VATANIM SENSİN "HİLAL-LEON

6.4K 30 14
                                    

İlk senaryomuzdan başlayalım.
Herkese iyi okumalar

VATANIM SENSİN"HİLAL-LEON"

" Hadi Leon söylese durum nedir?"

Leon evdeki masanın üzerinde olan kağıtları dikkatli bir şekilde okuyordu. Hilal ise biraz heyecan biraz merak biraz endişeli gözlerle Leon'a bakıyordu. 1-2 dakika sonra Leon kağıtları okumayı bitirdi. Ellerini birleştirdi. Üzücü bir şekilde Hilal'e baktı

" Olmamış demi?. Becerememişim. "

Bu sözün üzerine Hilal üzgünce başını eğdi.Kocası da ona gülümseyerek baktı

"Αντίθετα μεγάλη. Εντάξει( Aksine harika. Hepsi doğru)

İkisi de gülümseyerek sarıldılar birbirlerine..

Hilal tam 7 aylık ikizlere hamileydi. Öğretmenlik yapıyordu. İnsanlara okuma-yazmayı öğretiyordu. Öğretmenlik yapmadığı zamanlarda ise bazen hemşirelik bazen de matbaada Leon ile gazeteleri için çalışmalar yapıyorlardı.İkilinin bu gayretleri onların gazetelerinin dünya çapında da çok okunan gazete olmasını sağlamıştı. Sürekli İzmir'e Leonla röportaj yapmak için dünya üzerinden bir sürü insan geliyordu.İngiliz Fransız Rus Alman vb. Leon ise kimseyi kıramıyor gelenlerin hepsiyle tek tek röportaj yapıyordu. Gelenler çoğunlukta kadın olunca Hilal de çok kıskanıyordu. İşte bu kıskançlığı sona erdirmenin tek yolu Hilal'in de konuşmasını bilmediği lisanları öğrenmesiydi.

Dil öğrenmek istediğini Leon'a söyleyince Leon çok sevindi ve ona destek olmaya başladı. Kadın öğretmen bulmayı isteyen Leon ve Hilal bulamayınca Leon çareyi Hilal'a istediği lisanları kendi öğretmekle buldu. Tam 8 aydır ona önce Yunancadan başlayarak bildiği tüm lisanı öğretmeye başladı. Karısına lisan öğretmek ona zor değil aksine kolay geliyordu. Çünkü Hilal'in azmini biliyordu. Bir şeye kafayı takarsa mutlaka başaracağını biliyordu. Yanılmadı da..Çok kısa zamanda tam 4 dili derdini anlatabilecek kadar öğrenmişti

"Buyrun muallim bey kahveniz"

" Teşekkür ederim."

Kahveyi eline alıp bir yudum içti. Yanına oturan karısına baktı.

" Bir şey sorucam Leon"

Dedi. Hilal meraklı gözlerle..

" Bu kadar lisanı ne zaman öğrendin?"

Kahveyi sehpanın üzerine bıraktı Leon.

" Çocukken..Babamın zoruyla"

"Baban neden zorladı seni?"

"Babam başarılı asker olmam için bir sürü lisan öğrenmem gerektiğini söyledi. Bende öğrenmek zorunda kaldım. Tabi senin kadar kolay olmadı öğrenmem ama olsun. Öğrendim"

Öylece sustu Leon . Hilal üzgünce başını eğdi. Sorduğu sorudan pişman oldu. Çünkü Leon babası hakkında konuşmayı sevmiyordu. Çünkü ona göre babası gençliğinin katiliydi. Onun bir tek aferin kelimesini alabilmek için bütün hayallerinden vazgeçmişti. Onun için kendisini hiç ait olmadığı kanlı bir üniformayı üzerine geçirmişti. O mutlu olsun diye çocukluk arkadaşının vur emrini vermişti Leon.. Bu gerçekler canını yakıyordu. Vicdanını rahatsız ediyordu ve ömrünün sonuna kadar rahatsız etmeye devam edicekti. Leon başını çevirdiğinde karısının üzgünce başını eğdiğini gördü. Karısının başını tek eliyle kaldırdı. Diğer eliyle de saçlarını okşadı. Dudaklarına bir öpücük kondurdu.

"Αν θέλετε να ξεχάσετε τις κακές αναμνήσεις της ζωής σας για λίγο(Derler ki hayatındaki kötü anıları bir süreliğine unutmak istiyorsan)"

Hilal'in saçlarını okşamaya devam etti

"Κλείστε πρώτα τα μάτια σας(Önce gözlerini kapa)"

Leon gözlerini kapatırken Hilal ise anlamaz tavırlarla ona bakıyordu.

"Στη συνέχεια, πάρτε μια βαθιά ανάσα.(Sonra derin bir nefes al)"

Derin bir nefes aldı.Sonra konuşmaya devam etti

" Και τέλος, φανταστείτε πόσο όμορφες αναμνήσεις έχετε στη ζωή σας(En son olarak da hayatında ne kadar güzel anıların varsa onu düşün)"

" Yalnız senin gibi konuşamıyorum Leon"

Leon kahkaha attı sevdiğine...

" Derler ki kötü anılarından şimdilik kurtulmak istiyorsan önce gözlerini kapa. Sonra derin bir nefes al. En son da hayatında ne kadar güzel anıların varsa onu düşün. "

"Güzel taktikmiş."

" Bence de. Babam gençliğimin katili olabilir. Ama benim ona bir teşekkür borcum var."

" Niye?"

"Babam beni zorla İzmir'e getirmeseydi. Ben şu anda dünyalar güzeli küçük hanımla tanışıp ona aşık olup evlenemezdim. Ve şu anda mucizemizi bekliyor olamazdık"

Hilal kocasının bu dediklerine duygulandı. Leon'un elini karnına koydu.

"Θα είσαι σπουδαίος πατέρας, υπολοχαγός.(Sen harika bir baba olucaksın Üstteğmen)"

"θα είσαι μια θαυμάσια μητέρα(Sen harika bir anne olucaksın küçük hanım)

Diyerek Hilal'in dudaklarının üstüne kendi dudaklarını koydu. Hilal karşılık verince uzun süren bir öpücük oldu. Ama bu öpücüklerin büyüsünü Hilal'in karnındaki ikizler bozdu

" Leon bak.Tekmelemeye başladılar"

Dedi Hilal heyecanla. Hemen Leon'un elini hemen karnına koydu.

" Galiba birileri kıskanmış."

Leon başını Hilal'in karnına koydu.

" Baba yeter miteramla ilgilendiğin biraz bizimle ilgilen diyor. Hatta bir şey istiyor bizden"

Hilal gülümsedi.

" Peki hala ne istiyor?"

" Birlikte masal anlatmamızı"

Hilal ve Leon önce birbirlerine baktı. Sonra ise bebeklerine gece boyunca birbirinden güzel ve komik masal anlatıp durdu.

Veee son
Millet nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum 💙😚

💐 KARIŞIK SENARYOLAR 💐 Where stories live. Discover now