four ☄

370 56 11
                                    

Na Jaemin

Çöp poşetini konteynıra fırlatacakken dikkatimi renkli bir gazete sayfası çekmişti. Gazeteyi niye çöpe atmışlardı ki? Böyle insanlara gerçekten sinir oluyordum. Okumayacaksan neden alırdın ki?

Gazetenin en tepede oluşu işimi kolaylaştırmıştı. Konteynırı doldurmuş olan çöp poşetlerinin üstüne gelişigüzel bırakılmış olan gazeteyi kapıp eve koştum. Bizimkiler gazete okumayı sevmezdi, bu yüzden eve gazete alınmıyordu. Bulmuşken okuyasım gelmişti açıkçası.

Odama geçtikten sonra gazeteyi masanın üstüne yayıp keyifle okumaya başladım. Bir şeyler okumayı severdim. Kitap, çizgi roman, gazete, şiir, deneme, ya da herhangi bir şey... Okumak beni rahatlatıyordu.

İlan sayfalarını bile okurdum genelde. Birkaç defa o sayfalardan yarı zamanlı işler bulup kısa süreliğine çalışmışlığım da vardı - anneme sorsanız bunları hatırlamaz elbette. Yanaklarımı şişirerek ofladıktan sonra ilanlara göz gezdirmeye koyuldum. Belki yine yarı zamanlı bir iş bulabilirdim. Ancak iş ararken çok beklenmedik bir ilanla karşılaşmıştım.

Hey, bu ilanı okuyan kişi, merhaba.

Bu ilanı yazma fikrini bana okuduğum bir kitap verdi. Burada o kadar ayrıntıya girmeyeceğim, eğer gelirsen belki kitaplar üzerine uzunca konuşabiliriz. İstersen başka konular üzerine de konuşabiliriz. Hiç fark etmez.

Anlayacağın üzere, ufak bir topluluk kurmayı amaçlıyorum. Herhangi bir konudan konuşabileceğimiz, bir arada vakit geçirip eğlenebileceğimiz, belki ufak proje ve etkinlikler düzenleyebileceğimiz bir topluluk. Yalnızca lise öğrencilerinden oluşacağız, bu yüzden rahat olabilirsin.

Eğer ilgini çekiyorsa pazartesi günü saat 17.00'da meydanın alt sokağındaki kafede buluşalım.

Katılımın beni çok mutlu edecektir.

Teşekkürler, sevgilerimle.

Bahsettiği öğrenci topluluğu bana Ölü Ozanlar Derneği'ni hatırlatmıştı. O kitabı çok severek okumuştum, hala da kitaplığımda duruyordu. Bir ara tekrar okumayı düşündüm.

İlan da ilgi çekiciydi, kimin yazdığını bilmiyordum ama gitmekten zarar gelmezdi. Eğer keyifli vakit geçirmezsem bir daha gitmezdim zaten. Hafif bir gülümsemeyle ilandaki bilgileri bir kenara not ettim.

Önümde iki gün vardı.

☄

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.
dear dreamWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu