Čo ak by sa minuli všetky neobnoviteľné zdroje na Zemi?

30 3 2
                                    


No....pre ľudstvo by to asi taká katastrofa nebola, keďže stále a stále napredujeme v hľadaní nových zdrojov energie. Ale. Stále je tu háčok(prepáčte budem používať niekedy vlastné výrazy),a to ,že čo so strojmi a prístrojmi, čo kedysi fungovali na fosílne palivá či iné neobnoviteľné zdroje. Trvalo by asi strašne dlho keby sme sa toho "bordelu" zbavili.

Alebo je tu ďalšia varianta: prerobiť všetky tie stroje na pohon obnoviteľných zdrojov. Ale komu by sa chcelo prerábať miliardy strojov a zariadení napríklad na solárny pohon? Bolo by to takisto časovo aj finančne náročné...ako predošlá varianta.

Každopádne veterná, solárna, vodná, či nebodaj elektrovodíková energia sa nedá vtesnať do všetkého.Podľa môjho subjektívneho názoru stratíme minimálne 25 až 30% rôznych prístrojov a zariadení, na ktoré sme teraz tak navyknutý, že bez nich nedokážeme žiť.

A ešte jedna vec... Vo svetovo známych a silných krajinách sa využívajú čo? No predsa atómové elektrárne. A čo sa stane ak takmer celý svet začne používať obnoviteľné zdroje? Tieto krajiny budú špekulovať, "čo asi tak spravíme?" No predsa zrušme atómovky a postavme vodné či veterné elektrárne..." CHÁPETE KAM TÝM NARÁŽAM? Stane sa to, že nebude dostatok energie pre celú krajinu. Upadne ekonomika... Jedine žeby postavili asi niekoľko tisícov Ha veterných elektrární... Takže aký je výsledok? Problémy za problémom.

A zoberte si ľudkovia, že za niekoľko desať rokov toto nastane...

Ale, záver je takýto: Ľudia si VŽDY nájdu cestu ako niečo vyriešiť. Či je to ťažké alebo ľahké...




Takže ľudkovia ďalšia kompilácia je konečne po asi roku na svete. Ospravedlňujem sa za moju neaktivitu.Do komentu hoďte názor a možno aj ďalší nápad na kompiláciu.

What If?Where stories live. Discover now