Lovecká výprava

69 18 1
                                    

Jack se plížil lesem. Na dohled měl bojovníky z jeho smečky. Tohle byla jeho první lovecká výprava bez Alfy. Lovci dostávali pokyny od vůdce lovu,  křížence border kolie a nějakého většího psa. Měl kratší srst než Jack a byla černobílá.
 
,,Vezmi to tudy a nažeň je k nám. Jack sebou trhl. Mluvil na něj. Přidal do kroku, aby to nezdržoval. Byl z pohledu toho psa nervózní. Aslan jej sledoval svým vřelým pohledem, ve kterém se mísila nejistota a zamyšlení. Jack si nebyl jistý, jestli je něco špatně na jeho lovu, nebo jej odsuzuje za nedávný výstup s Akimem.
 
Akim byl dávno vyhnaný. A chybělo mu jedno ucho, co mu Alfa...
 
Ne. Musí se soustředit, je na své první výpravě a nesmí to zkazit. Potichu oběhl nic netušící králíky a za okamžik vyrazil. Někteří se stihli schovat do nor, jiní by to nestihli a tak pelášili opačným směrem přímo k lovcům. Jack věděl, že jich většinu pochytají, a tak se vrhl do strany za jedním, co si špatně odhadl čas a cpal se do nory. Jackovy čelisti se sevřely okolo strakatého tělíčka a Jack s ním zuřivě zatřepal. Ozvalo se tlumené prasknutí a králík byl mrtvý.
 
Přinesl jej k ostatním. Aslan mu gratuloval, jakoby minimálně dotáhl jelena. Jacka opět přepadl ten zvláštní pocit. Proč se k němu chová jinak? Dělá to i River, ale zdaleka ne tolik. Je to asi tím, že si na sebe vždy vyjdou, například na lov nebo hlídky.
 
Každý nesl co nejvíce kořisti. Šli v zástupu za sebou nebo po dvojicích. Aslan jej opět dohnal a jakože nenuceně se s ním pustil do řeči. Jack se rozhodl, že to vydrží. Pak se půjde s někým poradit, peotože mu to mírně lezli na nervy.
 
,,Vedl sis opravdu skvěle," začal Aslan mumlat přes kořist v tlamě. ,,Jako zkušený lovec!"
 
Jack nervózně odpověděl: ,,Alfa byl skvělý učitel... Přeji mu, aby jej mělo více učedníků..."
 
Nato Aslan pokýval hlavou. Má... zkušenosti."

,,Jak to myslíš?"

,,Není odtud...přišel z hrozného místa."
 
Jack se nad tím musel zamyslet. Alfa uvažuje moudře. To se musí nechat. Teď s Jackem moc nemluví, nejspíš se jej dotkl rozhovor, kdy se dohadovali o trestu pro Akima. A nejspíš si vzpomněl na nějakou část života, kterou nechtěl opakovat.
 

Dokážeme CokoliWhere stories live. Discover now