Úkryt

86 12 3
                                    

Probudil je až ruch kolem. Auto právě vjíždělo do brány vojenského cvičiště. Byli v bezpečí. Prozatím. Sem se Institut ještě nedostal. Aspoň zatím ne. Otevřely se zadní dveře a auto vyjelo z náklaďáku. Množství světla všechny na chvíli oslepilo. Na to se otevřely boční dveře a v nich stál klukům známý muž.
"Vítejte v táboře."
"Taecyeon hyung?"
Taec se jen uculil a pomohl jim vystoupit. Už ho informovali o situaci. J.Y.Park mu osobně volal, aby kluky převzal a dohlídl na ně. Přitáhl si Marka k sobě a objal ho. Mark se mu skoro roztekl v náručí. A nechtěl se pustit, tak ho Taec nenechal jít.
"Mám vás na povel, než se najde řešení. Tak pojďte, ubytujeme vás."
Odvedl je do budovy s těžkými kovovými dveřmi. Provedl je bludištěm chodeb k výtahům. Sjeli o několik poschodí níž. Znovu prošli bludištěm chodeb a zastavili před dalšími kovovými dveřmi. Taecyeon je otevřel a odhalil další chodbu. Dveře se zavíraly zevnitř. Nikdo nemohl projít, pokud ho někdo nepustí.
"Tady budete v bezpečí. Nikdo se sem nedostane, leda by ho někdo pustil. Tady je kamera," ukázal nad ně," tak můžete kontrolovat, kdo tu je."
Zavřel za nimi dveře. Ozvalo se cvaknutí. Chodbu ozařovaly zářivky. Vedlo z ní několikero dveří. Několik pokojů, kuchyně, společná místnost a koupelna. Vše ukryté pod zemí, kam nikdo nemohl.
"Fajn. Kamery jsou dvě, kdyby tu první někdo poškodil. Pokoje jsou tady na té straně, tam je kuchyně a společná místnost. Koupelna je společná hned naproti." usmál se na ně. "Jak jsem řekl, nedostanou se sem ani lidi ze základny. Je to nejbezpečnější místo tady."
"A co ostatní? Ti tam zůstanou?" ukázal Youngjae někam nahoru.
"Hyung mi jenom řekl, ať se postarám o vás. O zbytek se postará on."
Kluci si odnesli věci do pokojů. Byly po čtyřech, s patrovkama. Mark nejistě přešlapoval před dveřmi. Nebyl si jistý, ve kterém pokoji chce být.
"Mark? Nemusíš s nimi být. Můžeš použít prázdný pokoj pro sebe." Taecyeon sledoval jeho úzkostné přešlapování.
"Můžu?"
"Jistě. Nemusíš se ptát." usmál se a otevřel dveře do pokoje. Byl menší, ale útulný. A měl kupodivu manželskou postel.
Kluci si vybalili a rozhlíželi se po krytu. Moc tam toho nebylo. Jediným světlým bodem byla zásobená kuchyně a knihovna. A taky společenské hry. Hodně her. Bambam hned jednu zabavil a vytáhl. Když už tu mají zůstat, tak ať se zabaví. Protože jinak se zblázní. Popadl Yugyeoma za ruku a dotáhl ho ke gauči. Youngjae a Jackson se k nim přidali. JJ bros zase zkoumali kuchyni a jejich zásoby.
Mark se rozvalil na posteli a zaposlouchal se do dění v krytu. Ani si neuvědomil, kdy začal dřímat. Zamotal se do deky, že připomínal burito. Taecyeon ho pozoroval s úsměvem. Vypadal kouzelně. Kdyby měl mobil, vyfotil by si ho. Ale mobily odevzdávali. Kvůli bezpečnosti.
Klid přerušil zvuk alarmu. Taecyeon došel ke dveřím zkontrolovat, co se děje. Za dveřmi stál jejich CEO. Sám. Otevřel a pustil ho dovnitř.
"Hned zase půjdu, jen chci vědět, že jsou všichni v pořádku."
"Mark spí, kluci našli hry a zkoumají zásoby."
"A ty?"
"A já tu dělám dveřníka." zasmál se Taec.
J.Y.Park jen zavrtěl hlavou. Tihle kluci byli nenapravitelní. Hlavně Taec. Když mu onehdy Junho zlomil ruku, jen se tomu smál. A teď to hází jako historku k dobru. Zato Junho z toho má ještě občas osypky.
