8. KasandraMcB

45 5 0
                                    

Ahoj, Kass. Kdy a jakým způsobem jsi se dozvěděla o Wattpadu?

Uf, to už budou tak tři roky? Myslím, že nějak tak :D A na Wattpad jsem jen náhodou narazila, když jsem si zjišťovala, kde bych mohla co možná nejlevněji něco publikovat.

Dále, jaký je tvůj názor Wattpad?

Popravdě, v poslední době ani nevím, co si o něm mám myslet... Když jsem sem přišla, byla jsem neuvěřitelně nadšená, že jsem našla komunitu lidí, kteří sdílí stejnou lásku a vášeň pro literaturu, ale čím jsem tu déle, tím víc získavám pocit, že to jde celý, s prominutím, do hajzlu. Ani náhodou si nemyslím, že jsou mé příběhy extra třída, ale rozhodně mají smysl a děj a jisté kouzlo a myslím si, že jsou i svým způsobem originální. Ale když vidím, jaké se tu teď rozmáhají trendy a rádoby "romány" tak se až stydím, že jsem součástí takové komunity. A vzhledem k tomu, kolik čtenářů tady takové výtvory mají, mám občas chuť toho všeho nechat a už se tady nikdy neukázat. Já si tu stihla vybudovat poměrně širokou základnu čtenářů, ale spousta a spousta opravdu skvělých spisovatelů upadá a ztrácí se mezi mraky literárních katastrof...

Tvoje první kniha je Dcera Nebes, její pokračování Syn Pekel. Jak jsi k tomuto tématu přišla?

To už je hrozně dávno. Hrubý obrys nápadu na celou sérii mi na papíře ležel už snad celá léta před tím, než jsem se vůbec rozhodla cokoli publikovat, takže na inspiraci a původ příběhu už si bohužel nevzpomínám.

Kdo tě nejvíc podporuje při psaní?

Moc lidí o tom, že píšu, neví. A ti, kteří ano, to neberou nijak vážně. Mají za to, že je to jen koníček, který mě zase brzy omrzí. Nějakého uznání a podpory jsem se dočkala až po té, co mi Dcera Nebes vyšla jako e-kniha. A tehdy mě asi nejvíc podpořila máma.

To už je docela velký úspěch. Jsi tedy na svou knihu hrdá?

Povzbudilo mě to va další tvorbě a díky tomu vím, že moje práce má skutečně smysl. A jestli jsem hrdá? Je pravda, že když si první díl čtu zpětně, některé pasáže mě zaráží a za něco se dokonce stydím, ale hrdá jsem. Nejen na úspěch mé knihy, ale především na sebe, že jsem něco takového dokázala vytvořit.

Jak dlouho se psaní věnuješ? Od té doby, co jsi Wattpad našla, nebo později či dřív?

Psaní se věnuji už mnohem déle, ale dokud jsem nepřišla na Wattpad, nikdy jsem nic nedokončila a nikomu nic neukázala.

Máš oblíbenou autorku/autora? Pokud ano, jakého?

Mou literární bohyní je Julie Garwood. Na tu nedám dopustit. Hned v závěsu pak Alexandra Potter a stará dobrá klasika, Jane Austen. Na Wattpadu nemám nikoho konkrétního.

A poslední otázka, máš nějakou oblíbenou knihu, ať už v reálu nebo na Wattu, a tvůj oblíbený žánr/y?

Rozhodně Pýcha a předsudek. Tu jsem četla už tolikrát, že ji znám nazpaměť. Dokonce jsem ji vytáhla i u maturity :D Jinak, oblíbené knihy nebo žánry nemám. Spíše si většinou oblíbím styl nějakého autora a pak je každá jeho kniha mou oblíbenou.

Moc děkuji za rozhovor, a přeji spoustu dalších literárních i jiných úspěchů.
Marthee_
_OSNW_


RozhovoryOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz