Arkadaşım olurmusun? -1bölüm

55 1 0
                                    

Yeni hikaye
Dostluklarını uzun zamandır sürdüren aile  ve onların çoçukları......
Cemre ,Serkan , Eylül çoçukluğundan anne babaları gibi büyüyünce de arkadaş kalmayı hayal eder.Ama Serkanın babası işlerini büyütmek için Amerikaya gitmeye karar verir.Aile gitmek için hazırdı.Ama Serkan arkadaşlarından ayrılacağı için çok üzgündü.....hele Eylül ...onu bırakıp gitmek Serkanı daha da üzüyordu.....
TEVFİK:oğlum bu kadar üzülme bak tatillerde  geliriz,hem sen bilgisayardan konuşursun arkadaşlarınla.Üzülme bak orda seni daha güzel okul bekliyor
Şimdi git onlarla vedalaş tamam mı?
SERKAN: peki baba.
***
SERKAN:Kızlar sizden ayrılmak istemiyorum,ama babam sizinle bilgisayardan konuşa bileceğimi söyledi.Eylül seni araya bilirim değil mi?
EYLÜL:ama benim bilgisayarım yok ki?
CEMRE:Ama benim var,benimkinden konuşursunuz....
SERKAN:Sağol Cemre,bitanesin

Mesajlarımı okursun değil mi?
Serkan yine Eylüle baktı.Cemre buna üzülüyordu.O da Serkanı çok seviyordu.Ama Serkan Eylüle gösterdiği ilgiyi ona göstermiyordu.
EYLÜL:Peki ,okurum.....
SERKAN:Hoşçakalın kızlar,sizi çok seviyorum.
CEMRE: Bizde seni.....
7ay sonra...
Cemre yatağından kalktı ve bilgisayarda mesajı görünce koşarak Eylüllere gitti.
CEMRE:Eylül kalk ,Serkan sana mesaj atmış...
EYLÜL:of Cemre bunun için mi erkenden beni tatlı uykumdan uyandırdın.Ayrıca üstündeki ne pijama mı? Ay yoksa sokakta böylemiydin?
CEMRE:evet ne yapsaydım ,mesajı görünce sana haber vermek istedim.Hadi gidip Serkana cevap verelim.Biliyorsun aradakı zaman farkından o şimdi atmış.
Cemre mesajı okumaya başlamıştı.Eylül mesajdan sıkılmış gibi bebeğiyle oynuyordu.
CEMRE:Beni dinliyormusun?
EYLÜL:evet,zaten aynı şeylerden bahs ediyor ,7 ay oldu ama hala aynı Serkan,ben sıkıldım bahçede  oyun oynamaya gidiyorum sende geliyormusun?
CEMRE:ya  mesaj ,sen birşey yazmadın....ama....
EYLÜL:Çok istiyorsan sen yaz,ben gidiyorum.
Eylül aşağı indi.
Cemre mesajı okumaya devam etti.
"Eylül sizleri çok özlüyorum,ama en çokta seni,biliyormusun burda iyi arkadaşlar edindim.Sizin gibi olmasalarda iyiler,bana derslerde çok yardımcı oluyorlar.Peki sizde dersler nasıl gidiyor?"
Cemre duramadı ve ona cevap yazmaya başladı.
"Serkan bizde de seni özlemek dışında herşey yolunda.Bende derslerime iyi çalışıyorum.Hatta geçen gün en yüksek notu ben aldım
Sevgilerle Cemre....
Ama kısa süre sonra kendi ismini sildi ve Eylül yazdı.Böylece Serkan mesajın Eylülden olduğunu sanıcak üzülmeyecekti.Ama yeni bir mesaj daha geldi.
SERKAN:Eylül herşeyin yolunda olmasına sevindim.Ayrıca senin Cemre gibi derslerine iyi çalıştığını bilmiyordum.Ama buna çok sevindim.Bende sizi özlüyorum.Geçen gün  babamla bir resim galerisine gitmiştik.Orda tuhaf bir müzik duydum,ama çok sevdim...Hemen kayd ettim,şimdi sana yüklüyorum.Senin de seveceğini düşünüyorum....."
Cemre yazışma bitince uzun bir süre üzgündü .O Serkanı kandırmak istemiyordu.Ama Eylülün onunla konuşmaması onu üze bilirdi.Eylül o sırada derslerini babasının yardımıyla çözmeye çalışıyordu.O Cemre gibi sınıf birincisi değildi.Babası onu oldukca şımarık büyütmüştü.Annesini çoçukken kayb ettiği i kızının üzülmemesi için onun her istediğini  yapıyordu.
Mesajlaşmalar böylece devam ediyordu.Serkan kendinden Cemre de kendinden bahs ediyordu.Ama sona hep,Eylül ismini yazıyordu
Ama bi defa Serkan ona Cemrenin neden ona mesaj yazmadığını sorduğunda Cemre onun sınavlara hazırlandığını söyleyerek konuyu değiştirmişti.
Aylar yılları,okul koleji,kollej üniversiteye değişti.Ama Cemre ve Serkan hala mesajlaşıyordu.Serkan bu yıllarda Cemreye kaç kere görüntülü konuşmayı teklif etsede Cemre bir bahane getirerek konudan kaçıyordu.
Bu kadar zamanda Serkan hiç geri dönmemişti.Sadece bilgisayarla  arkadaşlarından haber alıyordu.
Yine bi mesaj
SERKAN:Eylül bak kaç yıl oldu,bende sadece senin ve Cemrenin çoçukluk resmi var.Bir fotoğraf atsana ,şimdi nasılsın çok merak ediyorum.
CEMRE:Olmaz,bu kadar zaman bekledin biraz daha bekle gelince görüceksin işte.
SERKAN: ama böyle seni daha çok özlüyorum.
CEMRE:o zaman kitap oku,en iyisi aşk kitapları....
SERKAN:Bizim gibiler varmı merak ettim,tamam o zaman bu gün ilk işim ismini verdiğin kitapları almak olucak..... seni özlediğimde Emrenin 
şarkısını dinliyorum.
CEMRE:Bende, bu arada  bu gün yemekte senin en sevdiğin yemek vardı....
SERKAN:karnıyarık mı ?
Cemre:evet
SERKAN:keşke orda olsaydım,kaç yıldır burdayım ,ama hala buranın mutfağına alışamadım.
CEMRE: keşke.    ....
Serkan bir gün dönersen beni tanıya bilecekmisin? Yani ya çirkinsem?
SERKAN:Öyle olmadığını biliyorum,ayrıca ben o an gözlerimle ,dış görünüşü güzel birine değil kalbimle kalbi güzel olanı bulucağım a eminim  yani seni   söz.....
CEMRE:Böyle söyleyince seni daha çok özledim.
SERKAN:o zaman sana  müthiş haberi açıklamamın zamanı geldi.Eylül  ben dönüyorum.Seni görmek için dönüyorum.
Cemre o an şok geçirmiş gibi ekrana bakıyordu.Belki mesajı yalnış okumuştu.Ama hayır! Mesaj doğruydu.Serkan dönüyordu Ama onun için değil Eylül için,gerçek Eylül için.......

 #cemser     Bir başka hikaye :sen ve ben Where stories live. Discover now