Hoofdstuk 17

810 29 0
                                    

"Ik wil dat je danst, hier en nu." zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

*Hailey*

Eventjes voel ik dat het zwart wordt voor mijn ogen. Ik voel dat de grond onder mijn voeten verdwijnt en ik begin te vallen. Na, wat voor mij een eeuwigheid duurt, open ik mijn ogen weer en zie Nathan grijnzen. Ik wil niet dansen. Ik heb daar redenen voor. 

"Ik ga niet dansen," zeg ik zelfzeker, maar dat ben ik helemaal niet. "Ten eerste heb ik geen danspartner en ten tweede, ik heb totaal niets voorbereidt. Wees er dus maar zeker van dat ik niet op die dansvloer daar ga gaan."

Ik kijk hem in de ogen aan en zie dat zijn grijns alleen maar breder wordt. Ik krijg schrik en ik zet een stap achteruit. Hij zet er een vooruit zodat het lijkt alsof we nog steeds op dezelfde plek staan.

"Ik denk dat jij het gewoon weg niet durft," zegt hij met twinkelende ogen. "Ik vermoed dat je een duwtje in de rug nodig hebt." Dan loopt hij richting degene die muziek draait en fluistert iets in zijn oor. Ik probeer zo snel ik kan me uit de voeten te maken, maar het kwaad is al geschied. 

"En dan nu, graag jullie aandacht voor Hailey. Ze gaat dansen op het liedje 'You'll believe God is a woman' van Ariana Grande." zegt de platenspeler door de microfoon. 

Zo snel ik kan loop ik in de richting maar ik kom niet vooruit. Iedereen probeert me naar de dansvloer te duwen. Als ik op de dansvloer sta beginnen mijn benen te trillen. Ik kan dit niet. Het maakt me op dit moment niet uit of ik voor schut zal staan voor de rest van mijn leven, dat doe ik toch al. Ik duw mensen op de grond en loop de zaal uit. Voor mij is de avond echt verpest.

*Nathan*

Nadat de slow is gedaan en Sky genoeg in mijn nek heeft gehijgd zie ik dat mijn vrienden en spel gaan spelen. Tot mijn grote verbazing zie ik dat Hailey en Nathalie meegaan doen. Terwijl ze gaan zitten loop ik naar ze toe. "Dit kan nog wel eens interessant worden" mompel ik tegen mezelf. Skyler kan er natuurlijk weer niet tegen dat ik mee wil doen met hun maar toch loopt ze me achterna. Ik ga zitten en zie Hailey naar me kijken. Dan beginnen ze. Veel mensen komen aan de beurt. Dan is het Nathalie's beurt. Als naar Simon toeloopt zie ik hem grijnzen. Hij heeft een zwak voor mijn zusje, maar er zijn maar weinig mensen die dat weten. Ik kijk naar Hailey en zie dat ze wilt opstaan. Ik hoop dat ze twijfelt maar dan staat ze toch op en draait zich om. Ik hou haar tegen omdat ik haar nog een uitdaging wou geven. Het was niet mijn beurt maar toch daag ik haar uit om te dansen. Waarom? Omdat dansen haar het hardste kwetst. 

  "Ik ga niet dansen," zegt ze iets te zelfzeker. "Ten eerste heb ik geen danspartner en ten tweede, ik heb totaal niets voorbereidt. Wees er dus maar zeker van dat ik niet op die dansvloer daar ga gaan."

Bijna wil ik zeggen dat ik haar danspartner kan zijn en dat ze te goed is. Ze moet echt geen moeite doen om zomaar iets te improviseren. Gelukkig kan ik nog net op tijd de woorden inslikken, ik mag me niet door haar laten doen.

 "Ik denk dat jij het gewoon weg niet durft," zeg ik. "Ik vermoed dat je een duwtje in de rug nodig hebt." Ik draai me om en loop naar de dj waar ik hem het verhaal doe. Ik geef hem het lied en hij roept haar. Iedereen begint in zijn of haar handen te klappen en te joelen. Oh wat hoop ik dat ze zich nu schaamt. Mensen duwen haar de dansvloer uit. Ze is van streek en ik vind het leuk om naar haar te kijken. Dan staat ze op en duwt mensen op de grond. Ik had deze reactie totaal niet van haar verwacht. Niemand wil geduwd worden of zijn drankje over zich krijgen dus laten ze haar door. 

"Wauw, wat een afgang." hoor ik Skyler naast me zeggen. Blijkbaar heeft ze mijn hand ondertussen vastgenomen. Ik kijk naar Nathalie en zie dat ze me een boze blik toewerpt. Als blikken konden doden was ik in een paar dagen al een paar keer vermoord geweest door haar. Dan loopt zij ook de zaal uit. Ik kan dus een van dezer dagen nog zeker en vast een preek van haar verwachten. 

"Nathan? We gaan onze avond toch niet laten verpesten door die meid hé," vraagt ze me waarna ze me op de mond kust. Ik onderbreek de kus en we lopen naar een rustig plekje waar we verder doen. Ze kust me en ik kus haar terug. Al snel verandert het in zoenen, alleen deze keer is het anders, alsof ik het niet kan. Dan ruk ik me van Skyler los en loop ook de zaal uit. 'Wat heb ik nu weer gedaan?' denk ik bij mezelf.

*Hailey*

Huilend zit ik op mijn bed. Ik weet niet waarom het me zo blijft raken maar dansen voor volk, dat voelt alsof ik terug op het podium sta. Het voelt weer alsof ik voor de gek werd gehouden. Al die tijd had hij me gebruikt. Al die tijd was nep, alles was gelogen. Net zoals mijn leven. Het was alsof we voor elkaar gemaakt waren. Het verdriet is verschrikkelijk. 

"Ugh, wat is hij toch een klootzak," Zegt Nathalie terwijl ze mijn kamer binnenkomt. "Gaat het?" 

Ik schud mijn hoofd. Ze komt naast me zitten en slaagt een arm rond mijn schouders. 

"Hij had het echt niet mogen doen. Hij is zo'n achterbakse..."

"Het is al goed," zeg ik snikkend. "Had ik me niet laten doen was het niet gebeurd."

"Het is niet jou schuld maar de zijne!" Zegt Nathalie nog steeds boos. Dan klopt er iemand op de deur. 

"Binnen." roep ik. Het was een beslissing die heel anders zou uitpakken dan ik ooit zou kunnen dromen. In de deuropening stond Nathan.

Dancing with the Badboy ✔Where stories live. Discover now