21.

53 5 4
                                    

# KVIDDICS MECCS #

Mindenki izgatott ma a meccs miatt. Griffendél vs Hollóhát. A legtöbb Mardekáros a Hollóhátnak szurkol, de a mi négyesünk a Griffendélnek.

- Oli! Szerinted vegyünk fel valami piros cuccot a meccsre??- kérdeztem. Nem tudott rá válaszolni, mert ebben a pillanatban rontott be Lucy négy darab griffendéles kicsi zászlóval a kezében.

- Na? Mit szóltok??- kérdezte boldogan.

- Öhmmm... Szupi- mondtam, és az arcomra mosolyt erőltettem.

- Király! Akkor tessék itt van mindenkinek- mondta és a kezembe nyomott egyet, és Olinak is.- Leviszek egyet Blasie- nek! - mondta, és elment.

# KEZDŐDIK A MECCS #

Lementünk a lalátóra és onnan néztük a mérkőzést. Ám amikor leültünk, hirtelen egy gúnyos hang szólalt meg a hátunk mögül.

- Ti komolyan a Griffendélnek szurkoltok??- kérdezte Malfoy.

- Nem mindegy az neked?? - vágtam vissza, majd megforgattam a szemem, és visszafordultam a pálya felé. Hallottam ahogy Malfoy és a csatlósai dünnyögve elmentek, hogy keressenek maguknak szabad helyet.

# A MECCS UTÁN#

A Griffendél nyert, mivel Harry előbb kapta el a cikeszt. Büszke vagyok rá, mint egyetlen féltestvére. Akik a Hollóhátnak szurkoltak, azok most mind lehajtott fejjel battyogtak le a nézőtérről, viszont akik a Griffendélnek azok most mind hangoskodva ünnepeltek, vagy a játékosokat zaklatták.

- Jó kis meccs volt nem??- kérdezte Lucy, a hidegtől kipirosodott arccal.

- Az- vágtam rá szórakozottan. Vissza mentünk a klubhelyiségbe ahol még részletesen átbeszéltük a meccs részleteit.  Azután felmentem a szobába fürödni, majd pizsamában bebújtam a paplan alá.

Másnap reggel vidáman ébredtem. Nem tudom, szóval ne kérdezzétek mitől.

- Mennyi az idő??- kérdeztem Olitól aki már fel volt öltözve.

- Pont annyi hogy felkelj- mondta, és kiment az ajtón. Az a csöppnyi jókedv is kiszállt belőlem amikor kimásztam a pihe puha ágyból. Átgondoltam mi lesz a mai napon, és arra a következtetésre jutottam hogy talán ez volt az utolsó mosoly az arcomon ma.

- Megkéred Blaiset hogy ma hanyagolja a meccs témát??- kérdezte Lucy, miközben ő is próbált ébren maradni.

- Nem! Nem merem, mert megint elkezd hisztizni, és órákig hallgathatom!- akadtam ki teljesen jogosan. Blaise- zel tegnap óta csak a meccsről lehet beszélni. Ha pedig át akarod terelni a témát valami másra akkor kiakad és hosszú monológot kezd el a fejedhez vágni arról hogy egy igazi barát mindig meghallgatja a másikat akármilyen unalmas is az. A nagyteremben mindenki kómás, vagy bosszús fejet vágott. Lehuppantam Oli és Lucy mellé, majd elvettem egy pirítóst amit megkentem vajjal.  Az első óránk átváltoztatástan volt. Egy kupát kellett átváltoztatni egérré vagy patkánnyá. Sajnos nekem nem sikerült olyan jól. Igaz, a kupámnak csak pici lábai nőttek és cincogott. Bájitaltanon sem voltam a legjobb. Aszfodélosz gyökér helyett holdfüvet tettem a főzetbe. Aztán jött a gyógynövénytan. Ott összetörtem egy cserepet. Szóval mondhatom hogy a reggeli jóslatom megvalósult. A nap végén ernyedten döltem az ágyba és azon nyomban elnyomott az álom.

Sziasztok!! Sajnálom hogy ilyen rövid lett, de legközelebb próbálok többet írni. Remélem azért tetszik! Ha igen vote és komment!! Puszi❤❤❤

Titkok könyvtára Where stories live. Discover now