Yükselen Burç Nedir?

1.2K 34 5
                                    

Yükselen Burç, doğum anında, Doğu ufkunda yükselmekte olan burca denir. Diğer bir ifadeyle doğduğunuz anda ufukta hangi burç bulunuyorsa, o sizin yükselen burcunuzdur. Yükselen burcumuzu tespit etmek için mutlaka doğum saatimiz gerekmektedir.

Örneğin eğer biz güneş doğarken doğduysak, doğu ufkunda yükselen burç bizim kendi burcumuz olur. Sonra saatler ilerledikçe sırasıyla tüm burçlar yükselir. Her dört dakikada bir, 1 derece ilerler.

Astrolojide yükselen burç, kişinin kendini nasıl gördüğü, nasıl algıladığı ve nasıl hissettiğini belirler. Ayrıca olaylara karşı tutumumuzu, hayatı nasıl algıladığımızı ve yaşam enerjimizi nasıl kullandığımızı gösterir. Kendi öz burcumuz bizim benliğimizi oluşturur. Ancak yükselen burç, bizim bu yaşam enerjimizi ve benliğimizi dış dünyaya hangi şekilde ifade ettiğimizi, kullandığımızı şekillendirir.

Yükselen burç her zaman 1. evdir. Ondan sonra gelen burçlar sırasıyla diğer evlere yerleşir.

Bu sebeple yükselen burcumuz, aynı zamanda dış görünüşümüzü, fiziki özelliklerimizi, hal ve tavırlarımızı da etkiler.

Yükselen Koç

Yükselen burcu Koç olan kişiler çok enerjik ve hareketlidirler. Kişi çabuk heveslenen ve çabuk sıkılan bir yapıya sahiptir. Bağımsızlığına düşkündür ve kısıtlanmaktan hoşlanmaz. Azimlidir ve daima başarılı olmak için çaba harcar. Sosyal, neşeli ve cana yakın yapısıyla kolayca arkadaş edinir. Kendini rahat ifade eder, özgüven sahibidir ve dikkat çekmeyi sever.

Yükselen Koçların adalet duygusu çok gelişmiştir ve haksızlığa tahammülü yoktur. Duygularını gizleyemez ve hemen dışa vurur. Bu bazen düşünmeden tepkiler vermesine sebep olabilir. Ancak öfkesi çabuk yatışır ve hatasını fark edince hemen telafi etmek ister. Kinci değildirler ve çocuk gibi onları etkilemek kolaydır. Liderlik ve organizasyon yetenekleri vardır.

Yükselen Koç burcu kişiye uzun boy ve atletik bir görüntü verir. Omuzlar geniş olur. Yüz yapısı, uzun ince ve karakteristiktir. Gözler dikkat çekici ve etkilidir. Ten rengi buğday ya da daha koyu renkte olabilir.

Koç burcunu yöneten Mars gezegeni 1. enerji merkezimizle bağlantılıdır.  Yükseleni Koç olanlar 1. enerji merkezlerinin niteliği olan masumiyet, saf neşe ve bilgelik kalitelerini güçlendirerek anlık tepkilerinin üstesinden gelebilir ve çevrelerinin örnek aldığı ve hayran olduğu, alçakgönüllü ve lider kalitelerinde bir kişi olabilirler.

Yükselen Boğa

Yükseleni Boğa olan kişilerin yorulmak bilmeyen bir enerjileri vardır ve çok dayanıklıdırlar. Ayakları yere basan, sebatkar kişilerdir. Arkadaşlarına dostlarına çok kıymet verirler.

Yemeyi, içmeyi ve gezmeyi çok severler. Alışveriş yapmayı, sevdiklerine hediyeler almayı, dostlarıyla keyifli vakit geçirmeyi de çok severler. Hayatın tadını çıkarmayı bilirler. Yakın dostları ile çok eskiye dayanan ve sağlam dostlukları vardır.

Zevkli ve hoş kişilerdir. Estetik değerleri takdir edebilirler. Evlerine önem verirler. Evlerinde ki huzur onlar için önemlidir. Sezgileri çok güçlüdür ve duygusaldır.
Çok sabırlı, sakin görünüşlü, dayanıklı da olsalar, eğer bir kez öfkelendiler mi onları yatıştırmak çok güçtür. Değiştirmek istese dahi alışkanlıklarından kurtulmakta zorlanabilir.
Fiziki görünümü; genellikle, orta boylu ve tıknazdır. Teni buğday tenli veya esmerdir. Gözleri iri ve koyu renklidir. Venüs etkisi ile güzel ve etkileyici bir görünümleri vardır. Yeme-içmeye düşkünlüğü sebebiyle kilo almaya yatkın olabilir.

Konuksever kişilerdir. Bu dünyaya, somut değerlere, maddeye bağlıdırlar. Ancak bu, maddiyatçılık boyutuna gelmemelidir. Sevdiklerine karşı bazen kıskanç tutum içine girebilirler. Boğa burcunu yöneten gezegen Venüs, 4. enerji merkezimiz olan Kalp çakrayı etkilediği için, Boğa yükselenli kişilerin kalp çakrada varolan, bağımsız, maddiyata dayanmayan, saf sevgiyi geliştirmeleri önemlidir. Bu şekilde etraflarında sevgi ve huzura büyük katkı sağlayabilirler.

Burçlar ve Astroloji Hakkında Her Şey Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt