43. _Talani_

35 7 3
                                    

A s rozhovory pokračujeme v plném proudu!

Mám tu pro vás další, tentokrát s autorkou _Talani_.

Tak se pusťme do toho! :)


1. Kdy a jakým způsobem ses dozvěděla o Wattpadu?

Takže, o Wattpadu jsem se dozvěděla v létě roku 2014. Ale tenhle konkétní mám od prosince 2016. Takže mám teď takové "výročí", dalo by se říci. Jako první jsem tedy někde viděla nějaký odkaz nebo tak, ale scela ho ignorovala. Až když si sestra založila Wattpad, zkusila jsem to taky a teď je to moje nejpoužívanější aplikace v mobilu i na počítači.

*****

2. Jaký je tvůj názor na Wattpad?

Wattpad je podle mě skvělá aplikace. Je jak pro lidi, co mají rádi normální knihy, nebo i pro lidi, co třeba hledají nějaký návod nebo radu. Zkrátka je to aplikace, řekla bych, úplně pro všechny. Spousta lidí si představí, že na Wattpadu jsou samé fanfikce na youtubery a všechno je o sexu. Ale tak to vážně není. Máte tu detektivky, romantiku, fantasy a prostě skoro všechno (já osobně tady našla všechno, ale může se stát, že tu vše není, proto je tam to skoro). Já osobně jsem spokojena jak s komunitou tak s aplikací celkově. Takže rozhodně doporučuji.

*****

3. Jaká byla tvá první knížka?

No tak já úplně nevím jestli je to knížka. Ale trochu ti to specifikuji. Úplně první co jsem kdy publikovala byla fanfikce na youtubera. Která se sem tedy dostala nedopatřením, protože jsem se v tom vůbec neorientovala.  Slovo publikovat pro mě bylo jak kdybyste na mě začali mluvit španělsky. Zkrátka jsem ve svých cca 11ti letech nevěděla o co go. Ale když vezmeme v potaz to, že to nebyla úmyslně publikovaná kniha, tak je to kniha Me, and my feelings. K té asi nic říkat nemusím.

*****

4. Kdo tě nejvíc podporoval při psaní?

Ze začátku o tom nevěděl nikdo z rodiny. Ale postupem času hlavně čtenáři. Nejvíce asi Peii041, B_A_R_C_A a NikolaFrancov. Tyhle tři dívky mě vždycky podpoří. Ale když to vezmu teď. Tak to je vlastně celkově rodina (tedy část, které jsem o tom řekla) a pořád tyhle strašně moc milé holčiny.

*****

5. Na kterou svou knížku si nejvíce hrdá?

Na kterou? Tak to je těžký. Nemám ani jednu dokončenou, ale každá je něčím (alespoň pro mě) zvláštní. Ke každé se váže příběh a já si upřímně asi nevyberu. Takže moje odpověď zatím zní: Netuším. Možná se to změní až nějakou dopíšu, ale zatím nedokážu říct, na kterou jsem nejvíce hrdá.

*****

6. Jak dlouho se psaní věnuješ?

Tak psaní se věnuji od doby, co jsem objevila Wattpad. Tudíž cca v 11ti letech. V té době to ale nebylo ani zdaleka co teď, takže žádný skvosty jste čekat nemohli. Ale pořád je co zlepšovat. Samozřejmě jsou určité lidi, co píší třeba od 8 nebo 9. Ale já prostě začala tehdy. I když to byli jen trapné fanfikce, lecos mě naučili, alespoň do začátku. Ale rozhodně se za nic co jsem kdy napsala nestydím. Co bylo, bylo. Každý nemůže hned napsta hru jako Shakespeare, časem se rozvíjí. Stejně jako já. Xd

*****

7. Máš oblíbeného autora / autorku? Pokud ano, koho?

Tak oblíbené autory? Páni, tak rozhodně je to Peii041, aka TWINSKA. A NikolaFrancov. Samozřejmě jsou tady i jiní autoři, které mám ráda. Ale tyhle dvě dívky krásně píší, a dokonce si s nimi i přes věkový rozdíl rozumím.

*****

8. Jaká je tvá oblíbená kniha na Wattpadu a jaká ve skutečnosti?

Oblíbená kniha? To je taky zase strašně moc těžký. Jednu oblíbenou nemám. Ale napíšu vám sem několik skvostů, co jsem objevila a rozhodně bych ocenila papírové vydání. Alespoň Nobellovu cenu bych jim dala. Takže:

Tajemství osudu /II

Trilogie Ignorant

Sladká válka

Unbreakable

Nemysli a jeď

Tichá královna

Všechny zbožňuji stejně. A ve skutečnosti? Páni. Tak to je těžký. Tak i když to mám rozečtené, tak Pýcha a předsudek. Dále třeba Jednou za život a Zář. Všechny jsem je tedy stále nedočetla. Ale zaujali mě natolik, že si troufnu říci že jsou oblíbené. Alespoň teď tedy.

*****

9. Jaký je tvůj oblíbený žánr?

Romantika. Na 100 % Romantika. Od věci samozřejmě, taky není třeba fantasy. Ale zase to nesmí být ve stylu: Ráno jsem se probudila a duhový jednorožec mi udělal snídani. Poté jsem potkala Karla IV. A zašla s ním na čajový dýchánek. To je samozřejmě přehnané, ale snad víte, co myslím. Stejně to mám u romantiky. Pokud to je klišé typu: Potkala jsem bad boye. Nejlépe s černými vlasy, kuřák, potetovaný, na táboře a je to syn vedoucího. Tak pardon, ale pokud to vážně není dobře zpracované, vypínám. Nemůžu si tady hrát na nějakého velkého kritika, ale víte co tím myslím.

*****

10. Lituješ někdy toho, že ses na Wattpad zaregistovala?

Nelituju. Nikdy jsem nad tím vlastně ani nepřemýšlela. Je pravda, že jsem si ho odinstalovala. Ale bylo to kvůli výměně mobilu, nebo mi nešlo oznámení. Tak jsem to takhle vyřešila. Ale nikdy jsem ho neodinstalovala proto, že bych litovala. Podle mě to takhle i dlouho zůstane. xd

*****


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 26, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

RozhovoryWhere stories live. Discover now