Parti

640 31 3
                                    

Akşam yorgunluktan nasıl kendimi eve attığımı bilmiyordum. Çocuklar başımdaki üvey anne belasını bildikleri için kendi haklarından vazgeçip paranın hepsini bana vermişlerdi. Susadığımı fark edip bir şeyler içmek için mutfağa gittim yine leş gibi içmiş masada oturuyordu.

"Para bulabildin mi?" dedi elindeki şarabını içerken.

"Evet buldum ve ödemediğin borçlar yüzünden geçen ay kapanan elektriğimizi açtırdım." dedim dolaptan bir bira çıkartarak evde biradan başka bir şey yoktu zaten. Çenesini kapatmayacağını bildiğim için cepimden kalan paranın bir kısmını çıkardım ve masanın üzerine attım.

"Bu parayla idare et daha fazlasınıda isteme." dedim sinirle.

"Merak etme yakında iyi yere kapak atcağız." dedi sinisice sırıtarak.

Alayla bir kahkaha attım.

"Yine kimin metresi olmaya karar verdin?"

"Yakında görürsün." dedi ve şarap şişesini alıp odaya çekildi.

Yine neyin peşindeydi acaba pislik kadın. Birayı içemeyecek kadar yorgun olduğum için kendimi odama attım. Oda deyince aklınıza o havalı genç odaları gelmesin küçük bir yer yatağım, eski püskü bir giysi dolabım, bir masam ve gereksiz ıvır zıvırlarla doluydu odam. Saatin 22.00 olduğuna aldırış etmeden kendimi uykunun kollarına bırakmak için yatağa sırt üstü uzandım ve gözlerimi kapattım.

**********

Ani bir takırtıyla gözlerimi aralamaya çalıştım. Görüş alanıma parti kıyafetlerini bürünmüş bir sarışın ve bir kızlı girdi.

"Şşşt kızım biraz yavaş olsana." dedi kızıl olan.

"Ne? hep aptal fikirlerin benden çıktığını söylersin eve camdan girmek çok akıllıca neden kapıyı kullanmadık?" dedi sarı olan.

Kızıl olan sinirle dişerini sıkıp bana doğru yürüdü. Sarı da onu takip edip yanıma usulca oturdular. Evet bunlar Gen ve Liz'den başkası değildi beni uykudan kaldırmanın ne kadar tehlikeli bir görev olduğunu bildikleri için beni uyandırmanın yollarını arıyorlardı. Onlara beni uykudan yandırdıkları için ne kadar sinir olsamda onları bu işkenceden kurtarıp sinirle söze girdim.

"Ne halt yemeye bu saatte beni uyandırdınız sürtükler." dedim gölzerimi ovuşturarak.

"Saat daha 00.15 ayrıca yarın pazar bu uykucu tavuk hallerinide kimden kaptın?" dedi Gen yüzünü buruşturarak. Liz hala cama çarptığı bacağını ovuyordu.

"Bu saatte camıma tırmanacak kadar sizi gaza getiren şeyi söylemen için sadece 30 saniyen var." dedim yattığım yerden doğrularak.

"Uykudan uyanınca yaşlı azgın babaannemden bile aksi olduğunu söylemişmiydim?" dedi Gen kafasını kınayan bir ifadeyle sallayarak.

"15 saniyen kaldı." dedim kaşlarımı kaldırarak.

"Üff tamam kalk partiye gidiyoruz."

"Ne partisi?"

"Jack'in" dedi Liz araya girerek.

"Şu Tyler'ın en yakın arkadaşı olan Jack."

"Aynen o Jack." dedi Liz yüzünü buruşturarak.

"Ne?! sen kafayı mı yedin? O partiye gitmeyi gerçekten düşünüyor musun hem bizi kim davet etti ?"

"Kafeden eve doğru kaplumbağa hızıyla eve giderken Jack ile karşılaştım Tyler'ın dönüşünü kutlamak için parti verdiğini söyledi ve bizide davet etti bende aynı senin verdiğin tepkiyi verdim. O da eğer partisine gidersek bana 500$ vermeyi teklif etti. Bildiğiniz gibi çocuk para sıçıyor."

PAÇOZHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin