Bölüm 3

255 64 138
                                    


Kayseri

Vahi gece haberlerini dinliyordu. Haberlerde İstanbul yağmurlu olduğu yer yer sel baskınları olduğunu gök gürültülü ve sağanak yağmurun olduğunu yarında devam edeceğini söylüyordu. Canı sıkıldı. Yağmurlu günler onda hep geçmişe götürürdü.En büyük kara gündü. Öyle bir günde almıştı. Sevgili eşinin kazasını içine yeniden o acı haberi almış gibi bir acı düştü. Gözünde bir damla yaş aktı. "Vahi kendine gel o gecenin kızında etkilerini düşün yağmurlu havalarda nasıl çığlık çığlığa bağırırdı ah canım kızım şimdi koltuğa büzülmüş oturuyordur korktuğunu da belli etmez "Telefonu alıp Naz'ı numarasını buldu aradı.

Naz daldığı düşüncelerden telefonun sesiyle kendine geldi. Gözünden akan yaşları silip ağladığını belli etmemek için birkaç derin nefes aldı.

Naz telefonu alıp baktı babası" Ah babacım nasılda bilip aradı" "Alo babacım "

Vahi merakla "Nasılsın güzel kızım"

Babasına korktuğunu ağladığını belli etmemek için sesini iyi çıkmasına dikkat ederek cevapladı."İyiyim babacım sen nasılsın "

Vahi üzgün sesle "İyiyim canım kızım tek derdim sizler ah nasılda özledim gözümde tütüyorsunuz geliyorsun değil mi yaz tatilinde "

Naz üzgün "Yok, babacım gelemem Eylül'e kadar para biriktirmem lazım başka çarem yok "

Vahi kızının gelemeyeceğini öğrenince daha da üzüldü. "Ama kızım 4 ay oldu görüşmeyeli ,şimdi birde Amerika'ya gidince bir yıl görüşmeyeceğiz "

Naz üzgün durumunu açıklamaya başladı."Biliyorum ama orada rahat edebilmem için buna ihtiyacım var. Ümit gelir sonra siz birlikte gelirsiniz "

" Ümitte gelmiyor yaz okuluna kalacakmış. "

"Tamam babacım az kaldı sonra hep birlikte olacağız ve yavaş yavaş eski günlerimize geri döneceğiz inan baba başaracağız "

"Tamam kızım bakma bana sen işine bak kendine iyi bak yorma olur mu "?

"Tamam babacım sende, seni çok seviyorum"

"Bende kızım bende "

Gece boyu gök gürlemesi ile birlikte yağan yağmur gün boyu devam etmişti. Naz gece boyu uyuyamamıştı. Sabaha kadar uyku uyuyamayınca oturdu. Sonraki günün sınavına olan Analysıs Of Algorıthms çalışmaya karar verdi. Gece boyu ders çalışmış ilk ışıklarla birlikte kahvaltıyı hazırladı.

Naz "Hadi Ayşe kalk artık geç kalacaksın kahvaltı hazır"

Ayşe yatakta dönüp "Hımm tamam "

Ayşe döndü uyumaya devam etti. Naz odadan çıkıp mutfağa geçti.

Naz kahvaltısını yapmış ama Ayşe'nin hala gelmediğini görünce odaya girip sarstı. "Hadi kızım kalk artık"

Ayşe "Of anne ya git başımdan "

Naz tekrar mutfağa girip bir bardak su alıp döndü.

"şuna bak ya kalk dedim bak gidiyorum sınavım 10 da hadi ama geç kalacaksın ve ayrıca ben senin annen değilim hanımefendi "Ayşe'nin üzerine boca etti.

Ayşe suyu yiyince fırladı yataktan "Ne yapıyorsun ya delirdin mi sen "

Naz geri geri gülerek giderken "Ay uyandırıyorum birde suçlu oluyorum. Çıkıyorum saat dokuz canım ben çıkıyorum haberin olsun sonra of Naz neden kaldırmadın diye söyleniyorsun birde uyandın mı şimdi "

Yalancı yarim -   Ateşle DansWhere stories live. Discover now