#122

35 5 0
                                    

"
ALLAHIM ÖLDÜKTEN SONRA İNSANLARI NASIL DİRİLTİRSİN

Bir zamanlar İbrahim'de " Ey Rabbim, ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster" demişti, Rabbin ona "Yoksa inanmadın mı?" dedi, İbrahim "İnandım fakat kalbim iyice yatışsın diye istiyorum" dedi, bunun üzerine Allah, " Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al (iyice tanıdıktan sonra kesip) bir dağın başına onlardan birer parça dağıt, sonra da onları çağır, koşa koşa sana gelecekler ve belki Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir " buyrulur. BAKARA SURESI 260 AYET
Hazreti İbrahim , duasının kabul edilmesine çok sevindi . Hemen bir güvercin , bir tavus kuşu , bir karga ve bir horozu kendine alıştırdı . Artık bu hayvanlar nerede olursa olsunlar , İbrahim ( a.s. )'ın sesini duyar duymaz , ona doğru uçup geliyorlardı .
Hazreti İbrahim ( ALLAH ) Tealanın buyurduğu şekilde onları kesti Etlerini birbirine iyice karıştırdıktan sonra , dörde böldü . Her birini bir dağın başına koydu . Sonra uygun bir yere çekildi . Daha önce alıştırdığı şekilde Kuşlara ve Horoza seslendi . Bir anda dirilip canlana hayvanlar , ona doğru uçup geldiler Tıpkı eskiden olduğu gibi her şeyleri yerli yerinde duruyordu .
Bunu gören İbrahim ( a.s. ) , secdeye kapandı . Rabbine şükür etti . Ona olan imanı daha bir güçlendi .
Şöyle düşünebiliriz ki :
Kuşlar kendilerini kısa bir zamanda ehlileştiren bir insana alışıyorlar , itaat ediyorlar ve sesini duyar duymaz ona koşuyorlar . Halbuki bu insan , kuşların gerçek sahibi ve yaratıcısı da değildir . ( ALLAH ) ise her şeyin sahibi ve yaratıcısıdır .
Onun bir emri , işareti üzerine bütün Ölülerin dirilip ona doğru koşması kadar normal ve tabii ne olabilir
Tavus, ziyneti, süsü temsil eder.
Nefs tavusunun başını koparan kimse, gözlerini dünya süslerine kapatabilir.
Horoz, şehvete düşkünlük timsalidir.
Nefs horozunun başını kesebilen kimse, şehvetlerin zararlarından kurtulur.
Güvercin, heveslerin sembolüdür.
Nefs güvercininin başını kesebilen kimse, heva ve heveslerine uymaktan kurtulur.
Karga, ihtiras işaretidir. Nefs kargasının başını kesebilen ihtiraslarına gem vurur.
Nefsinin bu dört huyunu terbiye eden kimse, sonsuz kurtuluşa kavuşur.

Kıssadan Hisseni AlHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin