Hoofdstuk 16

860 30 5
                                    

  Ik heb echt zo'n zin in het feest.  

*Hailey*

Na een uurtje lopen ik en Nathalie naar beneden. We hebben nog wat gebabbeld maar vooral stil op haar bed gelegen. Soms moet je niet spreken om elkaar te begrijpen. Morgen is het de laatste dag vakantie en ik was aan het denken over de nieuwe school. Ik heb hard mijn best gedaan om veel nieuwe leerstof binnen te krijgen. Gelukkig heb ik een hoog IQ. Ik ga wel nog veel moeten inhalen maar het meeste snap ik al. Ik dacht ook na over mijn vrienden en vriendinnen. Toen ik over Mathias begon te denken begon Nathalie tegen me te praten. Gelukkig ook, ik verstop meestal mijn gevoelens dan wel, sinds de breuk met Mathias komen mijn gevoelens sneller naar boven. 

We komen aan in de zaal en meteen zien we dat er al veel volk is. Allebei wordt er een bekertje in onze handen gedrukt. Ik heb geen flauw idee wat het is of wie het me gaf maar dat doet er nu niet toe. Vanavond ga ik me er niets van aantrekken. Nathalie neemt me mee naar een lege tafel, zo'n een waar je aan moet staan, en we zetten onze bekers erop. Ik kijk wat naar de dansende mensen. Op dit moment zie ik nog geen dronken mensen, maar ik vermoed dat daar wel eens verandering in zou kunnen komen. 

*Nathan*

Nadat we hebben opgeruimd loop ik naar mijn kamer. Ik heb geluk gehad dat ik me nog niet had klaargemaakt want anders had ik hoogstwaarschijnlijk problemen met Sky gehad. Ik kijk in mijn kast en pak een jeansbroek en een zwart hemd. Ik hou van die kleur. Het is de kleur van schaduwen en het donker. De nacht is ook mijn favoriete moment van de dag. Meestal zie je in het donker je daden niet. Ik heb al veel foute dingen gedaan en die gebeurde meestal s'nachts. 

Ik fatsoeneer mijn haar en wil richting Sky's kamer lopen als ik besef dat het feest nog niet gaat beginnen. Ik heb trouwens ook geen zin om Hailey onder ogen te komen. Snel loop ik terug mijn kamer in en pak een boek. Na vijf minuten leg ik het boek al weg. Het interesseert me niet echt. Ik weet de titel zelfs al niet meer. Ik verveel me weer dus start ik Netflix maar op. 

Een half uur later onderbreekt een geklop op mijn deur de film.

"Gast, je weet toch dat Skyler op je zit te wachten." Hoor ik Dylan aan de andere kant van de deur zeggen.

"Weet je dat ze zich helemaal opnieuw heeft laten doen?" zegt Francisco. Ik open de deur en laat ze binnen.

Meteen kijken ze naar mijn kleding. Dan besef ik dat ik voor het eerst een hemd aan doe om naar een feest te gaan. Meestal is het gewoon een T-shirt.

"Ik wou gewoon geen reclamatie van Skyler oké?"zeg ik hen. 

"Alleen van Skyler of..." begint Simon

"Nee, alleen van Skyler. Waarom zou ik er goed uit willen zien voor Hailey?" Ik kijk de jongens aan. Zij kijken mij terug aan, maar wel op een vreemde manier. Ik zie een twinkeling in hun ogen. Het is alsof iemand glitters er in heeft gegooid en ik ben echt geen grote fan van glitters. Dan kijk ik op de klok en loop zo snel ik kan naar de kamer van Skyler.

Als ik daar ben wil ik kloppen maar Skyler doet de deur als open, neemt me bij de arm en loopt met mij richting de kelder. 

We lopen de kelder binnen en ik zie Nathalie en Hailey aan een tafeltje staan. Ze lachen wat en zien mij niet eens binnen komen. Skyler neemt mij naar de dansvloer, waar een slow begint, en neemt mij vast. Voor ik het goed en wel besef zijn we aan het dansen.

*Hailey*

Op het moment dat de DJ een slow nummer draait zie ik dat er opvallend veel mensen zich naar de dansvloer begeven. Ik zie ook dat er veel gezichten zijn van mensen die niet hier in dit studentenhuis verblijven.

"Waarom zouden zij het feest verknallen als ze toch naar hier kunnen komen?" mompel ik bij mezelf. 

Dan zie ik dat er een jongen op Nathalie komt aflopen. Het is die Simon. Nathalie had me daarstraks verteld welke namen bij welke jongen paste. 

"Euhm... wil je... met me dansen?" Stottert hij.

"Graag. Zegt Nathalie en neemt hem mee naar de dansvloer. Daar beginnen ze te slowen. Er hebben al een paar mensen mij ten dans gevraagd maar ik heb ze steeds vriendelijk afgewezen. Ik kijk de dansvloer rond en zie dan Nathan en Skyler in een innige omhelzing staan. Dan komt er iemand aan mijn tafeltje staan en geeft mij een bekertje. Ik drink het op. Als ik de jongen achter zijn naam wil vragen zie ik hem niet meer staan. Ondertussen zijn verschillende mensen al spelletjes aan het spelen. 

Na het trage nummer beginnen terug de snelle nummers. Nathalie komt terug bij mij staan. Simon komt er ook gezellig bij.

"Hey, hebben jullie zin in een spelletje truth or dare?" zegt hij plots. Ik weet hoe het er meestal aan toe gaat bij zo'n spelletjes maar ik wil wel meedoen. Na een korte knik volg ik Simon naar een groepje jongens en meisjes. De meeste jongens zijn van Nathans groepje, de rest ken ik niet. 

Als ik ga zitten naast Nathalie komt Nathan aangelopen. Hij zet zich neer en we beginnen. Eerst komen er een paar namen aan bod die ik niet ken. De meeste kiezen dare en soms gaat het er erg aan toe. Dan is Nathalie aan de beurt.

"Euhm, kus Simon op de mond." Ik kijk de uitdager geschokt aan maar Nathalie loopt al op Simon af om hem te zoenen. Ik vind het minder erg als mensen het doen die ik niet ken dan dat een vriendin het moet doen. Ik draai me om en sta op maar dan houdt iemand me tegen.

"Zeg jij gaat toch nu nog niet weg, of wel?" Ik kijk me om en zie dat het Nathan is.

"Mag ik dat zelf beslissen?" zeg ik bits. Nu krijg ik stilaan genoeg van hem.

"Kijk, je bent begonnen, dan maak je het ook af." Ik ben al een beetje aangeschoten en heb geen zin om morgen met een vreemde in bed wakker te worden.

"Laat me met rust. Ik wil het niet meer, mag ik?" Ik voel dat ik lichtjes in paniek begin te raken. Dan herinner ik me weer waarom ik vroeger niet naar zo'n feestjes ging. Ik kwam toch altijd in de problemen.

"Nee, je mag niet. Ik daag jou Hailey uit." Zegt hij.

"Maar... ik heb nog niet eens gezegd of ik truth of dare ging doen. Ik moet kiezen." Stamel ik. Hij kijkt me aan met pretoogjes. 

"Ik zeg dat ik je uitdaag." Ik vermoed dat ik geen andere optie heb.

"Wat moet ik dan doen?" zeg ik met een heel klein hartje.

"Ik wil dat je danst, hier en nu." zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

Dancing with the Badboy ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora