21. Kiki_janeckova

15 2 0
                                    

Ahoj, tady Kajcaa36, která vás opět vítá u dalšího rozhovoru! :)

Tentokrát bude rozhovor  s Kiki_Janeckova.

Děkuji, že jsem měla možnost s tebou rozhovor zprostředkovat. :)

Užijte si rozhovor! :)

1. Kdy a jakým způsobem ses dozvěděla o Wattpadu?

O Wattpadu jsem věděla docela dlouho, ale nijak obzvlášť jsem se o něj nezajímala. Pak jsem ale zjistila o jedné mojí kamarádce Baru_Kral, která v té době psala Zákony slušnosti. Všichni to vychvalovali, tak jsem si je musela také přečíst. A byla jsem pravdu mile překvapena, když jsem očima těkala po řádcích a později i napjatě očekávala pokračování. No, a jednou jsem si zkrátka řekla, že bych jeden ze svých rozepsaných příběhů mohla zkusit publikovat na Wattpadu. Dnes už je tomu přibližně rok.

*****

2. Jaký je tvůj názor na Wattpad?

Můj názor na Wattpad? Rozhodně pozitivní! Myslím, že to je naprosto skvělá forma, jak se i spisovatelští amatéři mohou pokusit nabídnout své knihy veřejnosti a zjistit její názor. Samozřejmě má i pár malých chybiček a stále je co zlepšovat, ale nic není bezchybné a určitě kladné věci rapidně převažují nad mínusy!

*****

3. Jaká byla tvá první knížka?

První kniha, kterou jsem ručně psala, byla vlastně takový deníček z pohledu naší kočičky Sisi. Bohužel jsem u ní příliš dlouho nevydržela, takže zůstala a zůstane nedopsána. Když se na ni dnes podívám, divím se, jak jsem mohla napsat něco tak příšerného, přehlédnu-li pravopisné chyby. Ale bylo mi tehdy osm let, tak doufám, že to na ten věk až tak strašné nebylo.

Moje první kniha, kterou jsem dopsala, se jmenuje Kočičí příběhy. Taková povídka o dvou koťatech, měla čtenářům přiblížit krásný život koťat, ale také upozornit na strasti, které následují po odloučení od matky a v naprosto neznámém prostředí. Patřím do takové dětské redakce naší obce Psáry, a tak občas do psárského zpravodaje do části pro děti přepíšu do přijatelné formy nějaký ten kočičí zážitek. Co se týče Wattpadu, prvním publikovaným příběhem se stal Konec? Nikdy. (Fantasy) Ten je však v současnosti pozastaven a nejspíš tomu tak ještě chvilku bude. A potom můj první dopsaný příběh na Wattpadu se jmenuje Hadrová panenka, což je horor ve stylu short story.

*****

4. Kdo tě nejvíc podporoval při psaní?

Docela těžká otázka. Do páté třídy mě podporovala naše úžasná paní učitelka, avšak potom jsem přestoupila na osmileté gymnázium, kde už  taková podpora nenastala. Často mi pomáhá přejít některé neúspěchy mamka, která vždy stojí při mě, i když mé výtvory sama nečte. A na Wattpadu mě často podpoří HPAliceHP8 nebo v poslední době i trochu AlexaYoutuberka. Občas mě potěší nějakým tím kladným komentářem, který mi vytvoří úsměv na rtech. :)

*****

5. Na kterou svou knížku si nejvíce hrdá?

Upřímně řečeno nevím. Připadá mi, že všude v mých knihách jsou nějaké nedostatky a s žádnou nejsem úplně spokojená, abych o ní mohla říct, že jsem na ni hrdá. Možná Poslední, což je kniha, kterou mám v současnosti rozepsanou a věřím, že ji dotáhnu do konce.

*****

6. Jak dlouho se psaní věnuješ?

Záleží, co je myšleno "psaním". Jako malá, když jsem ještě chodila do školky a psát jsem neuměla, jsem byla naprostý blázen do koní. Dokonce jsem jednou za čas přinutila tátu, aby nějaké mé smyšlené příběhy o koních, jednorožcích a pegasech sepsal a pak jsem "knihu" sama ilustrovala. Asi nemusím psát, že to byla pohroma. Nyní mi je třináct, a tak už se na tyto výtvory mé fantazie dívám z trochu jiné perspektivy.

*****

7.  Máš oblíbeného autora/autorku? Pokud ano, koho?

Tak to vůbec nevím. Existuje spousta dobrých autorů ať už na Wattpadu nebo v reálu. Raději nebudu jmenovat, protože jak se znám, jistě na někoho zapomenu, a pak toho budu litovat.

*****

8. Jaká je tvá oblíbená kniha na Wattpadu a jaká ve skutečnosti?

Opět platí pravidlo, že jich je hodně. Jako příklad dávám na Wattu Zákony slušnosti, Dívka s deštníkem, Dívka s ledem v žilách, Jiná DNA, Experiment Serafine, Spící Beatrice, Bráško? a spousta dalších. Zkrátka jich je dost. V reálném životě mám dvě naprosto nejoblíbenější a to trilogie Univerzita Vyjímečných, kde obdivuji úžasné myšlenkové pochody a nečekané zvraty, a pak Škola dobra a zla, což prostě navždy zůstane můj favorit, snad díky tomu, že autor dává najevo, že ani dobro není dobré a stejně tak zlo, a poukazuje, jk malý rozdíl mezi těmito dvěma světy někdy bývá.

*****

9. Jaký je tvůj oblíbený žánr?

Sci-fi a Fantasy, kde autor může popustit uzdu fantazie, a to se mi velmi zamlouvá. Občas se také dostanu k nějaké povídce.

*****

10. Lituješ někdy toho, že ses na Wattpad zaregistrovala?

Ne! Párkrát jsem sice přemýšlela o strhnutí z publikace některých mých knih, což se už i stalo, ale nikdy bych se samotné aplikace nevzdala. Spoustu jsem se toho zde naučila a nedokážu si představit o Wattpad přijít.

*****

Doufám, že jsem tam nenapsala nějakou chybu nebo překlep. Kdyby ano, tak mě můžeš opravit. :D

Tak pro dnešek by to bylo všechno. :)

Uvidíme se u další kapitoly! :)

RozhovoryWhere stories live. Discover now