#Yılbaşı ve Mekke'nin Fethi

68 6 0
                                    



Miladi yılbaşı ile Mekke'nin fethi beraber kutlanmaktadır.

Mekke'nin fethine geçmeden önce:

– Yılbaşının bizim için anlamı nedir? Biz nasıl ve hangi yönü ile kutlayabiliriz?

– Yapılan çılgınlıklara gerek var mı?

– Piyango, eğlence çılgınlıkları nelere mal oluyor? Gibi sorulara cevap verdikten sonra Mekke'nin fethi ve Allah Rasûlünden bize uzanan fetih mesajlarını değerlendireceğiz.

Bugün fetih ruhuna muhtaç bir haldeyiz. İnsanımız her yönü ile fethe muhtaç. Genç nesil fetih bekliyor. Mekke'nin fethinden sonra fetih durmamış, bugüne kadar devam etmiştir ve devam ettirilmek durumundadır.
YILBAŞI

31 Aralık, 1 Ocak gecesi hıristiyanlarca İsa (a.s)'ın doğum günü olarak kutlanmaktadır.

Yılbaşı gecesi, aslında sıradan bir gecedir. Müslümanlar için bir anlam ifade etmez. Hal böyle iken yılbaşı gecesi, toplumsal bir isyan ve çılgınlık gecesi haline getirilmiştir. Aynı zamanda iğrenç bir yabancılaşma sergimenmektedir.

Yılbaşı kutlama durumunda olan her insan kendi kendine sormalıdır: "Ben hıristiyan mıyım, müslüman mıyım?" diye. Bu soruya cevap aramalıdır. Hangisine benzediğine bakmalıdır.

Hıristiyanlar bize ait hiçbir bayramı, kutsal günü ve geceyi kutlamazken, biz şuursuzca, kendimizi inkâr edercesine, hıristiyan gibi yılbaşını kutlarsak, bu bizim açımızdan doğru olur mu?

Hani bir karga kilisenin kırık camından içeriye girmiş, kutsal sudan içmiş, ortalığı dağıtmış, putun üstüne pislemiş. Papaz içeriye girince kızmış ve kargaya:

– Müslümansan niye kutsal şaraptan içtin? Eğer hıristiyansan niye putun üstünü pisledin? demiş.

Sahi, yaptığımıza göre biz kimiz? Kime benziyo-ruz?

Kıssadan Hisseni AlHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin