beklenmedik misafir

178 13 12
                                    

Sabah Serkan işlerini hall etmek için evden erken ayrıldı.Yarın Meleğin doğum günü  için her şey yerli yerinde olmalıydı.Mekan bile ayarlanmıştı.Serkanın bunu unutmasının imkanı yoktu.Melek doğum günü için istediklerini babasına bir hafta önceden söylemişti.Serkan bir anlık zamanın nasıl hızlı geçtiğini düşündü.Daha dün kendi doğum gününü kutlarken şimdi kızının sevincini yaşıyordu.Kızıyla geçirdiği ilk doğum günü olucaktı.Bu yüzden her şeyin  yerinde olması gerekiyordu.Pastanın üstünde  küçük hanımın istediği gibi melekler olmalıydı.Elbisesi bile şimdi eve varmak üzereydi.Serkan dün gece bir az üşütmüştü.Şimdi ateşinin çıktığını fark etti.İşlerini hall etti ve kapıdan çıkmak üzereyken Elifle karşılaştı.
ELİF:Serkan ? Bu ne hal iyimisin?
SERKAN:evet,ben iyiyim
ELİF:hiç iyi görünmüyorsun ? İlaç aldın mı ?
SERKAN: Evet çantada.
ELİF:aferin böylece çanta çabuk iyleşir! En iyisi sen eve git ,Cemre sana bakar,ilaçları da almayı unutma! Yarın pazar .........., unutmadan ........parti kaçta?
SERKAN:beş te...
ELİF:teşekkür sende bir an önce eve git...yoksa Melek yarın seni böyle görürse üzülür.

Serkan ateşler içinde fark etmeden  Cemrenin,
eskiden kendisi kaldığı odaya geçti .Cemre Meleğin sütünü içirdi.Melek alışverişte o kadar yorulmuştu ki,annesi masal anlatmadan uyudu.Cemre Serkanın odasında kimsenin olmadığını görünce,kendi odasına da baktı.Zaten çoğu zaman Serkan bu odaya kiyafet almak için geçerdi.Bazı kiyafetleri hala bu odadaydı.
Belki almayı unutmuş,belki de Cemreyi uyurken izlemek ve kiyafet bahanesiyle bu odaya girmek için saklıyordu.Ama Cemre Serkanı dolabın önünde değil de,yatakta halsiz bir şekilde görünce  ;çok korktu.İsmini bir kaç kere çağırdı.Yaklaşınca ateşinin yüksek olduğunu anladı.Ne yapacağını düşünürken,telefonu buldu.Serkanın telefonuyla Elifi aradı.Ona durumu anlatınca,Elif çantada ilaçların olması gerektiğini söyledi.Cemre koşarak bir bardak su getirdi.İlaç sevmeyen Serkana zorla ilaç verdi.Banyodan soğuk su ve bez  getirdi.Bu bile yardım etmedi.Cemre zorla Serkanın kendisini banyoda soğuk suyun altında tutmaya çalıştı .Serkan sırıl sıklam dı.Cemre yeniden onu yatağına getirdi.İslak kiyafetlerini değiştirdi ve yatağa yatırdı.Kendisinin de kiyafetlerinin islak olmasına aldırmadan ona iyi gelicek yeşil bitki çayı hazırladı.Serkanın odasına döndüğünde ateşi bir az düşmüştü.Cemre çayı ona verdi Serkan sadece bir yudum aldı.Cemre o sırada islak kiyafetlerini değişmek için yan odaya geçti .Serkan Cemreyi pijamayla karşısında görünce gülümsedi.
CEMRE:Görüyorum kendinize geliyorsunuz?
SERKAN:tabi !bana  bu kadar tatlı hemşire yardım ederken benim kendime gelmemek imkanım var mı ki?
İkisi de aynı anda gülümsedi.Cemre yatağın bi köşesinde oturdu.Avucunu Serkanın alnına koydu.Ateşi düşmüştü.Ama Serkan hala halsizdi.Cemre bunu fark ettiği için bu gece onun yanında növbet tutucaktı.Saat başı Cemre onu kontröl ediyordu.Serkan Cemrenin böyle yaptığını görünce hasta olma işini sevdi.Cemre yine elini onun yüzüne götürürken Serkan onun elini tuttu.
CEMRE: uyanıkmısın?
SERKAN:şimdi uyandım,
Cemre elini geri çekmek istedi.Ama Serkan onu bırakmadı.
SERKAN:Cemre yarın çok güzel bir gün benim kızımla doğum gününü kutluycağım ilk yılım.Sen de çok yoruldun ,biraz uyu .
Cemre şimdi  nasıl yorgun olduğunu fark etti .Cemre kafasını Sekanın yakınında olan diğer yastığa koydu.Yine deniz mavisi ve sema mavisi gözler buluştu.Ama bu sefer bir birine çok yakındı bu gözler.
SERKAN:hatırlıyormusun senin doğum günündü, o kadar israr etmiştin annem bizi sizde bırakmıştı.Bütün gece korkutucu hikayeler anlatarak Defneyi korkutmaya çalışmıştık.
Serkan gibi Cemrenin de yüzünde ufaktan gülücük yarandı .
CEMRE:evet,annem de gelip bizi azarlamıştı,öyle yapmayalım diye...
SERKAN:ya evet...güzel anılardı.Hiç o zaman düşüne bilirmiydik büyüyünce bir gün biz çoçuğmuzun doğum günü için bu kadar çabalıycağımızı.Hem benim geçmişe  geri dönme şansım olsaydı.Kendime seni hiç üzmemesini ,aşık olmak isterse de senden başkasını aramamasını söylerdim.
Cemre Serkanın bu sözleriyle uykuya daldı.Bu gün  kabus görmedi.Çünkü onun koruyucu şövalyesi yanı başındaydı.
Telefon çalmasına Serkan uyandı.Ama gözlerini açtığında haraket etmedi ,sebebi sarmaş dolaş uyuduğu Cemreyi uyandırmak istemedi.Ama yavaşca telefonu kendine yaklaştırdı.

"ANNE" yazısı vardı
SERKAN:Alo anne?
NAZAN:Serkan evdesiniz değil mi?
SERKAN:evet de ne oldu?
NAZAN:eski evinize gitmiştim de ordan bura taşındığınızı söylediler, ben yoldayım
az kaldım, varmak üzereyim,
-NEEE? ANNE? SEN ne zaman döndün?....telefon çoktan kapanmıştı.
Cemre Serkanın son sözleriyle gözlerini açtı ve kendini Serkana sarılmış halde bulunca yerinden fırladı.
CEMRE:ne  ne oldu?
SERKAN:annem bura varmak üzereymiş.....
CEMRE:Serkan sen ne diyorsun? Annen bizim burda olduğumuzu biliyormu?
SERKAN:Aslında sana söylemeği unuttum.. dün ben Defneyle konuşup onları doğum günü için bura davet etmiştim ama o gelemiyceğini söyleyince,bende Meleyin benim öz kızım olduğunu ve s.... ama annemin erkenden Madritten bura geri döneceyi aklıma gelmemişti....sana söyleycektim ama işte....
CEMRE:Tamam hadi kalk hazırlanalım,odalara el atayım.
Cemre üstünü bile değişmeden önce etrafı toparladı.

Odaya girdiğinde Serkan şık ama spor kiyafetle onu bekliyordu.
CEMRE:Nazan hanım Aradı mı?
SERKAN:hayır ama nerde olsa gelir..
CEMRE:tamam iyi! bir şey kalmadı,her şey hazır...
SERKAN:Annemi böylemi karşılıycaksın.......? Aslında böyle çok tatlısın. .....ama...
CEMRE:ne varmış halimde?
Cemre hala  pijamada olduğunu fark edince
CEMRE:tamam sen Meleyi uyandır ,bende üstümü değiştireyim...
SERKAN:Böyle de kala bilirdin.... Serkan gülerek Cemrenin tepkisini ölçüyordu.
CEMRE:Serkan!!!!
SERKAN:tamam,ben Meleğimi uyandırıyım

Cemre saçını toplarken kapı çaldı..........

 #cemser     Bir başka hikaye :sen ve ben Where stories live. Discover now