Upoutávka

696 11 0
                                    

31. října 1981

Zaklepala jsem.

Políbil mě.

Poznali jsme se.

Zamilovali.

Šel do Azkabanu, já do Ameriky.

Osud nám naši lásku nepřál.

--------

„Siriusi Blacku" Začal bystrozor, a já se naslepo vrhla dopředu. Nate mě na poslední chvíli stihl zadržet, a znovu přitlačit k jeho hrudi. Nechtěla jsem. Možná jsem tomuhle mohla zabránit dřív, než se to stalo, ale v tuhle chvíli jsem si byla jistá, že právě tohle byla největší chyba mého života. Nechala jsem muže, jež miluju, zajmout za něco, co neudělal. Zničila jsem mu život.

"Jeho zatkněte! Zabil Jamese a Lily! Pettigrew byl strážcem, ne já! Teď je pryč, musíte ho u Merlina najít! Prosím, najděte ho! Prodal je Voldemortovi!"

„Jste zatčen za vraždu Petera Pettigrewa, a dvanácti mudlů. Nemáte právo vypovídat, tímhle jste si vysloužil jízdenku do Azkabanu" Mluvil dál bystrozor bez ohledu na to, co jim Sirius pověděl.

„Neudělal jsem to! Copak jste teď neposlouchali? Strážcem byl Pettigrew! Já bych Jamese nikdy nezradil!" Zmítal se Sirius a já se musela kousnout do dlaně, abych zůstala při smyslech. Celý svět se semnou točil, nemohla jsem uvěřit, že se tohle děje. Vždyť nikoho nezabil!

"Buď zticha, Blacku!"

„Jsem nevinný! Byl to Pettigrew!"

„Nemáte právo vypovídat, tak laskavě zavřete pusu, nebo to udělám za Vás" Zamračil se hlavní bystrozor, kývajíc na ostatní, aby mu nasadili pouta.

"Prosím! Vy mě vůbec neposloucháte! James byl má rodina... má jediná rodina!" Šeptal si Sirius pro sebe a po jeho tváři tekly slzy proudem.

Pohled na něj mi tak moc lámal srdce. Copak byly ti bystrozoři úplně pitomý?! Jak si někdo může myslet, že byl Sirius strážce, a zradit svého nejlepšího kamaráda?! Celý život byli nerozluční, byly to bratři!  Copak byli lidé tak slepí, tak zaslepení sami sebou?

"Si Black, Pottera si zradil, protože jako každý z tvé prohnilé rodiny, ten hadí ksicht uctíváš!"

"Nejsem smrtijed, nejsem jako Blackovi... Já Jamese nezradil... Prosím..."

Bystrozor se na něj znechuceně podíval, načež se ozvalo hlasité prásknutí. Byli pryč.

On byl pryč. A část mé duše, odešla s ním.



POTOMCI - dokončenoWhere stories live. Discover now