25.kapitola

187 20 0
                                    

,,Jacku!" slyšela jsem slyšet křičet jednoho námořníka, kterého bych měla taky moc dobře znát- Joshamee Gibbs. ,,Pane Gibbsi. Vysvètlete mi důvod, proč jste porušili můj rozkaz." řekl vztekle Jack. Takhle se vztekat jsem ho už dlouho neviděla, teda spíš neslyšela, protože jsem se snažila vylézt po laně, ale s šatama to moc nešlo. Pak se ale stalo něco zvláštního. Voda začala stoupat a obklopila mě a pak, když zase slezla dolů, jsem měla na sobě mé staré pirátské šaty a dokonce i zbraně, takže lezení po laně šlo daleko lépe, než před tím s šatama.
,,Kapitáne, dostali jsme rozkaz od kapitána Barbossi, že...",,On je tu Hector? Tak na to vám kašlu a vracím se zpět. Jo a jen tak mimochodem, neví někdo, kde nakdu Davyho?" první větu jsem vztekle procedila mezi zuby, ale to už jsem byla vylezlá na palubě a ptala se po Jonesovi. Celá posádka na mě koukala jako na zjevení nejvyššího řádu. ,,Viktorie? Jak to , že žiješ?" zaslechla jsem Hectora, který se k nám vydal od kormidla, které přenechal piratovi s papouškem na rameni. ,,Jacku, vážně tady musí být i on?" zeptala jsem se otráveně. On přikývl. ,,Viktorie?! Promiňte, že jsem Vás  nepoznal, ale ...",,To je v pořádku Gibbsi a jak tak koukám,  tak se většina královských lidí dala na piratsví, že Elizabeth? " ušklíbla jsem se na Elizabeth.,,Odkud mě znáte?" zeptala se překvapeně.,,Ty si to nepamatuješ? Tak ti to třeba někdy připomenu, jo a opovaž se mi vykat" nařídila jsem ji. ,,Jo a co máte za lubem, protože by mě zajímalo, proč jsem zase tady," zeptala jsem se. Jack se na mě dlouze podíval a nakonec řekl:,,Pak ti všechno  řeknu" a odešel. Já zakroutila hlavou, ale to už se ke mně připletl i Hector.,,Můžeš mi vysvětlit, jak jste se od tamtud dostali? " řekl polohlasně otázku. Já se otočila a ušklíbla se na něj.,, Ty buď hlavně rád, že ještě žiješ. Jo a musíš mi něco vrátit a já tobě taky. " a vrazila hsem mu do ruky jeho prsten a z jeho ruky jsem si vzala ten svůj.
Pak jsem se otočila na podpatku, ale zastavila jsem se. ,,Jo a ještě něco,",,Co?" a jednu schytal, ale takovou, že sebou praštil o palubu. Celá posádka se střídavě koukala na mě a na něj, ale já si v klidu odešla do kapitánské kajuty. Překvapilo mě , ze tam seděl Jack a zkoumal prázdnou flašku od rumu. Já mu ji hnedka zabavila.,,Ty jsi toho ještě nenechal?! Víš, co jsem ti napsledy řekla,",,Jo, vím, ale jakmile jsem tě ztratil, začal jsem chlastat ještě víc"řekl a nahnul se pro další flašku rumu, ale já byla rychlejší.,,Co děláš?" zeptal se vztekle. Já se mezi tím posadila ke stolu.,,Neměl jsi mě hledat,  když ještě pořád piješ a jsem na tebe dost naštvaná,",,Ale ve vězení to ani tak nevypadalo. To vypadalo, že jsi spíš ráda, že  mě vydíš, teda až potom,co jsi se odbláznila a...",,To byla ale jiná situace a...",,V čem jiná?" Já se na chvilku odmlčela. ,,Víš, já nechci aby ses takhle zničil, protože mi pořádna tobě záleží " řekla jsem polohlasem a Jack se na mě usmál.
Vyrušil nás až Hector.,,Za co jsem ji schytal?" ...

Ahojda. Doufám, že se knížka zatím líbí, ale už se blížíme ke konci. Jsme tak ve 3/4 knížky a mám vymyšlených dost konců, ale uvidíme, ke kteremu se přikloním.
Vaše Jackei

3 kapitáni a jedna láskaWhere stories live. Discover now