Asgard domatesleri?

864 69 65
                                    

"Yakalayamazsıın!"

Yaklaşık on beş dakikadır koşmasına rağmen hala bir tazı gibi hareket eden Thor arkasında dili dışarıda takatsizce koşan Loki'ye bağırdı. Küçük bacakları dezavantajı olurken Thor'un bir adımı onun iki adımına denk geliyordu. 

"Yoruldum!" diye bağırdı Loki de. Koşarken giderek yavaşladıktan sonra sonunda duran Loki eğilip dizlerine ellerini koyarken derince soluklanıyordu. Thor onun durduğunu fark edip arkasını döndüğünde hala koşmaya devam ediyordu. "AHAH şu haline bak-" Başı arkasına dönük olduğundan önüne çıkan iki muhafızı görmeyen Thor , tuttukları domates kasasına çarpınca yere düşmüş , kasadaki bütün domatesler de kafasından aşağı düşmüşlerdi. Muhafızlar merdiven başında olan biteni izleyen kraliçelerine ardından da Thor'a bakıp gülmemeye çalışırlarken Loki kahkahalara boğulmuştu bile.

"Gülme!" diye bağırdı Thor. Ardından başını kaldırıp tepesindeki muhafızlara baktığında onların da yanaklarını şişirdiğini fark etti. Sinirli bir ifadeyle düştüğü yerden kalkıp üstünü başını silkeledikten sonra muhafızlara dönüp ellerini belinde birleştirdi. 

"Burada domatesin ne işi var!" 

Muhafızlar Thor'un cümlesiyle hazır ola geçip ellerini başlarına götürdüğünde Thor üzerine alınıp gururlansa da biraz sonra yanında beliriveren annesiyle yüzü yeniden somurttu. 

"Diğer kasalarla ilgilenin. Bunları Thor toplayacak." 

Muhafızlar selam verip kraliçelerinin emrini yerine getirmek için ayrılırken Thor şaşkınlıkla annesine döndü. "Ama ben bir şey yapmadım!" 

Loki'de annesi ve abisinin yanına geldi. Frigga , Thor'un aksine sakin bir ses tonuyla konuştu. "Bahçede koşarken dikkatli olmalısın. Bu da dikkatsizliğinin cezası." 

"O da koşuyordu!" diye Loki'yi gösterdi. Frigga başını eğip küçük oğluna baktığında onun bir şey anlamadığından emin oldu. Yüzünde bir gülümseme belirdi. 

"Abine yardım etmek ister misin Loki?" 

Loki gülümseyip başını aşağı yukarı sallarken Frigga saçlarını okşadı. Thor gözlerini devirirken yerdeki domateslerle yeniden bakıştı. "Bunlar nereye gidiyor?" 

Frigga yardım amaçlı eğilip avucuna bir kaç domates alırken konuştu. "Panayıra." Domatesleri kasaya koyduktan sonra yeniden doğruldu ve ellerini birbirine çırptı. "Asgard halkı için."

Thor'un gözleri parıldadı. "Biz de gidebilir miyiz?" harfleri uzatarak ve ellerini birleştirerek konuştu. Frigga başını iki yana salladı. "Bizim katılmamız uygun olmaz Thor , bu halk günü."

"Lütfenn!" 

"Tartışmaya kapalı." dedi Frigga hemen arkasını dönüp saraya ilerlemeden önce. Biraz daha orada kalırsa Thor zıvanadan çıkabilirdi. O saray merdivenlerini çıkarken Thor arkasından sinirle bakıyor , Loki ise domatesleri toplayıp kasaya koyuyordu. 

"Biz de halktanız!" dedi Thor eğilip bir kaç domatesi sinirle toplarken. Loki onu dinliyor gibi gözükmüyordu. 

Sonunda bütün domatesleri toplayıp kasaya yerleştirdiklerinde iki kardeş de bir ucundan tutarak az ilerideki at arabasına doğru taşımaya koyuldular. Atın yanında duran muhafız uzaktan gelen kardeşleri gördüğünde onlara yardım etmek için yanlarına koştu. Yoksa ağırlığı yüzünden Loki az daha devrilecekti. 

"Getiriyorduk.." dedi Thor muhafız kasayı ellerinden çekince. Ardından omuz silkti. Gözü at arabasında takılı kalmıştı. Başını yana eğip düşünmeye başladı. 

Little One | Thor x LokiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin