II.

461 15 1
                                    

Jak dny plynuly, tak se vše měnilo. Smrtijedi si získávali čím dál větší respekt u všech, a ministerstvo se dalo ovládat. Pán Zla si nasadil několik svých lidí do každého odboru, a získával tak jména dalších, a dalších, polokrevných rodin, které se následně staly místem vraždy.

Mistr nesnášel mudly, a tak se většinou stávalo, že si neodpustil ani jejich smrt. Při každém útoku, pověřil, Abraxase Malfoye, aby ho vedl. Sám se na veřejnosti moc neukazoval. Nechtěl riskovat, že by se něco stalo, a tak raději zůstával v jeho sídle s manželkou a dětmi, které mu rostli před očima.

Když je řeč o dětech, Emily a Sebastien měli zanedlouho oslavit jedenácté narozeniny, a jejich matka Lissa už čekala na dopisy z Bradavic.

Když slavili osm, chtěl je Tom poslat do Kruvalu, aby se učili černé magii, ale Lissa ho přemluvila, že i oni se poznali v Bradavicích, a bylo by dobré pro jejich děti, aby pokračovali v jejich šlápějích.

A tak je Pán Zla učil černou magii sám. Přeci jenom ji jeho nástupci museli ovládat. Jemu, i Lisse bylo jasné, že z jejich dětí vyrostou silní kouzelníci, což značila i Salazarova moc, která se projevila u obou už ve dvou letech. Od té doby s nimi oba rodiče trénovali souboje, aby byli na všechno připravení. Hůlky se jim pořídily v šesti letech, aby se naučili kouzlit i s nimi a aby tak utajily před veřejností bezhůlkovou magii. Lissa byla ta nejšťastnější žena pod sluncem.

Jednoho dne však manželku Toma zasáhla smrtící kletba, což otřáslo jak životem pána Zla, tak jejich dětem.

Stalo se to na jedné akci, kterou pro jednou vedl sám mistr. Několik mudlů bylo zabito a umučeno, a stejně tak polokrevných kouzelníků. Lissa se akcí nikdy nezúčastnila, tohle byla výjimečná situace, jak ostatním smrtijedům ukázat, kdo je jejich paní.

Někteří z ní přestávali mít respekt, a tak jim musela předvést, co umí. Zabila ten den asi patnáct kouzelníků, a pět lidí z řad manžela, kteří se k ní, nechovali s úctou.

Zrovna se chystala přemístit zpět do sídla, když se odněkud vynořili bystrozorové. A hned několik. Okamžitě začala posílat kletby na všechny strany a všimla si, jak se asi deset z nich, seskupuju kolem ní. Nejspíš ji poznali.

Na celém tamějším náměstí, bylo asi sto bystrozorů. Byl to ohromný počet, neboť smrtijedů tam bylo sotva třicet, ale i tak se drželi. I ona.

Šlo vidět, že je zkušenější, než půlka z jejích nepřátel. Snadno odrážela kletby, mířené na její osobu, a na tváři měla široký úsměv. Přeci jenom navštěvovala osm let Kruval, a tak si něco pamatovala. Vždycky patřila mezi nejnadanější žáky, protože oplývala ohromnou mocí.

„Avada-" Ozvalo se za jejími zády, ale ona se hbitě otočila a kletbu odrazila. Poznala v něm bystrozora Fleamonta Pottera, kterého znala z dřívějška. Navštěvovali stejný ročník, a to on jí ukázal Bradavice. Tehdy, před dvanácti lety, byli přáteli. V tuhle chvíli se v jeho očích zračila nenávist k její osobě, a on ji upřeně pozoroval.

Nějak se vzdálili od ostatních a kroužili kolem sebe jako šelmy. V dálce zahlédla Tomovi černé vlasy a všimla si, že bojuje s Pošukem.

Vyhrával na plné čáře a rozhlížel se, jako by někoho hledal. Když si mě nakonec všiml, bylo vidět jeho oddechnutí, a vydal se směrem ke mně. Za pohybu posílal a odrážel kletby a když byl pár metrů od mě, musel se otočit a odrazit smrtelnou kletbu, mířenou na jeho osobu.

A v tu chvíli se stalo něco zvláštního. Lissandra Rosierová poprvé zaváhala.

"Avada Kedavra!" Zařval Fleamont Potter a Lissy tělo dopadlo na jeden z domů, kde se bezvládně složilo k zemi.

A tak skončil její život. Manželky Tomma Raddlea, prvního a zároveň posledního člověka, který v něm budil lidskost. Skončil život matky Emily a Basta Raddleových, potomků, pána zla.

A to byl den, kdy si lord Voldemort slíbil, že svoji manželku pomstí.

POTOMCI - dokončenoKde žijí příběhy. Začni objevovat