Chapter 1

54 2 1
                                    

Reggel hat órakor nincs is jobb, mint a szobatársad üvöltözésére ébredni, akinek az a legnagyobb baja, hogy nem találja a műszempilláját. Hunyorogva felültem az ágyamon és összenéztem Vanessával, a másik szobatársammal és egyben legjobb barátnőmmel. Úgy néz ki, neki is elege van Miss. beauty guruból, drága Kate barátnőnkből, akinek amúgy folyton azzal van problémája, hogy nem talál valami szépítőezközt, mint például a púderét, rúzsát, szemhélyfestékét, vagy jelen esetben a műszempilláját.

Már elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon kapnék-e büntetést, ha kihajítanám a csajt a zárt ajtón keresztül, amikor Kate hirtelen abbahagyta a visítást.

- Meg van! - mondta diadalmasan, majd elvonult a fürdőbe, hogy feltegye áhított szempilláit.

Mivel már úgysem láttam rá esélyt, hogy visszaaludjak, ezért inkább elővettem a telefonom, és hogy senkinek se legyen idegösszeroppanása, elindítottam a Falling In Revers-től az I'm not a vampire-t, mert mindhárman imádjuk ezt a számot. Megvártam amígy Kate kijött, aztán bemasíroztam a fürdőbe, megmostam a fogam, az arcom, megfésültem a hajam, majd gyorsan Ronnie Radke-hez hasonlóan kihúztam a szemem a fekete szemceruzámmal.Eléggé menő kollégiumunk van, hiszen minden szobában van egy fürdőszoba.

Miután mindkét szemem kifestettem, felhúztam egy fekete My Chemical Romance-es ujjatlant és egy, ugyanabban a színben pompázó, a térdénél kihasított jeans nadrágot. Erre pedig, mint aki jól végezte dolgát, végignyúltam az ágyon és vártam, amíg a többiek elkészülnek.

Augusztus vége felé közeledtünk a naptár szerint, vagyis mondhatni, dolgozatunk már nincs, és úgy kábé a semmiért járunk a suliba. Így már lassacskán elkezdhetek ráhangolódni a nyárra.  Vagyis igazság szerint már számolom vissza a napokat, hiszen bátyám tegnapi bejelntése alapján tudom, hogy suli után elköltözünk a nyárra csak mi ketten, hogy részt vehessünk a Vans Warped tour összes koncertjén. És ha mázlink van, még talán találkozunk is személyesen a kedvenc zenekarainkkal. Fúú, de jó lenne, ha lenne egy képem Gerard Way-jel, vagy Ronnie Radke-vel vagy más előadókkal, akiket imádok...

- Ashley! - ordította Vanessa. Úgy néz ki már többször is szólíthatott. Upsz.
- Mi va'? -
- Hét óra. Idő van, mennünk kell. nevette el magát
- Jah... oké. -
- Már megint elbambult...-
- Te csak szépen reszeld tovább a körmöd Kate, és ne az én gondolataimról beszélj. Köszöntem. -

Erre a kijelentésemre aztán kitört a röhögés. Miután kissé lecsillapodtunk, felhúztuk a cipőnket, és elindultunk a suliba.

- Ma nálam lesz a kulcs. Úgyis elsőként érek vissza. - mondta Vanessa.
- Okés! - vágtuk rá Kate-tel egyszerre. Eléggé meglepett, hogy ő is ilyen gyorsan beleegyezett.
- Hát ez meg mi volt? Van valami dolgod ma, hogy ilyen gyorsan rávágtad hogy oké? - kérdeztem, mire Vanessa is érdeklődve Kate-re pillantott.

- Hát... nem... csak... tervem van mára. -

- Ki az? - kérdeztem vigyorogva, mert rájöttem, hogy randija lesz valakivel.
- Jake... - vállaszolta halkan.
- Az osztályunkból? De ő nem Alisonnal jár? - kérdezte csodálkozvan Vanessa
- Nem...az csak szóbeszéd. Vagyis...jártak, de annak már vége. De hagyjuk ezt a témát. Inkább te mondd meg Ash, hogy miért vagy ennyire feldobódva, és miért kalandozol el folyton, hm? - váltott témát cselesen.

- Mike tegnap hívott, és.... -

- És mi? Mondd már Ashley. Most már baromira kíváncsi vagyok! - ugrándozott Vanessa
- Megyünk a Warped tour-ra! - jelentettem be végül
- Hogy mi?! Ugye most csak viccelsz? - kérdezték hüledezve
- Nem viccelek. Holnap el is jön értem a koleszba, hogy hazafelé megtudjuk beszélni, hogy mik is a tervek... - vállaszoltam.

Eközben el is értük a sulinkat, és mindhárman a szekrényeink felé vettük az irányt. Kezdődhetett egy újjab unalamas csütörtöki nap a sulinkban, amit mi néha egy laza pokolnak élünk meg.

Talán egyszerWhere stories live. Discover now