"Tvoji kluci už jsou na cestě do bezpečného domu. Ostatní už jsou tam. A informovali jsme i další společnosi. Taky evakuují."
"Fajn. A ty? Taky jsi ho viděl."
"Proto zůstanu tady na základně. Za chvíli mám sraz s portrétistou. Budu v bezpečí. Dohlídni na kluky."
"Dám na ně pozor." poodhrnul kabátec uniformy a odkryl tím zbraň. "Nic se jim nestane."
J.Y.Park přikývl a vyšel zase ven. Taec zajistil dveře a šel do svého pokoje. Shodil ze sebe uniformu, zbraň odložil na stolek. Vylovil zpod postele tašku s věcmi a hledal něco, co si může vzít na sebe. Moc čistých věcí zrovna neměl.
Jackson stál ve dveřích a sledoval svého hyunga. Očima klouzal po jeho svalnatém těle. Jistě, viděl ho už bez trika, ale nikdy ne naživo. A už vůbec ne jen ve spodním prádle. Původně se chtěl na něco zeptat, ale úplně zapomněl na co. Nebyla to jeho chyba - všichni věděli, že má slabost pro svaly. Taec měl pocit, že ho někdo sleduje. A tušil kdo. Vytáhnul tepláky a oblíknul si je. Teprve pak se otočil. Jackson nevěděl kam s očima.
"Co se děje?"
"Uhm, nic. Teda, Jinyoung chce vědět, jestli máš něco na praní, hyung." díval se do země, jen jeho rudé uši prozrazovaly, že se něco děje.
"Plnou tašku." zasmál se. "Jako na zavolanou. Už nemám v čem chodit."
Vzal tašku a usmál se na Jacksona. Vážně už neměl nic čistého. A když už je ta možnost. Všiml si Jacksonova chování, ale nechtěl mu způsobit trauma. Vyšel z pokoje a zamířil do koupelny. Jinyoung už cpal věci do pračky.
"Ah, hyung. To je na praní?" ukázal na tašku.
"Jo, všechno na praní. Už nemám ani triko. Tady se těžko najde čas." pokrčil rameny a tašku hodil na zem.
Jinyoung jen zavrtěl hlavou a roztřídil zbylé věci. Tohle bude tak na dvě, možná tři pračky. Ale aspoň se tu nějak zabaví. Bůhví jak dlouho tu budou muset zůstat. Nejspíš to bude na delší dobu. Doufal, že ostatní ze společnosti jsou v pořádku. Taecyeon se zatím přesunul do obýváku. Kluci hráli nějaké hry, co našli. Jenom Jackson seděl bokem a vypadal, že je poněkud mimo. Taec se jen ušklíbnul. Youngjae si ho všimnul.
"Hyung! Proč nemáš tričko?"
"Čisté došly?" zasmál se.
Maknae line se rozesmáli. Jackson uhýbal pohledem a předstíral, že tam je na zdi něco zajímavějšího. Jaebeom si ho podezřívavě přeměřil. Tohle nebylo normální Jaksonovo já. I když, je to Jackson. Pokrčil pro sebe rameny a šel zkontrolovat Marka. Ten spal zabalený do deky, jen ouška mu čouhaly ven. Jaebeom se usmál. Vypadal rozkošně.                                 
Taec se rozhodl škádlit Jacksona. Sedl si vedle něj a sledoval jeho reakce. Ten vypadal, jakoby mu měla jít pára od uší, jak je měl červené. Natáhl si nohy na stůl a sledoval kluky, jak hrají Monopoly. Teda myslel, že je to Monopoly. On se v tom moc nevyznal. Jackson vedle něj se nepohodlně vrtěl na sedačce. Jaebeom vystrčil hlavu z kuchyně.
"Pojďte jíst."
Všichni se zvedli a přesunuli se do kuchyně. Dokonce i Mark došel. Rozespalý, s dekou omotanou kolem sebe. Pustili se v klidu do jídla. Na všechny už doléhala únava. Po večeři se Jaebeom rozhodl poslat kluky spát.
"Je pozdě. Takže jdem spát. Zítra se snad dozvíme něco víc.."
Kluci jen přikývli a postupně se rozešli do pokojů. Mark se rozplácnul jak hvězdice přes postel. Během chvilky zase spal. Ostatní postupně odpadli taky. Taecyeon byl poslední, kdo šel spát. Prvně překontroloval, že jsou zajištěné dveře.

