Part 22

1K 45 0
                                    

-Vanuit Danee-

Waar zijn Rein, Deveny en Marlie? Het is de laatste schooldag en ze zijn foetsie. Ik zit al in de les. Ze zouden wel denken, het is de laatste schooldag voor de zomervakantie, we nemen wel een dagje vrij. Lekker dan. Zit ik hier alleen. Ik hoor langs mij iemand op het raar kloppen. Ik kijk richting het raam en ik zie Nils zwaaien. Ik kijk hem met grote ogen aan. Ik wuif hem weg, maar hij schud van nee. Hij wijst naar een bos bloemen die hij in zijn hand heeft geklemd. Ik glimlach verlegen. "Wat is er allemaal aan de hand mevrouw van de Eijnde?" Zegt de docent die voor me komt staan. "Euh, ik moet alleen naar de wc." Zeg ik vlug. "Nou, Ga snel dan." Zegt de docent en ik loop de klas uit. "Danee! Wil je mijn meisje zijn?" Vraagt Nils die mijn hand vat pakt. "Nils, ik zou het graag willen... Maar..." Stotter ik. "Maar?" "Maar ik kan het niet. En daar zijn te veel redenen voor.." Zeg ik, het laatste wat zachter. Ik voel dat Nils mijn hand voorzichtig los laat en hij laat de bos bloemen vallen. "Zeg me asjeblieft één reden." Zegt Nils. "Dat kan ik niet zeggen.." Mompel ik. We moeten sowieso al zacht praten want anders hoort de docent ons. Nils kijkt me nog even met een verwarde blik aan en hij loopt daarna de school uit. Ik zucht en ik loop de klas weer binnen.

-Vanuit Nils-

Ik snap het niet... Ik dacht echt dat ze me leuk vond... Ik denk wel meer. Denk ik. Maar waar moet ik nu naar toe? Ik loop hier nu maar over straat. Ik kan niet naar huis. Mijn moeder is helemaal overstuur omdat ik in een band zit... Dus ik kan niet naar huis. En Rein... Zijn vader mag me niet dus dat word em ook niet. Dan maar naar... Deveny? Ik heb haar pas ontmoet en ze is super aardig. Dan maar daarheen.

-Vanuit Deveny-

Het is nu al drie uur 's middags. Rein en ik zijn een film aan het kijken op Reins kamer. Hij heeft een arm om me heen geslagen en ik heb mijn hoofd op zijn schouder gelegd. Opeens kijkt Rein me aan. Het zal wel goed zijn, ik blijf gewoon kijken naar de film. Maar hij blijft staren. "Wat is er?" Vraag ik en ik kijk hem aan. "Ik moet je iets vragen." Zegt Rein. Ik ga rechter op zitten en hij kijkt me recht in de ogen aan. "Deveny, wil je het opnieuw proberen? Wil je weer mijn meisje zijn?"

Almost forgotten - ft Rein van DuivenbodenWhere stories live. Discover now