Dvanaesto poglavlje

3.7K 333 12
                                    

Ne mogu istjerati Emu iz misli, još od prošle nedelje obazirem se oko sebe ne bi li je sreo ili vidio negdje. Nisam bio te sreće, a danas kad sam otišao u slastičarnu sa Minom i ona je pitala za nju. Potom je uslijedila serija pitanja o tome gdje živi i šta radi, a ja sam se trudio da joj odgovorim pričajući o njoj kao o prijateljici. Tad sam sreo svog školskog koga nisam vidio dugo i on je spomenuo kako ide u teretanu, pa sam i sam uhvatio tu ideju. Čisto da se malo rasteretim. 

Fizički izgled, bar u mom slučaju, nikad nije bio problem.  Valjda je to ono što su žene voljele na meni, a ja sam to besramno koristio. Ne sjećam se  kad sam zadnji put bio član teretane i ove sedmice da sam  opet krenuo.  Bilo mi je dovoljno trčanje s vremena na vrijeme i sklekovi.  Vježbao sam u kući gdje sam živio sa Dijanom i nikad nisam imao problema sa kondicijom. Međutim, u poslednje vrijeme mi se svega nakupilo, a napetosti se najbolje riješiti seksom ili fizičkim naporom, a s obzirom da u svom krevetu nemam ni jednu šemu, a ona koju želim neće sa mnom ni da razgovara, ostaju mi utege i možda sparing.

Ostavio sam Minu sa Veliborom, a Ines dajem svaki vikend slobodan od kako smo se preselili u stan. Djevojka ga zaslužuje, a pored svega sam joj I platu povećao. Ja po nekad ostanem duže na poslu posebno sad kad krećem skoro sve iznova, a ona ostane sa mojom kćerkom. Da sam znao kako je Dijana maltretira davno bih to sredio, ali nisam zakasnio sva sreća. Moja bivša žena je kučka nad kučkama, nemam pojma kako sam uopšte I živio s njom. Mislim da me izvlačilo to što sam većinu vremena provodio van kuće, a ona imala slobodu koja joj je bila neophodna. Radila je šta je htjela, imala nepresušan izvor novca, a kad sam prebacio određenu sumu na njen račun, samo dva dana kasnije nestala je iz grada. Minu je samo jednom zvala, a nikako nije dolazila da je vidi. Ne mogu da shvatim kakva je to majka. I dok smo bili zajedno, ja sam sa malenom provodio više vremena. Da nije bilo Irene, ona bi bila u potpunosti sama I osuđena na svoju baku koja joj je gora od majke.

Spustim teg na pod I uzmem flašicu vode. Popio sam sav njen sadržaj I nadlanicom obrisao znojno čelo. Peškir koji sam imao oko vrata već je bio sav mokar, a ja stvarno istrošen.

"Jesi li završio?" Jovanov glas se začuje negdje iza mene I ja se okrenem. S njim je jedna od instruktorki koju sam upoznao čim sam ušao ovdje I kako mi se čini nešto je bilo među njima.

"Evo sad. Samo da se presvučeem I istuširam pa možemo negdje nešto pojesti, ako ne žuriš" on se naceri.

"I sam sam te isto htjeo pitati. Vidimo se na parking za petnaest minuta" uzeo sam telefon I nazvao brata da vidim mogu li se zadržati I kad sam to riješio oprao sam sa kože sve tragove napornog vježbanja. Mina je bila dobro, gledala crtać, a Jovan je I na parking bio u društvu, ali ovaj put dvije žene. Upoznao sam njegovu djevojku I njemu prijateljicu. Sreća pa su pošle negdje I odbile Jovanov poziv u naše društvo.

Bez oklijevanja sam ušao u Emin restoran I sjeo za centralni sto. U slučaju da je ovdje, bar da je vidim na kratko. Postajem očajan I po svemu sudeći uhoda. Jovan sjeda preko puta mene I priča mi o svojoj djevojci koju očito vara I nakon tog saznanja kao da gledam u drugog sebe. On je preslika onog što sam ja bio. Oduvijek je bio zanimljiv ženama, voljele su njegov šarm, ali on Sandru voli I sam mi je to rekao, ali druge su samo eksperiment.

"Ja sam ti na ovom svijetu zadnja osoba koja ti treba dati savjet ali hoću. Prestani srati okolo jer ti posle to što radiš nećeš moći oprati. Ona će te čekati I praštati do jednom ,a ti ćeš shvatiti šta si imao tek kad ona nasmijana I srećna prođe sa nekim drugim pored tebe, a sve te bezlične žene u kojima se daviš postanu nepodnošljiv teret. Vjeruj mi znam šta govorim" zurio je u mene kao da ne vjeruje da sam mu to rekao.

"Bio si isti. Nemoj mi reći da te brak promijenio I da si postao pičkica" on se nasmije I vjerujem da me ne shvata ozbiljno. Ne bi ni ja shvatio da sam na njegovom mjestu.

Nikad I Zauvijek - završena Where stories live. Discover now