arkadaşlıktan aşka

208 12 9
                                    

TUNCAY:Ya Sen iyimisin,bu nasıl hal ?
SERKAN:Tuncay ben iyiyim,sadece.....
TUNCAY: yoksa Cemre yine gider diye növbet mi tuttun?
SERKAN:Öyle değil,ama bu konuyu sonra konuşsak.Söylesene o elindeki ne?
TUNCAY:bu mu? Bu şey bunu Eylül yollamış boşanma evrakları...  .
SERKAN:tamam masaya bırak sonra bakarım
TUNCAY:Sen kaç saattir kimi aramaya çalışıyorsun?
SERKAN:Cemrenin hala yaşadığını bilmeyen arkadaşlarını...şimdi numaralarını hatırlamaya bulmaya çalışıyorum.....Onları yeniden görmek Cemreye de iyi gelecek..

Akşam
Bu gün  Serkan işten geç ayrıldı .Bir kaç gün burda olmaması,hasta ve işlerinin çoğalmasına,raporların birikmesine neden olmuştu.Kapıya yaklaşınca ;Serkan evin önünde durmuş arabalardan biraz panikledi.
-Burda neler oluyor?
Arabayı bırakıp ,eve doğru gitti.Kapıyı açmak üzereydi,
içerden çoçuk sesleri yükseliyordu.İçeri geçince küçük esmer bir kız ve ona tıpa tıp benzeyen erkek çoçuğunu gördü,onlar onu görünce sessizce yerinde durdu.Melek onların şaşkınlığını fark etti ve  bütün gücüyle bağırdı
-babam geldi,babam..
Serkan neler olduğunu anlamasa bile Meleği kucağına aldı,öptü.Sonra Meleği yere bırakmadan diğer elindeki çantayı köşeye bırakıb, odaya geçti ve karşısında onları Cemrenin arkadaşlarını gördü.Serkan daha bu sabah onlara Cemrenin yaşadığını söylemişti.Şimdi onlar Serkanın tam karşısındaydılar.Meral ve Mert hiç değişmemişti,Emi de aynıydı,bir tek değişen  tek şey Mertin tıpa tıp kopyası olan üç yaşındakı ikizleriydi.
Serkan
-Gerçekten merak ediyorum ,nasıl yetiştiniz,yani ben sizlerle sabah konuşmuştum,ama şimdi..
-Burda merak edilecek ne var canısı,sen söyleyince ben de Emiyle konuştum ,malum siz o kadar zamandır,Cemrenin yaşadığını biliyorsunuz,ama bizi aramak hiç aklınıza gelmese bile,ben arkadaşımı görmek için daha fazla bekleyemezdim,e Josh da özel uçakla gide bileceğimizi söyledi.Bu arada Josh Emiyle  gelemedi işleri ve Cemrenin bir kaç evrakı varmış onu alıp gelicek öyle değil mi?
Emi Merali yanıtladı.
-evet doğru ,ama hafta sonu burda olur ,o zamana kadar bizde hem arkadaşımızla bol bol konuşuruz, hem de istanbulu keşf ederiz.Değil mi Cemre?
Serkanın bakışları Cemredeydi.Cemre arkadaşlarını yeniden gördüğü için çok mutluydu ve bu sefer Serkanın ona baktığını bilse de mutluluğunu gizlemiyordu.Serkanla göz göze geldiğinde Cemre Serkana o kadar sıcak ve tanıdık bir bakışla baktı ki ,Serkan sanki karşısında yeniden eski Cemreyi gördü.
Yemek ten sonrada sohbet devam etti.Yalnız misafirler çoğalmışdı.Songül ve Güney kıvırcık kızlarıyla birlikte gelmişlerdi.Kader yoktu,çünkü kocası Tunayla birlikde defile için yurt dışına gitmişti.Ama şimdi  Meral ve Songül mutfakda Cemreyi sıkıştırmaya devam ediyordu."ne zaman barıştınız" "düyün yakın mı" Cemre onlara yetişemiyordu.Meral hangi gelinlik hangi saç modelleri daha iyi onu bile düşünüyordu.Cemreyi şaşırtan Meralin ona Serkana bir şans vermesiyle ilgili israrıydı.
MERAL:Cemre çok düşünme,bak ben de onun Eylülle evlendiğini duyunca çok kızmıştım,ama şimdi baksana o senin için neler yapmış! Bebişim  artık mutlu olmak senin de hakkın! Biliyorum ki,sen hala Serkanı çok seviyorsun,o zaman daha fazla uzak kalmanın anlamı yok canısı!
SONGÜL:lütfen biz seni mutlu görmek istiyoruz.
Cemre ve Serkanın misafirlere  burda kalmaları için israr etmesine rağmen,onlar Cemrelere rahatsızlık vermeden otele dönmek istediklerini bildirdiler.Cemre son tabakları da bulaşık makinesine koydu.Çoçukların peşinde bıraktıkları,oyuncakları da yerine bıraktı.Serkan o sırada misafirler gittikten hemen sonra uyuyan Meleği yatağına yatırdı.Serkan aşağı indiğinde Cemre artık çocuklar tarafından dökülmüş  bütün oyuncakları toplamış,odayı tamamen toparlamıştı.Şimdide tabakları yerine koyuyordu.
Serkan duvara yaslanıp
SERKAN:Sana hizmetçi tutalım dedim....
CEMRE:Gerek yok,ben kendi işimi kendim yapa bilirim.....
SERKAN:Ama yoruluyorsun ....
CEMRE:Hayır,ben gayet iyiyim,sen yorulduysan git uyu, merak etme bir yere gitmem!
Serkan sabahkı telaşının Cemrenin gözünden kaçmadığını anladı.Ama şu an gerçekten de çok yorgundu.Yine de Cemreyi öylece izlemeyi tercih etti
CEMRE:Ben.. ..........çok teşekkür ederim...
SERKAN:ne için?
CEMRE:arkadaşlarımla beni bir araya getirdiğin için,onlar beni eski mutlu anılarıma geri götürdü.
SERKAN:Cemre...bundan sonra mutlu olman için elimden ne gerekiyorsa yapıcağım görüceksin yine eskisi gibi çok mutlu olucağız
CEMRE:hayır Serkan! lütfen tutamıycağın vadler verme,sonra yine hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum....
Cemre odadan çıktı ve odasına doğru gitti.
Serkan uzun bir süre Cemrenin söylediklerini gözden geçirdi.Serkan Cemrenin  unutamadığı  olayların ona hala acı vermesinin farkındaydı.Ama bunu iyleştirmek için en iyi ilaçın zaman olduğunun da farkındaydı.Serkan Cemreni  aşkıyla sarıcak,sevgisiyle iyleştiricek,her şeyden önce eski arkadaşını geri getiricekti.Zaten aşkları arkadaşlıkla başlamış ,masal gibi tutkulu bir aşka dönüşmüştü.

 #cemser     Bir başka hikaye :sen ve ben Where stories live. Discover now