15

11.3K 615 179
                                    

Hwa Eul

Aşağıya indiğimde Taehyung beni bekliyordu. Beni görünce gülümsedi ve yanıma geldi. Önümde dikilip cebinden çıkardığı maskeyi yüzüme taktı. "Şimdi oldu."

Tanrım, cidden dengesizdim. Daha geçen gün içimden küfürler yağdırdığım düşünceli yakışıklı ile tavuk yemeye gidiyordum. "Benimle görülmek istemiyorsun herhalde?"

"Hayır hanımefendi, sonra senin başın belaya giriyor."

Şakasına sorduğum soruyu ciddiye almış ve cevaplamıştı. Komik ve tatlı biriydi. Ayrıca bu yakınlık nerden geliyordu? Bu soru hem Taehyung hem de benim için geçerliydi.

"Seninle görülmeyi sorun etsem seninle gelmezdim Taehyung. Zaten zaman geçtikçe unutuluyor ve artık herkes arkadaş olduğumuzu biliyor."

"Arkadaş mıyız?"

"Değil miyiz?"

Güldü ve kolunu omuzuma atıp beni çekiştirmeye başladı. "Hayır öyle demek istemedim. Arkadaşız." Ona göre kısaydım. Kolunun altında oldukça eziliyordum.

Arabaya bindik ve bir tavukçuya geldik. Arabadan uçar gibi inip tavukçuya dalmıştım. Taehyung da koşarak arkamdan geliyordu. Güldüğünü duyabiliyordum. "Gören de günlerdir açsın sanar!"

"İki saattir açım, yetmez mi?"

"Baya fazlaymış."

"Dalga geçme." Omuzuna bir tane geçirdim. "Sadece tavuk sevdiğim için böyle yapıyorum. Şanslıyım ki yiyebiliyorum. Tavuk bulamayan binlerce insan var. Bırak tavuğu yiyecek bulamıyorlar... Ben, vazgeçtim ya. Üzüldüm yemeyeceğim."

Tam gidecektim ki kolumdan tutup kendine çevirdi. Gülüyordu. Çok güzel gülüyordu. "Sen şimdi tavuğun ye. Onu sonra düşünürüz. Bir gün gider ve onlara yardım ederiz. İhtiyaçlarını karşılarız."

"Ciddi misin?!"

"Evet. Ben zenginim."

Komikti. İşi dalgaya alıyordu ama ciddiyetini görebiliyordum. Lafını eşelemedim ve serçe parmağımı ona uzattım "Söz ver."

O da uzatıp mühür bastı. Eli elime değdiğinde fazla soğuk olduğunu hissettim. Neyse ki bu aylarda restorantları ısıtıyorlardı. "Böyle biri olduğunu bilmiyordum."

"Nasıl?"

"Bilmem ki. Seni tanıdıkça iyi yönlerini çoğalıyor. Daha önce öyle bir yardım yaptın mı?"

"Ihm, hatırlamıyorum. Hadi gel yiyelim."

Şuan 'iyilik yap denize at' uyguluyordu ve bu beni cidden duygulandırmıştı.

İçeri girdik ve mükemmel menüler sipariş ettik. Ben kocaman tavuğu aldım, sırayla üç sosa da batırdım ve hepsini ağzıma attım. Taehyung bana hayretle bakıyordu. "Bütün soslarla güzel oluyor mu?"

Kafamı salladım ve ağzımdaki bitince konuştum. "Dene, çok iyi!"

O da bir tavuk aldı. Üç sosa da batırıp ağzına attı. Biraz çiğnedikten sonra beğendiğini belli eden sesler çıkararak eliyle işaret yaptı.

"Taehyung?"

"Hı?"

"Kolyem için sana kızmıştım. Fazla tepki verdim. Özür dilerim."

"Asıl ben özür dilerim. Sahip çıkmalıydım."

Güldüm. O da güldü. Çok güzel gülüyordu. Ama bunun bir önemi yoktu tabii.

Masadakileri beş dakikada yediğimizde masayla bakışıyordum. "Doymadın dimi. Ben de. Ne alalım. Tavuk olmasın."

"Ramen!"

"Ramen!"

"Güzel! Ramen ve birkaç bir şey daha sipariş edeceğim bekle."

Bu restorantta sipariş için kasaya gitmen gerekiyordu. Kalkıp giderken ben de ramen yiyeceğim mutluluğuyla ellerimi birbirine çarptım. Buranın rameni meşhurdu. Aroması eşsiz ve lezzetliydi. Taehyung bilmese de buraya daha önce gelmiştim.

Siparişler geldiğinde hemen yemeye başladım. Taehyung'un gülme sesleri geliyordu. Kafamı tabaktan kaldırdığımda beni çektiğini gördüm. Ağzımda daha yutamadığım yemeğim ile gülüyordum. Boğulmadan zar zor yuttuğumda Taehyung su uzatmıştı. "Ya Taehyung ne çekiyorsun?!"

Gün bittiğinde gerçekten eğlendiğimi anladım. Sehun ve EXO dışında, sektördeki grup ve idolleri samimi bulmadığım için takip etmezdim. He bir de Sm'dekiler ile bir arkadaşlığım vardı. Sehun ile tanıştıktan sonra, Sehun'un zoruyla ve isteyerek, Exol olmuştum. Ama Taehyung benim önyargımı kırmıştı. Şuan kendime insanları tanımadan yargılamamam gerektiğini ve ünlülerin de iyi insanlar olabileceğini söyleyip, sinirleniyordum.

Yemekler bittikten sonra alışveriş yaptık. Fotoğrafımızı çeken çok olmuştu. Ama bunu çok takmayıp eğlenmeme bakmıştım. Cidden güzel bir gündü. "Taehyung, bugün çok eğlendim. Teşekkür ederim. Ayrıca sözünü unutma."

"Mühürledim, u-nut-mam!"

-

-

-

-

Okuyanlar oylarsa mutlu olurum

THE PHOTO • Kim TaehyungHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin