Hoofdstuk 57

694 18 7
                                    

   Ik heb nog wat zaken te regelen.   

*Hailey*

De tweede ronde is vandaag. De afgelopen weken hebben we hard geoefend om alles perfect te maken. Van Mathias hebben we maar één keer last gehad. Ik heb de meeste lessen nog kunnen volgen en mijn eigen klassen heb ik nog kunnen doorzetten, maar het is hard geweest. Elke dag hebben we geoefend en bedacht wat beter zou kunnen welke passen we erin konden steken. 

Elke dag hebben we een uur of twee, drie aan de choreografie gewerkt, de eerste weken toch en daarna hebben we elke dag een tweetal uren moeten dansen. Soms als we tijd hadden kon dat uitlopen in vier uur of vijf. Dat was meestal op dagen dat ik mijn lessen annuleerde en we een uur vrij hadden van school.

Ik heb het gevoel dat Nathan en ik naar elkaar toegegroeid zijn en dat we elkaar nodig hebben. Ik snap niet hoe ik ooit van Mathias heb kunnen houden, of van zijn manier van dansen. Ik vond zijn aanrakingen geweldig, maar Nathan is net zoals ik een perfectionist en beide willen we ook echt een verhaal in onze dans hebben. 

We zijn nog niet echt officieel samen, maar voor mij hoeft hier geen naam bij. Gewoon doen wat we willen en samen met elkaar omgaan is goed voor mij. Als hij me ooit vraagt zal ik er wel over moeten nadenken, denk ik...

"Hailey? Hier ben je! Ik heb een koffie voor je meegebracht. Nathalie wou dat je dit kreeg." Hij overhandigd me de koffie en een briefje. 

Lieve Hailey,

Ik wou je zeker nog voor de wedstrijd geluk wensen, maar aangezien alleen Nathan is komen opdagen, moet ik het via een klein berichtje doen. Ik verwachtte al dat je gsm uitstond aangezien ik dat ook altijd doe...uit automatisme. 

Ik heb de koffie verkeerd veranderd in een latte. Ik weet dat je dat liever hebt, maar Nathan weet dat niet en ik dacht dat het misschien niet zo erg was de bekers stiekem te verwisselen ;)

Als het je een troost kan wezen: ik stem op jou en Nathan. 

Veel succes. You can do it!!!!

Geweldig. Mijn vriendin is ook gekomen en ik ben niet eens dag gaan zeggen. Ik had niet eens door dat Nathan weg was geweest. 

"Bedankt." Zeg ik met een glimlach. Hij drukt een kus op mijn lippen en komt dan naast me zitten. Ik geef hem een glimlach en neem dan mijn 'koffie verkeerd'. 

"Ben je gestrest?" vraag ik hem. 

"Niet echt. Vorige keer was erger. Ik heb wel al eens aan wedstrijden meegedaan, maar altijd in een crew en nooit echt voor groot publiek en al zeker niet dat het live wordt uitgezonden."

"Ik besefte na vorige keer dat onze leerkrachten nu ook tijd maken om mee te kijken, of het niet erg vinden om de studenten even op hun gsm's te laten kijken." zeg ik lachend. Toen we op school aankwamen werden we van alle kanten gefeliciteerd. Veel van onze studiegenoten hadden blijkbaar op ons gestemd. 

"Toch leuk als je weet dat er zoveel mensen achter je staan." 

"Weet je, zelfs Skyler heeft op ons gestemd. Ze heeft zelfs briefjes gemaakt. Ik zag ze liggen in haar kamer." verduidelijk ik als ik zie dat Nathan me raar aankijkt. Ik was ook verbaasd van het feit dat Skyler dat had gedaan, maar voor ons was het alleen maar beter. 

"Weet je, Nathan, er is niemand met wie ik liever deze wedstrijd zou meedoen." Zegt ik tegen hem. Ik zie dat zijn ogen twinkelen van plezier. Hij zal me tenminste niet kwetsen, of hij is een goede acteur.

*Nathan*

De woorden maken me zo gelukkig. Het feit alleen al dat ze hier naast me zit maakt me zo gelukkig. Ondertussen is de wedstrijd al begonnen. Deze keer kregen we echter te horen wanneer we moesten. Wij zijn de voorlaatste en moeten achter een soliste.

"Zouden we niet gaan kijken aan het podium? Dan zijn we daar al en zijn we zeker niet te laat."Hailey moet lachen en ik vraag me af of ik iets verkeerds heb gezegd. "Zei ik iets verkeerds?" 

"Nee, het is gewoon dat ik ook altijd zo was en het is leuk om te zien dat ik niet de enige ben."

Ik neem haar hand vast en leid haar naar de ruimte achter het podium waar we moeten wachten tot we worden afgeroepen. 

"Het gaat ons lukken, dat beloof ik je." Fluistert ze in mijn oor. 

Na een half uur is het eindelijk aan ons. We worden onder luid applaus onthaald en gaan meteen op onze positie staan. Het geluid verstomd en de muziek neemt aan. 

We dansen eerst een klein deeltje apart, maar dan komt er en eerste lift. Hailey rent naar me toe en ik vang haar op. Ik kijk naar haar gezicht en zie zo dat ze geniet. 

De rest gaat gemakkelijk, dan nog een lift. 'Eerst optillen, haar haar ding laten doen en dan haar op de grond schuiven met een koprol erachter.' blijf ik herhalen in mijn hoofd. Dan is het zover. Alles gaat goed en ik hoop dat we geen fouten maken. 

Nog wat andere passen en dan is het voorbij. 

"Geweldige prestatie van Nathan en Hailey!" roept de presentatrice als ze op het podium komt. "Kom erbij, kom erbij. Jan, wat vond je ervan?" 

"De choreografie in het begin was uitstekend. De aparte gehelen die zich dan tot één vervormen, maar door bepaalde zaken weer uit elkaar dreigen te vallen, het is een geweldig verhaal waar anderen zich zeker ook in zullen terug vinden. Ik al zeker wel. Ook nu weer zag je de passie ervan af druipen. Geweldig. Van mijn krijgen jullie een acht en half."

"Fiona?"

"Veel meer kan ik daar niet aan toevoegen, alleen dat jullie twee geweldige dansers zijn met een grote passie. Van mijn krijgen jullie een negen en half." Zegt ze. Ik knik dankbaar. 

"Sam?"

"Moet ik er ook nog iets van zeggen? Jullie zijn twee dansers met een groot potentieel. Jullie doen het graag en dat is belangrijk. Jullie gebruiken de ruimte van het podium, al zijn jullie maar met twee. Van mijn krijgen jullie ook een acht en half." 

"Geweldige punten zijn at. Hailey en Nathan komen op deze manier uit op een totaal van 26,8 en een gemiddelde van 8.93. Als dat niet geweldig is." We lopen af van het podium. 

"Succes." Zegt Hailey tegen Mathias, maar het enige wat hij doet is het podium oplopen met een boos gezicht. 

'Wat haat ik die vent. 

Wat zie ik Hailey graag.'

__________________________________________

Nieuw deel om de eerste dag leuk af te sluiten!!!

Dancing with the Badboy ✔Where stories live. Discover now