16.BÖLÜM " SALİH'İN EVLİLİK DIŞI KIZI '"

169 84 131
                                    

Ancak Salih 'in dili tutuldu. " Helga, Helga...." diyordu ama lafının sonu gelmedi bir türlü .

Cevher kapıyı Helga'nın suratına kapadı sonra Salih'i kolundan tutup, salona geçirdi .Şok halindeydi zavallı genç adam. Karısının elinde kukla gibi oynatılıyordu .

"Herif! Bana bak, ben yokken bu boku yemişsin madem.... bari bırak da ben temizleyeyim! Senin o kadar cesaretin ve becerin yok, belli oluyor! Helga mıdır nedir o gavur kadından peydahladığın çocuğa soyadını asla veremezsin! Ha vermeye kalkışırsan da o kız burada bizimle yaşar . Ona bakarım merak etme sen .Aksi takdirde Türkiye'ye dönerim ,seni bırakırım" dedi.

" Ya yeter artık, yeter !Hep tehdit hep gözdağı verme! Başka işin yok. Oldu artık bu kaza ne yapalım hadi? Acaba hala kapıdalar mı ya?Zile de basmadılar tekrar.....bir baksana gitmişler mi ?"diye acınası bir ses tonuyla karısına yalvardı. Yine Cevher'e söyledi, kendisinin zaten bakmaya cesareti yoktu .

" Of be of yeter be gayri! Bunu da mı yapmaya cesaretin yok? Merak ediyorum Salih, bu yüreksizlikle nasıl karıyla yatmayı ve çocuk peydahlamaya yüreğin yetti?! Seni pislik herif" dedi Cevher.

Ama yine de bebeğe kıyamayıp hala kapıdalar mı diye bakmaya gitti. Mutfak penceresinden kafasını uzattı ve kapıda birileri var mı, yok mu diye bakındı .Kimsecikler yoktu ...gitmişlerdi. "Gözün aydın korkmana gerek yok artık.Azcık kanın varsa bu işi adam gibi temizlersin! Bak gördün mü? Yüz vermezsen ne BOK yiyebilir ki? Gitsin kendisi büyütsün bebeğini, gavur karı" dedi Cevher acımasızca .
Salih bu olanlar karşısında kalbi zayıf düştü."Cevher ben iyi değilim. Galiba sinirlerim boşaldı . Gidip uzanacağım biraz. Çocuklarla ilgilen tamam mı" dedi ve bitmiş ve bitkin bir halde kanepeden kalktı, ayaklarını süre süre yatak odasına geçti. Salih ,yaşamının baharında çilekeş bir yaşam sürüyordu hiçbir zaman mutlu olmamıştı hiçbir şekilde. Herşey paranın olmadığı ama paranın da çok etkili olduğu bir döngüdeydi.

" İyi .. Ne yapayım yani? Sanma ki konu kapandı .Hesabını ağır ödeyeceksin bunun!" diye azarlamadan ve tehdit etmeden de göndermedi odasına. Cevher yapı olarak çok güçlüydü .Kendine güveni tamdı ama aşka, sevgiye, tutkuya ... hayatında hiç yer yoktu. Duygu yoksunuydu.
Ertesi gün polisler ,Salih'in çalıştığı fabrikaya gitti. Usta başı Roland ,Salih'in çalıştığı bölüme giderek onu çalıştığı bölümden aldı ve polisin yanına getirdi." Efendim ben Salih ,konu nedir?" dedi bozuk Almancasıyla." İfade vermeniz gerekiyor. Hakkınızda şikayet var "dedi polis .Salih Hüseyin 'e durumu ayaküstü anlattı sonra polislerle karakola gitti. Olur da herhangi bir şey olursa karısına haber versin diye .Orada Helga hazır bulunuyordu şikayetçi olan kendisiydi. Salih durumu anladı tabii, ama boynunu bükmekten başka çaresi yoktu." Salih gel" dedi Komiser ve devam etti "Siz bayan Helga ile evlilik dışı ilişki yaşamasınız, doğru mu?"dedi.

" Evet" dedi Salih kısa ve öz." Bu yasak ilişkinizden bir kızınız doğmuş ,doğru mu?" dedi komiser. "Evet, ama..."devam ediyordu ki cümlesine komiser uzatmasını istemiyordu." Peki siz bu çocuğa babalık edecek misiniz?"deyince...." Hayır, edemem. Karım beni bırakmakla tehdit ediyor!" dedi Salih bir yandan Helga'ya bakarak ."Peki soyadını verecek misin çocuğa ?" sorunca komiser.....Salih "Hayır komiserim, veremem. Evliliğim biter" dedi.

Komiser hiç sinirlenmeden prosedürü uyguladı ;polis şeflerini çağırdı. İfadeleri yazılı alındı ." Peki Salih Bey, bu ülkede öyle rastgele çocuk sahibi olup ona bakmamazlık edemezsiniz. Kanunlar çok sıkı. Helga, anne olarak haklı. Bu yüzden mahkemeye kadar şartlı serbestsiniz .Aksi bir durumda tutuklanarak cezaevine atılırsınız" dedi komiser son olarak ve serbest bıraktı. Salih bu konulardan bihaber yaşamıştı bu şaşalı aşkını. Unutmuş olmalıydı yaşadığı ülkenin Avrupa olduğunu. Hak, hukuk olan bu ülkede kanunlar daima işlerdi ve haklı hakkını mutlaka devlet yoluyla alırdı. Her şey bir kadınla yatmak değildir! Boy boy çocuk sahibi olmak hiç değil! Çocuğa bakamayacaksan.... korunacaksın o kadar!

KALP VURGUNU ( TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin