Chapter 28 - На себе си

1.1K 76 11
                                    


***

Очите ѝ сякаш блестят като бисери под дългите слънчеви лъчи. Лек кикот излиза от устата ѝ, когато той прави смаяна физиономия от споходилото го удивление, докато двамата се здрависват.

- Себастиан! – откликва веднага. – Името ми е Себастиан Роджърс. А вашето? – Добрите му обноски веднага ѝ правят добро първо впечатление. Повечето на неговата възраст не се славят с подобни маниери.

- Амандиния Фобс – отвръща вместо нея Волкович и стиска крехката ѝ китка още по-силно. Иска да знае, че е в сигурни ръце. Не казва истинското ѝ име. В противен случай ще я подложи на опасност.

- Ще заобичаш Англия, Амандиния. Стига да си носиш чадър всеки ден.

Тя се подхилква отново и смехът ѝ сякаш му доставя удоволствие. Вече е решен, че ще каже още някоя шега само за да може да го чуе пак. Фобс се изчервява, когато той протяга ръка към нея.

- Позволи ми да те разведа наоколо. Гимназията ни е доста голяма.

- Може ли, татко?

Усетила за пръв път онази омагьосваща тръпка в живота си, малката Фобс веднага свърта поглед към баща си. Волкович изглежда напрегнат и мнително наблюдава новия ѝ приятел. Знае, че трябва, но някак не може да му се довери и да остави дъщеря си в ръцете му. И все пак стиска зъби и пуска ръката ѝ. Предава я на Роджърс. Трябва да свикне с липсата. Тя вече не е негова дъщеря. Не и след като откри местоположението на истинските ѝ родители. Ето защо беше негов дълг да я доведе в Англия, както и да я запише в това училище – където учи друг като нея.

Кожата ѝ настръхва от малката шокова вълна, която преминава по тялото ѝ. Това е първата ѝ среща и пряк контакт с момче. Условията в Русия и строгият режим, който налагаха над нея всеки божи ден, дори не ѝ позволяваха да мисли за такива неща. Обучаваха я да бъде машина за убийства още от шестгодишна възраст – откакто за пръв път успя да задържи острия нож в ръката си без да се пореже. Русия имаше строга етика към екстрадираните сирачета, които притежаваха добре развити координирани и физически способности. А шестнадесет годишната Фобс се бе превърнала в първенец по време на обучението си.

YEARNING: Agent's lifeWhere stories live. Discover now