Falska vänner?

13 0 0
                                    


När jag kommer in genom skoldörrarna möts jag av två oväntade personer. Em och Jullan står där och ler. De går fram till mig och säger godmorgon och ger mig en bamsekram. "Vad händer" tänker jag. Jag börjar gå lite lätt mot skåpen, de följer efter som små myror. Jag förstår ingenting. De börjar prata med mig om vad de gjorde i helgen även om det är torsdag idag. "vad gjorde du Mia?" "Ehh ja var med Jessica"
"åå vad roligt, vad gjorde ni???" Frågade Em. Detta kändes jättekonstig, vi hade inte snackat på veckor. "Aa det var det, ne men vi gjorde väl inte så mycket" svarade jag. Varför skulle jag säga massa grejer till dem?? "joo men något måste ni väl gjort? " envisades Em. "Vi körde sanning eller konka på kvällen" - ja sedär, ni gjorde ju något kul, sa Em
- ja, det var faktiskt roligt
- Fick du göra något spännande?? Frågade Jullan
- Hahha ja men nu börjar våran lektion.
Jag blev faktiskt glad att de kom fram och pratade med mig. Jag förstod inte varför men glad blev jag.
När det var lunch var jag påväg till Jessica men då kom Em o Jullan och ville äta med mig. Visst varför inte tänkte jag. Jag skulle ju vara med Jessica efter skolan. När vi satt oss ner så började de fråga massa frågor om Jessica. "Är hon snäll Mia?" "Är hon fortfarande tillsammans med Jonte?" "Bor hon fint?" Bara frågor om Jessica, jag undrade om de ens brydde sig om mig. Jag snackade iallafall på, svarade dock inte på alla frågor för vissa kändes för personliga för mig att svara på. Jag hade roligt med de. För mycket frågor om Jessica men utöver det hade vi roligt. När vi slutat och alla är påväg hem frågar de om jag vill hänga med dem hem. Jag svarar att jag ska vara med Jessica men att vi kan vara någon annan gång. Deras ansikten sken upp. De sken upp när jag sa nej ??? Vafan är det här för människor?
"Kan inte vi hänga på?" Frågande Jullan. Aha det var därför, de fick ett ännu bättre förslag. Att vara med mig + Jessica. "Asså vi ska bara plugga så det kanske inte är så kul för er men jag kan fråga henne" "JA gör det, vi måste också plugga" jag ringde Jessica. "Ne ni kan tyvärr inte hänga med, hennes mamma var tveksam på att till och med jag fick följa med hem. En annan gång kanske"

7an sugerWhere stories live. Discover now