Hoofdstuk 13

821 31 0
                                    

  Morgen is het feest en het enige wat ik hoop is dat ik niet wordt gevraagd te dansen.  

*Hailey*

Als ik opsta rammel ik van de honger. Ik weet niet wat er scheelt. De laatste tijd heb ik honger. Ik eet ook meer. Door het lopen kom ik niet bij maar ik voel het verschil wel met vroeger. Ik ga naar beneden en loop de eetzaal binnen. Ik negeer sommige blikken en neem een bord met havermout. Ik ga aan een tafeltje zitten en even later komt Nathalie bij me zitten. Ik zie Nathan en zijn groepje  ergens anders aan een tafeltje zitten. Er lopen wat meisjes naar hen toe en gaan bij hen zitten. Ik zie Skyler, Britt en het meisje dat ik niet ken er ook bij zitten. 

"We hebben de zaal echt super goed versierd!" Zegt Nathalie. Ik knik.

"Het koste ons bloed, zweet en lachtranen, maar we hebben het gedaan." We besluiten om na het ontbijt de zaal aan Stefanie te laten zien. Misschien ook aan Mike. Dan lopen we naar boven. We lopen naar Stefanie's kamer. Als we op haar deur kloppen doet ze enthousiast open.

"Jullie hebben de zaal echt fantastisch versierd!" roept ze uit. Ze had de zaal dus al blijkbaar gezien. 

"Dank je. We hebben echt hard ons best gedaan." zeg ik. 

"Kunnen jullie nog even helpen om wat bordjes en bekers naar beneden te dragen? De drank en versnaperingen neem ik straks mee." We knikken en Stefanie geeft ons de borden voor alles in te leggen en de verschillende bekertjes. We lopen naar de kelder en zetten daar alles klaar. Stefanie hoeft straks alles maar in de bordjes te kieperen en de drank op tafel te zetten. Het zal echt leuk worden. Ik hoop alleen dat we morgen niet gaan hoeven helpen met opruimen. Dat zou ik echt niet willen. Als we klaar zijn met helpen gaan we naar mijn kamer en praten we wat. Na het middageten kijken we een filmpje op Netflix en dan maken we ons klaar voor het feest. Ik doe mijn zwarte jurk aan en zwarte pumps. Nathalie doet een blauw jurkje aan. En dan doet ze mijn make-up. Als ze maar niet overdrijft.

*Nathan*

Gisteren viel ik veel te laat in het slaap met als gevolg dat ik vandaag veel te laat wakker werd. Ik wordt gewekt door mijn vrienden die op mijn deur staan de kloppen. Ik kijk op mijn klok en zie dat het half een is.

"Gast, sta op. We staan hier al een kwartier ofzo." hoor ik Dylan zeggen. Ik sta op uit mijn bed en doe de deur open. Mijn haar zit nog helemaal in de war en ik heb mijn pyjama nog aan.

"Nu pas wakker?" lacht Sam. Boos mompel ik wat en ze komen binnen. 

"Je bent toch niet vergeten dat vandaag dat feest is hé?" zegt Francisco.

"Nee." zeg ik.

"Wie gaan jullie vragen? Nathan," zegt Louis. "Je weet toch dat als je Sky niet vraagt ze woedend gaat zijn. Of ga je toch voor Hailey?"

"Gast. Mag ik me gaan wassen," zeg ik chagrijnig. "Ik heb Sky al gevraagd trouwens." Dat is niet waar maar dat moeten ze niet weten. Ik zal haar nog wel vragen. Ik neem wat kleren en ga de douch in. Ik hoor de jongens nog wat praten maar dat boeit me niet. Ik laat het water stromen en stap onder de douch. Laat ze maar praten. Ze zullen nu wel voor iedereen een date regelen.

Als ik de douch uit kom merk ik dat het stil is geworden in mijn kamer. Ik leg mijn oor tegen de deur maar hoor niemand. Snel kleed ik me aan en leg mijn haren in model. Als ik de badkamer uitloop zie ik niemand meer in mijn kamer. Ik vermoed dat ze zijn gaan eten, want ik ben nogal lang in de badkamer geweest. Ik loop naar beneden. Als ik ze niet in de eetzaal, de sportzaal of de recreatieruimte, waar ze altijd gamen, zie zitten loop ik terug naar mijn kamer. Voor ik daar aangekomen ben bedenk ik mij en loop ik naar Skyler haar kamer. Dan zie ik de jongens voor de deur van Sky's kamer. Alleen praten ze niet met Sky maar met Hailey.

*Hailey*

"Kijk maar in de spiegel." Zegt Nathalie als ze klaar is met mijn make-up. In eerste instantie twijfel ik of ik het wil zien maar het is echt prachtig. Ze heeft niet overdreven veel make-up opgedaan en daar ben ik blij om. Ze heeft me lichte lippenstift gegeven en een beetje oogschaduw. De blush heeft ze achterwegen gelaten. Ze heeft ook mijn mascara al op gedaan. Net als ze met mijn kapsel wilt beginnen wordt er op de deur geklopt. Skyler zal het niet zijn want die stormt normaal zo de kamer in. Ik kijk naar Nathalie en ik besluit open te doen. 

Ik doe de deur open en zie opeens allemaal jongens staan. Het is het groepje van Nathan. Van de meesten ken ik hun naam niet. Voor ik het besef begin ik al tegen hen uit te vallen.

"Wat doen jullie hier? Heeft Nathan jullie gestuurd?"

"Nee." zegt de jongen die me tegen de muur had geduwd. Ik herinner me dat hij Simon heette. 

"Wat doen jullie dan?" zeg ik argwanend. Ik kijk hen aan. Nathalie komt bij me staan en ik voel dat ze gespannen is.

"Eigenlijk hoopten we dat Skyler hier was maar..." begint een jongen met blond haar.

"Maar wat," onderbreek ik hem. "Was de opdracht als Skyler er niet is moeten jullie Hailey maar wat irriteren?"

"Nee," Zegt iemand anders. "Dan wouden we jou vragen als date voor Nathan." Ik voel dat mijn benen zich begeven. Ik hoop dat dit niet waar is. Ik ga niet op date. Al helemaal niet met Nathan. Ik ben naar een nieuwe school gekomen om alles te vergeten. Ik was helemaal niet van plan om met iemand nieuw te gaan.

"Ik... Ik ga niet met een jongen naar dat feest. Een. Ik wil niet nog meer problemen met Skyler. Twee. Als Nathan het zelf niet durft te vragen al helemaal niet en drie, Uit mijn kamer! Nu!" Roep ik. Ik voel mijn maag omkeren bij de gedachten om met een jongen naar een feest te gaan. Herinneringen vliegen voorbij in mijn hoofd. Voor ik het goed besef ben ik weg gegaan bij de deur en heeft Nathalie na wat roepen de deur dicht gedaan. Ik ga op mijn bed zitten en Nathalie komt naast me zitten. Ik ga nooit of te nimmer op date met Nathan!

Dancing with the Badboy ✔Where stories live. Discover now