Ticho přerušil zvuk alarmu. Taec vyletěl z postele, zbraň v ruce. Kluci vykukovali ze dveří pokojů. Došel ke dveřím. Zkontroloval kameru a zamrkal. Otevřel dveře a pustil jejich pozdní hosty dále. Nebyl to nikdo jiný, než zbytek jeho skupiny.
"Neměli jste být někde v úkrytu?"
"Našli ho, tak nás poslali sem. Nebo nás tu nechceš?" Junho nafouknul tvářičky.
"Ale to víš, že chci. Jen jsem vás nečekal uprostřed noci. Potichu, kluci spí."
Členové 2PM se potichu přesunuli dovnitř, Taecyeon jim ukázal volné pokoje a kde spí kluci. Jun bros si hned zabrali jeden pokoj, kde se k nim přidali Nichkhun a Wooyoung. Společnými silami přesunuli patrovky doprostřed a vznikly jim tak dvě manželské postele. Chansung si dal věci k Taecyeonovi a rovnou se svalil na postel.
"Co se stalo?" usadil se na posteli a sledoval maknae.
"Měli jsme tam dojet asi v sedm, ale rozhodli jsme se to vzít oklikou a koupit si zásoby alkoholu. Byli jsme asi půl kiláku od toho domu, když vybouchnul. Doslovně. V sedm patnáct. Věděli, v kolik tam máme být."
Taecyeon jen hleděl na svého kolegu a nebyl schopný slova. Málem je ztratil. Stačilo tak málo. Jedno jediné rozhodnutí. Chansung se zvedl a poplácal ho po zádech. Sám byl ještě dost otřesený z toho, co se stalo. Skoro umřel. To se jen tak nezapomíná. Nakonec se vrátil do své postele. Potřebovali se vyspat, oba. Během chvíle spali.
                 
                            ~~~                                                                                                                
Jackson se ráno vzbudil brzo, tak toho chtěl využít. Vzal si věci a zamířil do sprchy. Otevřel dveře od koupelny a zůstal stát. Zíral před sebe na Chansunga, který zrovna vyšel ze sprchy. Zbloudilé kapky vody stékaly po jeho nahém těle. A Jackson nebyl sto odtrhnout pohled. Fascinovaně sledoval tu nádheru před sebou. Až když se ozval hluk z chodby, vzpamatoval se a zavřel dveře. Otočil se, jen aby čelil polonahému Taecyeonovi s jeho podpisovým úsměvem. Už předtím se mu nahrnula krev do tváří, ale teď musel vypadat jak rajče. S ne tak mužným vypísknutím utekl do nejbližšího pokoje. Opřel se o dveře, přímo před ním stál Jaebeom jen v kalhotách. To už mu někdo dělá schválně? Schoval tvář do dlaní a svezl se po dveřích dolů. Pobyt tady bude jeho smrt.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 28, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

NekkoWhere stories live. Discover now