Malý roztomilý pejsek (300 slov, HP/LM)

646 42 11
                                    

Harrylu na poslední zadání od Puellainrotis

Malý roztomilý pejsek (300 slov)

Lucius Malfoy vystoupil z krbu v hale svého domu, po dlouhém jednání na ministerstvu se těšil, až si sedne se skleničkou whisky ke krbu a užije si klidný večer se svým partnerem.

Udělal jen pár kroků, když mu padl pohled na podlahu, přesněji na příšerně zablácenou mramorovou podlahu. Lucius se zamračil s nepříjemným tušením, že to nebude poslední nepořádek v domě. Zavolal domácího skřítka, aby podlahu uklidil, a vydal se dál. V obývacím pokoji jeho pohled upoutal světlý krémový gauč, momentálně pokrytý stopami od bláta a černými chlupy. Jeho obavy začínaly mít jasnější podobu, ale Lucius stále doufal, že se mýlí. Přivolal skřítka z haly, aby mu přikázal projít celý dům a uklidit případný nepořádek. Sám se vydal hledat příčinu spouště, která byla všude okolo.

Na schodišti minul rozbitou vázu po prababičce, v chodbě dokonce loužičku, o jejímž původu nechtěl raději přemýšlet, a jen ji s nakrčeným nosem nechal zmizet mávnutím hůlky. Po cestě nahlédl do své pracovny a s úlevným povzdechem zjistil, že zůstala nepoznamenaná. S obavou otevřel dveře ložnice, kterou sdílel se svým milencem, a dal se do kontroly škod.

Přehoz na postel byl stažený na zemi a celý od bláta, kousek dál pak zahlédl okousanou botu, samozřejmě svoji. Lucius útrpně zavřel oči a počítal do deseti, aby se uklidnil.

Z počítání ho vyrušila hlasitá rána z koupelny. Opatrně přistoupil ke dveřím, nahlédl dovnitř a kousl se do rtu, aby se zcela nemalfoyovsky nerozesmál. Nad vanou se skláněl udýchaný, rozcuchaný a úplně mokrý Harry Potter a snažil se přesvědčit něco ve vaně, aby to zůstalo v klidu a nechalo se to umýt.

Lucius sledoval, jak Harry opatrně vyndal malého roztomilého pejska a prosil ho, aby byl hodný, aby mu Lucius dovolil zůstat s nimi.

„Když mi nepoleze do pracovny," prohlásil Lucius pobaveně a užíval si mladíkův překvapený pohled.

Fragmenty fantazie (HP FF) Kde žijí příběhy. Začni objevovat