. Fețele baietilor sunt la pamant si pot observa chiar si de aici ranjetul lui Dean. Maxilarul lui Ash se inclesteaza, iar privirea impasibila de mai devreme,   se intuneca. Totusi isi pastreaza ranjetul ala arogant si nepasator pe buze, ceea ce ma face sa il urasc si mai tare.

Imi fac curaj in cele din urma, si incep sa inaintez spre intrarea in scoala. Trec pe langa grupul sau de prieteni, dar nu le adresez niciun cuvant. Inima incepe sa o ia la sanatoasa, atunci cand simt parfumul lui Ash in aer. Nu ii mai pot vedea chipul, dar ii simt privirea atintita pe spatele meu, pana cand imping usile mari ale liceului si dispar dincolo de ele. Sunt singurele care ma pot proteja acum de privirea turbata a lui Ash.

***

Din nou, ora de matematica imi da batai puternice de cap si aproape adorm, dar tresar speriata atunci cand usa salii se deschide puternic. Figura imensa a lui Ash isi face aparitia in sala de curs. Pare suparat si nervos. Bluza sa neagra si mulata, aproape explodeaza pe muschii incordati. Abia  acum, cand il vad mai aproape de mine, ii pot observa cearcanele adanci si fata putin şifonata.

Ochii sai incep sa ma scaneze obraznic, iar eu aproape inghet pe locul meu in scaun. Ash zambeste aproape draceste si se indreapta cu pasi mari si apasati spre locul in care ma aflu.

Se aseaza zgomotos pe scaunul de langa mine, iar profesorul isi incepe din nou ora, asta dupa ce isi da deranjat si plictisit ochii peste cap. Probabil Ash face asta atat de des, incat profesorul nici nu se mai oboseste sa ii spuna ceva sau sa ii dea detentie. Ash si gasca lui de prosti sunt mereu favorizati. Ma enereveaza la culme faptul ca emana atata superioritate si teama chiar si in randul profesorilor. Oftez suparata si imi reintorc atentia spre tabla, nu ca as si intelege ceva, dar mai bine ma uit la ecuatii, decat la tipul tatuat pana la refuz, de langa mine.

Dragostea doareМесто, где живут истории. Откройте их для себя