Yeniden başla"sahte yuva"

40 0 0
                                    

5 yıl sonra..
GÖKHAN:  Bilmiyorum,ama  bunun iyi fikir olduğunu sanmıyorum.
CEMRE: Ama Bereni duydun , babam çok hastaymış, benim onun yanında olmam lazım.
GÖKHAN: Aşkım ama unutma ki, bizi bu duruma, sefil hayatı yaşamaya zorlayanda baban, bizim birlikteliyimizi onaylasaydı, şimdi…
Cemre daha fazla Gökhanın ne dediğini duymuyordu. Aklı onu beş yıl önce babasının odasındaki konuşmaya götürmüştü. O, babasına Gökhanla evlenmek istediğini söylediğinde , babası kızmış ve ona bağırmıştı.   
HAKAN: Benim evimde çalışanın oğluna verilerek kızım yok!
CEMRE: baba, Gökhan şimdi kendi işini kendi yapan biri. Ayrıca bu sen olamazsın!! . Sen hiç bir zaman insanlara öyle gözle bakmadın ki?!  Sen Kerim amca gibi değilsin! Şu an Gökhanla olmak için senden izin almıyorum.
HAKAN: Konu kızım olunca biz babalar aynıyız! Ben asla bu kararını kabul etmem!!
Ama Cemre o gün evi terk etmiş ve Gökhanla gitmişti. Evlenmeleri, üniversiteyi kazanmaları, hatta yeni eve taşınmalarını bile Hakan uzaktan izliyordu. Aradan uzun bir süre 4yıl geçmişti.
Gökhan kendi şirketini kurmuş işleri güzelce yürütüyordu. Belki de ,doğacak bebek yüzünden her şey güzel gidiyordu. Ama bir anda Hakanın isteğiyle Gökhanın  işleri kötüleşti. Borclar arttı. Tam o sırada Hakanın rahatsızlığı haberi yayıldı. Şimdi istenmeyen damat, hamile karısını üzmemek için ,arabanı istemediği yöne sürüyordu.
***
Aniden önlerine çıkan arabayla ,Gökhanın direksiyonu kayb etmesi ve arabanın yuvarlanması bir oldu……. Cemrenin o an gördüğü son şey yüzü kan içinde olan Gökhanın "affet sevgilim"sözü oldu

O sırada Serkan annesine karşı itiraz ediyordu
NAZAN: Eylül de böyle olmasını isterdi, bak biliyorum çok zor ,ama kabul etmelisin.
SERKAN: İşte bu yüzden hayır. Eylül  o bebekleri doğurmakta bu kadar israr etmeseydi, şimdi benim acı çekmeme gerek kalmazdı. Ben vicdan azabı çekiyorum anne. Keşke doktor ona çocuk doğurmak senin için riskli dediğinde, ben onu fikrinden döndüre bilseydim. Şimdi, o komada değil, benimle olurdu.
NAZAN: Ama bu sana çoçukları da bırakma hakkı vermiyor Serkan. Sen onlara lazımsın, anneleri olmasa bile babaları var.
SERKAN: Anne onların yüzünden Eylül iki yıldır öylece yatıyor. Şimdiyse doktor, acil hasta için benim…. Eylülden vaz geçmemi bekliyor.
NAZAN: Ama o geri dönmeyecek, en azından onun yardımıyla  nice hasta kurtulur. Bak onlardan birinin babası az sonra bize gelecek.
SERKAN: Anne asla !ben bunu asla kabul etmem
Kapı çaldı… Kapıyı açan Nazan şok oldu.
SERKAN: Söyledim ya, beni yapmayacağım. Gelenler boşuna gel… Hakan amca?
Hakan ağır addımlarla içeri geçti.
HAKAN: Bir haftadır, kızım için yapmadığım şey kalmadı. Ama hiç bir yerde uygun bir organ yok. Yalnız yurtdışından gelirmiş, ama kızımın o kadar zamanı yok. Bide bana bir hastanın,  iki yıl kadar komada yatan, kızın organı uygunmuş dediler. Kızın hiç uyanma şansının olmadığını söylediklerinde, ben o aileyle şahsen tanışmak istedim. O kız dönmeyecek, ama benim kızım yaşıyor, ama ona yaşamak demek mümkünse, kızım kan kusuyor.,ciğerleri mahv olmuş…. Bu ailenin siz olduğunu bilmiyordum. Şimdi anlıyorum. Sende kendince haklısın. Kusura bakmayın. Ben gideyim.
SERKAN: nasıl olmuş… kaza… ?
HAKAN: Onlar beni ziyarete geliyorlardı. Aniden nerden geldiği belli olmayan araç yüzünden, şimdi kızım can çekişiyor.
SERKAN: Peki ya ,Gökhan?
HAKAN: Malesef… ..onu kurtaramadık. Ama görüyorum ki, kızım da kurtulamayacak.
Serkan nefes almayı unutmuş gibi öylece,kalmıştı. İki yakın arkadaşının biri hayatını kayb etmiş, diğeriyse can çekişiyordu.
***
DOKTOR: Serkan zor ama unutma biz iki yıldır onu geri getirmek için tüm tedavileri denedik. Ama hiç yanıt yok, oğlum.
SERKAN: ya Cemre?
DOKTOR: Organ nakli yapılmazsa ,iki gün ancak yaşar. Ciğerleri ve kaburgaları kazada çok kötü zarar görmüş, kolu kırılmış, bide… çocuğu… onu kayb etti.
SERKAN: Cemre hamilemiydi?
DOKTOR: evet, ama organlar zarar görünce, çoçuk ta…
Bu sırada kapı çaldı doktor sözünü yarıda bıraktı.
HEMŞİRE: Doktor 215 ci odadaki hastanın durumu kötü,… .
DOKTOR: Cemre…… onu hemen ameliyata alın. Ben geliyorum.
SERKAN: Neler oluyor?
DOKTOR: Hastanın nefes alması zorlaşmış, nakil olmazsa onu kayb edeceğiz.
Serkan kafasını tuttu. Ne yapmalıydı. Eylül öleceğini bile bile çocukları seçti, onu değil. O,bebek olmadan bile Eylülle mutlu ola bilirdi. Ama Eylül…..
Şimdiyse… Cemre ölüyor, yine bir karar vermesi lazım… ne yapmalıydı….. Cemre bu hayatta,  çok acı çekmişti, son yaşadıklarıysa daha beterdi.
"Ben Eylülü kayb ettim, ama kabul etmesem de çoçuklarım var, ama o ikisini de kayb etmiş. "
Ne yapmalıyım?….. 

 #cemser     Bir başka hikaye :sen ve ben Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin